07 januari 2009

Vinterkrans och Award!

  marieantonette

Denna fina Marie Antoinette award har jag fått av Richies Inspirational designs. Tusen tack!

Jag har blivit så dålig på att skicka awarder och sådant vidare, så svårt att  välja då det finns så många fina bloggar därute.. Men ni är många som är värda den!

Till julen gjorde jag en krans till dörren. Men den är inte speciellt julig, så den får hänga kvar! Stommen köpte jag från Tiimari, och så rev jag lite vitt tyg som jag lindade runt om, gjorde en rosett av pärlband och metalltråd och hängde fast en rostig bjällra som jag köpt från Loviisan Aitta.

IMG_6300IMG_6301IMG_6304

Mina gamla skridskor hänger framme på glasverandan som dekoration. Undrar om jag någonsin kommer att använda dom igen.. Senast fick jag såå ont i fötterna då jag försökte..

IMG_6302

På symaskinsbordet på altanen, har jag gjort ett hjärta av stenar. Det fick ett mindre mosshjärta i sig då Peter rev ner mossa från taket till mina hyacinter före julen. Hyasinterna är utslängda, men det här får vara kvar så länge det ännu ser fint ut!

Igår åkte granen och de flesta julprydnaderna ut. Några ljusslingor får nog bli kvar ännu och lysa upp i mörkret. Lite vemodigt känns det alltid att slänga ut julen.. Men jag längtar redan till ljusa pastellfärger, vita knarrande tulpaner och att få anlägga ett ordentligt grönsaksland! Härligt!

Tredje dagen på jobbet är över. En av mina kollegor var hemma i magsjuka idag, stackarn.. Hoppas bara att man inte hann bli smittad. Jag har revat idag, till en väv som ska läggas upp. Första gången jag revat med nylontråd - intressant! Ska bli bokmärken och som inslag ska vi testa lite intressanta material..

Peter jobbar duktigt på i källaren! Igår fick vi en liten vägg tapetserad, skåpdörrarna till städskrubben uppskruvade och målade, betongväggen målad. Det går framåt! Imorgon ska Peter åka med M till Bauhaus och köpa mera takpanel så att vi kan fortsätta med taket. Kanske vi har en relativt färdig källare på Max kalas nästa helg!

Igår lade jag upp en pyamas jag sytt till Max på inspiration M sidan. En annan i turkos stretchfrotté blev klar ikväll! Mitt nya favoritmaterial! Det är så roligt att sy speciellt då det blir lyckat!

Ha en bra fortsättning på veckan!

7 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

SÅ mycket fint!!
Och hjärtat är bara så vackert:)
Och du har redan hunnit jobba i tre dagar ja. Ja hoppas verkligen att du slipper magsjuka!
Kram Lallis

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefin krans. Inte är den så julig tycker att du kan ha den kvar ett bra tag till. Tänk vad fort det går när man börjar jobba. Som tur är är det snart helg igen, *s*.

Kram Ullis

Frida sa...

Vilken fin krans du har gjort!Hjärtat är vackert i sin enkelhet. Håller med om att det känns lite vemodigt att plocka bort julen. Man får ersätta denmed vårblommor i stället, det är ju inte fel.
Hoppas ni slipper magsjukan, det är inte roligt. Jag vacinerade mig i år, förhoppningsvis hjälper det.
Kram Frida

Katta sa...

Jasså du har börjat jobba nu. Hoppas det nya året varit bra hittills och fortsätter så. Ha en trevlig helg, kram Katta

Lilith sa...

Kransen är jättefin! Bjällran passar perfekt till den...
Visst känns det alltid lite vemodigt att städa bort julen, tycker det blir så mörkt, kalt och trist utan alla prydnader och julbelysning... Kvällarna är ju trots allt fortfarande mörka, så det kan nog behövas något som lyser upp lite.
Får man fråga vad det är du jobbar med? Arr du revat låter ju intressant, har själv vävt en massa men aldrig revat själv.
Hoppas du inte hann bli smittad, magsjuka är ju verkligen inget man vill ha! Du som dessutom precis börjat jobb igen också.
Ha en trevlig helg! :)

Lilith sa...

Oj, glömde skriva att det var fint med skridskorna på väggen! Verkar vara populärt att ha såna framme nu... Kanske jag borde ta och sätta fram mina gamla också, nu när jag fått nya i julklapp? Provade dem för första gången förra helgen, det var typ 14 år eller nåt sånt sen jag senast skrinnat... Men bra gick det trots allt, utom en rejäl vurpa när vi var på väg till omklädningsrummet för att byta om! Aj aj, kändes i ryggen efteråt...
Hjärtat av mossa är jättefint, vilken fin idé! :) Gillar sånt!

Huset på kullen sa...

Så mycket fint, kransen är verkligen tjusig.

Du har något att hämta hos mig!

Kram Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...