06 januari 2009

Trettondagen

Två dagar har jag hunnit jobba, och så är det ledigt igen! Kom helt som en överraskning för mig det här med trettondagen, för jag har aldrig tidigare varit ledig då. Ifjol var jag ju mammaledig och åren före det har det väl varit veckoslut. Före det har jag studerat och haft jullov.. Men jag tackar och tar emot en extra ledig dag!

Jobbet har börjat bra, och jag känner mig väldigt inspirerad och full av energi, trots att jag varit lite trött.. Känns riktigt  bra att vara på jobbet igen, trots att jag saknar Max väldigt mycket. Men man hinner ju umgås flera timmar då man kommer hem! Och jag vet ju att han och Peter har det så bra här hemma!

Åtminstone energin att ta tag i saker = uppmuntra Peter att göra saker som vi borde ha gjort för länge sedan.., har kommit tillbaka. På veckoslutet fick han källardörren till badrummet fixad. Det var lite silikon som behövdes och några lister och lite fogmassa, sådant som bara har blivit. Och inte kom det en sekund för sent heller, då det nu är så kallt. Nu drar det inte från dörren mera! Och nu är badrummet i princip helt färdigt, förutom fönsterkarmarna som måste målas. Skönt!

Det som också har påbörjats, är resten av källarrenoveringen. Vi hade en del panel kvar från badrummet, och den har kommit upp. Nu behöver vi bara få lånat en släpkärra eller en bil med dragkrok så att vi kan transportera hem paketen som är ca 4 m långa.. Men fint blir det! Den hemska plasttapeten rev vi ner i söndags. Dammigt värre..

Så lite sånt håller vi på med! Idag ska vi försöka tapetsera en vägg och kanske blir det något målat..

Har en massa som jag sytt också som borde läggas upp på inspiration M sidan, men då kläderna genast blir smutsiga så hinner jag aldrig fota dom.. Igår kom mina produktlappar som jag beställt från en firma som lagar visitkort. Har ju tidigare printat och klippt ut, men det tar ju rätt mycket extra tid.. Nog för att jag fick en superfin skärmaskin till julklapp av Peter, men den kommer nog att komma till användning till annat också!

När man inte är ledig längre, så uppskattar man tiden mycket mera. Peter fick denna köksklocka av mig i julklapp. Vi har länge saknat en sådan. Postförvaringen är lite stökig, men det är verkligheten som inte blev retucherad denna gång!

IMG_6282 IMG_6293

Ha en skön trettondag! Ta vara på tiden!

8 kommentarer:

Lilith sa...

Kul att det gått bra på jobbet, och inte illa med en extra ledig dag när man precis börjat heller! Det går ju lite lättare om man får en mjuk start. Imorgon tar min 2 veckors julledighet slut, känns faktiskt lite konstigt. Inte för att jag har något emot jobbet, men skulle gärna ha varit ledig lite till och gått här hemma och fixat...
Roligt att få saker gjort som bara inte blivit av tidigare! Vi har en massa projekt att ta itu med, mindre som att fixa hyllor och blombräden, möbler som ska bli vita så småningom och så det största projektet, nämligen att renovera sovrummet. Så brist på sysselsättning har man inte! :) Förresten, du nämnde att ni hade panel i badrummet... Har du någon bild på det? Skulle gärna se hur det ser ut, för jag blev väldigt sugen på just panel i badrummet själv för en tid sen! :)
Ha en riktigt bra trettondag! :)

PS. Har en liten utlottning på min sida!

Lilith sa...

OK, så det var TAKpanel du pratade om! Det blir säkert jättefint det också! :) Skulle så gärna vilja ha det i vardagsrummet... Det finns så mycket man vill!
På tal om träpanel i badrummet så besökte jag min kusin under julen, och de har ett jättefint gammalt hus som de flyttat och renoverat. Och de hade träpanel i badrummet - jättesnyggt! Så därför lade jag det på minnet inför en framtida badrumsrenovering här hemma... :)

Hem och Lycka sa...

Urfin ny klocka han fick! kram

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul att det fungerar så bra med jobbet. Det är ju oclså bra att Peter har möjlighet att få vara hemma med Max också. Extra skoj att det händer lite där hemma också. Klockan var ju så fin.

Kramar Ullis

Galleri MochB sa...

På något konstigt vis får man mera gjort när man jobbar än när man är ledig...:O)

A-P sa...

Jätte fin klocka! Låter som om du har många projekt på gång. Samma här. Men man ska känna att man lever = ). Många fina bilder på inredning och lilla söta Max visade du också upp i ett tidigare inlägg. Ha det bra.// A-P

david santos sa...

Brilliant posting!!!
Good evening!!!

Vägen till Drömhuset sa...

superfin klocka :)

ha det gott ;)

//Sara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...