01 januari 2009

Gott nytt år 2009!

IMG_6246 

Nu är det nya året infirat och imorgon börjar vardagen och arbete för mig. Känns lite konstigt just nu faktiskt, men tror nog att jag kommer att komma igång rätt fort. Helgen kommer ju genast emot, så det blir verkligen mjukstart!

Vi firade nyåret hos M på deras sommarstuga i Nagu! Ett riktigt lyckat nyår! T+C, N, M+F och C var där, och så vi förstås. Då vi anlände åt vi en jätte god svampsoppa och sen var det bastu och bad i utebaljan i tur och ordning för flickorna och pojkarna. Har aldrig badat i en sån där utebalja förr, och det var helt underbart! Då man kom från den heta bastun och fick kliva ner i det varma vattnet och sitta och titta på stjärnorna! Ljuvligt! Sen var det pojkarnas tur, och då de kom upp var det dags för middag. Sushi - mums! Har bara ätit sushi en gång tidigare, men nu har man nog ätit så att det borde räcka för hela året, fast vill nog äta snart igen, för det var supergott! Och så vacker mat också! Duktiga ni som lagat så goda och fina sushi!

IMG_6225 IMG_6236 IMG_6221

Efter den goda maten, började klockan närma sig tolv, och vi rörde oss ner till stranden där det sköts lite raketer och skålades med skumvin! Fick några häftiga bilder på "sprakastickorna" (tomtebloss). Då raketerna var slut, drog vi oss inåt igen. Max hade ju vaknat till förstås, och var väldigt ledsen på oss.. Så där tog det roliga slut för vår del, för vi tänkte inte alls få tyst på honom.. Efter att i tur och ordning ha försökt få honom att sova, stöpt nyårslyckor och ätit glöggsheesecaken vi gjort (som var riktigt god!) stupade jag i säng, och där sov jag hela natten med Max bredvid mig. Så lite trött var man på morgonen. Men ett lyckat nyår var det trots det!

IMG_6242 IMG_6243

10 kommentarer:

Richie's 2ts Inspires sa...

Kul att en av vår älskade rätt är uppskattad numera som ny års mat i Sverige §:-)

Ha ett underbart liv med din familj detta kommande år.

SKÅL!

Vackrare vardag sa...

En riktigt god fortsättning på det nya året till dig och de dina! Och lycka till med jobbet!

Frida sa...

God fortsättning till dig! Låter som att ni hade en trevlig nyårsafton.
Kram Frida

Ullis/Leva på landet sa...

Låter som en härlig nyårsafton. Härliga bilder. Komme säkert att bli jättebra att börja jobba.

God fortsättning!
Kram Ullis

Jozan - Krydda Livet sa...

Vilka fina bilder du fått till. Tomtebloss ser det ut som :) Och Sushi är ju så underbart gott. Där hade jag gärna varit och mumsat hihi.

Kram

Moster sa...

Hoppas att det kändes bra på jobbet. Ja alla tyckte säkert att det var jätte roligt att ha dig där igen.
Kram Moster

Livet på Sjögård sa...

Ni ser ut att ha haft riktigt skönt! Nyårsraketer, småbarn och djur kommer inte alltid riktigt överens tyvärr men bara Max blir lite äldre vill han stanna uppe och se dem :)

Ett lyckligt och härligt gott nytt åt rill Dig och Din familj!

Kram!

Lilith sa...

Låter som ett riktigt bra nyår! Oj vad sushin ser god ut, har aldrig ätit det men vore roligt att prova!
Lycka till med jobbet och ha en riktigt god fortsättning på det nya året! :)

Ang. vårt sovrumsgolv så lade vi det på is ett litet tag, så får vi tänka över saken i lugn och ro. Bättre det än att rusa iväg och köpa ett golv som man sen blir missnöjd med! Jo, ett mörkt golv skulle göra sig väldigt bra mot tapeten, men så känns det konstigt att överge tanken på ett ljust golv också... Sambon var rädd att det skulle bli för "hög klass" på sovrummet då, att det skulle bli finare än vardagsrummet där vi har ett ljusare golv (vill nog byta ut det mot ett mörkare så småningom, men det är inte aktuellt just nu)... Så det är inte något lätt val... :/

Lallis - liv och leverne sa...

Åh vad det läskas i munnen när man ser dina bilder:)
Ha en fin lördag, vännen.
Kram Lallis

Maria sa...

Hej finaste syster. LillMax som inte vill sova.. söta gullet :)
Det låter som ett härlig nyår iallafall :) Saknar dig. Kram från en hostig en.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...