16 februari 2009

Hemkomna från Vasa med ny vecka

Så var det ny vecka igen! Igår åkte vi hem från Vasa igen! Vi har hunnit föra saker till Loppis och återvinning, städat de jobbigaste grejerna och träffat släktingar. På lördagen var vi och hälsade på vår farmor! Hon visade fotografier från när hon var ung. Hon är den tredje från vänster på bilden, den som är lite nedanför de i den översta raden, med mörk blus. Tänk om skolfotografierna såg ut så här i dag!

IMG_6702IMG_6711  IMG_6696 

På lördag kväll var vi ut och firade alla hjärtans dag och åt middag på Amarillo, riktigt gott! På söndag var vi och hälsade på lite mera släktingar, pappas bror och hans fru, samt kusinens nya lilla dotter som är två månader och hennes mamma. Max kändes så stor i jämförelse med den söta lilla tjejen!

Ny vecka idag igen. Den sista hela veckan som Peter ännu är pappaledig. Han börjar jobba igen nästa vecka på torsdag. Men jag tror nog att det kommer att gå riktigt bra med dagvård och allt. Vi kommer att behöva lägga Max ca två timmar tidigare än nu, för att han ska orka stiga upp så tidigt. Ska börja med ca en kvart tidigare om dagen idag, så är vi säkert inne i en bra rutin nästa vecka.

Jag har inte skrivit så mycket om Max på senare tid. Har ju inte hunnit blogga så mycket alls egentligen.. Han började gå just efter sin 1-års dag, och går riktigt fint nu! Om det är ett nytt ställe, så kryper han först, men börjar gå så fort han känner sig säker. Han leker med sina leksaker, säger brum brum till bilarna, säger några ord och somnar själv i egen säng och sover (för det mesta) hela natten. Det här är helt underbart, för ni som följt med här en tid, kanske kommer ihåg att Max inte varit någon hejare på att sova om nätterna tidigare.

Så måste jag ju nämna vår fina alla hjärtans dags present som vi fick av syster Maria! Hon var väldigt hemlig och pysslig, och så fick vi gå ner i badrummet där hon hade tappat upp ett skumbad, tänt massor med ljus, lagat en alla hjärtans dags bakelse, köpt röda rosor, spritt ut rosenblad i vattnet, skaffat skumvin och gjort ett spel med frågor som vi skulle ställa till varandra! Tusen tack igen älskade syster - du är för härlig! Skulle ju vara trevligt om maken också kom med såna här överraskningar någon gång, men romantik hör inte till hans starkaste sidor om man säger så..

Ikväll är Peter och träffar sina arbetskamrater, och jag ska snart sätta mig i soffan och se på Desperate houswifes. Jag har just lagt Max, läst Max nalle och sjungit trollmors vaggvisa, och nu ligger han där uppe och "sjunger" för sig själv i sängen - mysigt!

Ha en riktigt skön vecka allihopa!

(Jag SKA visa lite från källaren snart, men det har inte blivit av att fota något ännu.. vi var ju borta i helgen också..hoppas ni har tålamod..)

7 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Visst går det fort med barnen. Så mysig period Max är i nu. Har några tonåringar här hemma och de är väl inte mysiga på samma sätt direkt. Så härligt med din systers alla hjärtansdags överraskning. Min man är inte så romantisk han heller. Så det skulle han aldrig komma på.

Kram Ullis

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Jag hade en brevvän i Vasa i över 10 år..mysigt att träffa sina släktingar.
Kram Lotta

Mitt vita staket sa...

hej ni verkar haft en mysig alla hjärtans dag...kul o träffa släktingar det händer ju inte för ofta...Hoppas du får en bra vecka...o visst går det fort med dom små liven...Kram Sussie

Wilda Stenlyckan sa...

Hej!
Vilket vackert gammalt foto.. gamla foton har mer charm än nutidens.. det är bara så!
Men vilken fin gåva din syrra gav er.. Kanske man kan skicka sina karlar på kurs någonstans där de lär sig om romantik ;-)
Kram Sara

Nettan sa...

Vad fina album din Farmor har & korten ännu finare.
Vilken snäll syster du har oxå, som gjort det så mysigt för er på Alla ♥ dag... som du sa,tänk om våra sambos kunde va lika romantiska.

Va härligt att Max nu pratar & försöker göra sig förståd =0)
Ta vara på den tiden...sen växer de upp till " Tonårs Monster "

Kram Nettan

Katariina's Living sa...

Härligt med gamla foton och släktträffar!

Ha en trevlig helg:)

Richie's 2ts Inspires sa...

Verkligen mysig vecka kan jag säga. Lille Max verkar försår vad som försigår omkring §:-)

Ha en underbar Söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...