29 mars 2009

Earth hour och sommartid

Först och främst vill jag igen tacka för all omtanke och snälla ord om Max. Blir så glad att ni bryr er. Jag har nu hört och läst på flera ställen att ansiktsnervsförlamning är övergående i 95 fall av 100. De fem som inte tillfrisknar är oftast väldigt sjuka eller gamla personer. Så vi håller tummarna nu. Det kan ta några månader, men troligtvis så kommer vår lilla Max att bli som vanligt snart.

Hans förkylning däremot är det lite si som så med. Snorar och hostar gör han ännu rätt mycket. Men lyckligtvis så sover han okej på natten i alla fall, så då kan det ju inte vara så farligt. Han verkar inte heller ha så ont i sitt öra. Penicillinet verkar ha inverkan. Gott tycker han att det är iallafall.. Skulle hellre äta en flaska penicillin än något annat. Aptiten har inte varit något vidare.. Igår åt han mest välling, det ända som gick ner..

IMG_6938

Igår snöade det – igen.. blir galen.. men nu har de iallafall lovats ordentligt med plusgrader, så nu ska det smälta bort har jag bestämt!

Trots att det snöade igår, så fick vi fint besök! Syster Petra och pojkvän Olli kom gående hem till oss! 17 km gick de! Så hurtfriska och duktiga! De blev bjudna på linsgryta och så umgicks vi en par timmar. Väldigt skönt med lite sällskap, då det kan bli lite långtråkigt och jobbigt att vara ensam i två dagar med ett sjukt och lite gnälligt barn. Tack för besöket sötisar!

IMG_6939

Så var det ju earth hour igår kväll– har väl inte så många kunnat undgå. Jag och syster Maria (och senare Petra och Ollli) hade träff på messenger, tände en massa ljus, lagade var sin halv sats kokosbollar, och satt och pratade och myste. Nästan som om man hade varit tillsammans! Nu kanske ni tänker att vad är det för earth hour att sitta vid datorn, men jag hade inga sladdar i just då.. dessutom så blev det två timmar, för först gick vi enligt finsk tid, och sen enligt svensk tid, då Maria ju befinner sig i Umeå. En riktigt rolig kväll blev det faktiskt! Okej, en liten lampa hade jag på i övre våningen, för den lyser alltid där då jag lägger Max. Men sånt måste ju vara tillåtet..

IMG_6943

Sommartid blev det ju också inatt. Hade glömt det, tills någon hade kommenterat det på facebook. Helt trevligt den här gången att flytta klockorna en timme framåt, då Max vaknade redan 6.45 i morse..

Ha en skön söndag!

10 kommentarer:

Living by Milla sa...

Åh, så jobbigt med lille Max! Hoppas han kryar på sig snart,lilla sötingen.

kram Camilla

Galleri MochB sa...

Tack för att du påminde oss om sommartiden. Det hade jag helt glömt bort tills nu... :O) Vi har just ätit frukost men det börjar ju vara dags för lunch nu då med andra ord... Tror också absolut att Max kommer att tillfriskna! Ha det bra!

Moster sa...

Va skönt att höra att Max antagligen kommer att återhäma sig. Snuvan blir nog säkert snart bättre den också. Men visst tar det på krafterna med sjuka barn för man är ju alltid så orolig för dem, det är nog det som tar mest på krafterna tror jag.
Ännu en gång krya på dig Max.
Kram Moster

Hem och Lycka sa...

Håller tummarna för att förlamningen försvinner hastigt och snart!

kram

Ullis/Leva på landet sa...

Det var nog många som släckt ner i går. Var själv på musikal då så det blev ju som det blev. Jag tycker att det är lite jobbigt med sommartiden. har lite svårt att ställa om mig. Hoppas att Max blir bättre snart.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

nikita sa...

Tänkte bara tipsa om en tävling i min blogg
Gangstar - Kläder för världens coolaste kids.

Var gärna med och tävla!

vårt lilla hus sa...

Stackars liten.. hoppas han snart mår bättre! Kram H

Frida sa...

Hej!
Hoppas verkligen att Max blir bättre, det verkar ju som om han har goda chanser. Låter som om ni har haft en mysig helg, härligt att vi går mot sommartid i gen.
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Frida

Nettan sa...

Ställde faktiskt om klockan när jag la mig, men sov lika länge för det ;0).

Hoppas Max är lite bättre =0)

Kram Nettan

Ingeborg sa...

Hej, det hade gått mej helt förbi vad som hänt M men det är ju fint att det är undersökt och vi hoppas att han fort blir sej själv igen. Fint att han annors är sig själv. Vi hade så mysisgt på lördagen när vi satt med massor med jus. Vi spelade UNo hela familjen och myste. Lite hade vi teven på...
Kanske man borde göra det alla lördagar... mys mys
-Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...