26 mars 2009

Våren har flyttat in hos oss

 

Ja visst gör det ont när knoppar brister –

varför skulle annars våren tveka?

(Karin Boye - ur "För trädets skull")

IMG_6928

Om man tittar ut genom fönstret (visserligen är det mörkt nu – lika bra det!) är det minsann ingen vår man ser. På söndag kom värsta snöstormen och täckte in marken. Halt och eländigt är det och kallt dessutom. Igår morse hade vi närmare –20 grader hemma hos oss.

IMG_6929

På söndag – då altanen just blivit snöfri och det var vår i luften, var vi ute på gården en stund och klippte äppelträdet lite och så klippte jag av några grenar från en hägg vi har i vår hemska backe. De har varit i vägen länge då man kör ner för backen med bilen. Istället för att slänga dom i skogen, så tog jag in dom och satte dom i en vas.

Igår började det slå ut knoppar, och nu väntar jag bara på att kvistarna ska börja blomma och dofta!

Så vill jag tacka er alla för era värmande tankar angående Max!  Det gläder mig ska ni veta att så många bryr sig. Läget är ungefär det samma när det gäller snedheten. Har nu inte blivit så mycket bättre men inte sämre heller. Idag kom det ett brev från Tyks, något som läkaren vi var hos skrivit. “Kasvohermonhalvaus” står det i brevet att han har. Ansiktsnervsförlamning. Det var ju nog prat om det då också, men inte så rakt ut. Jag vill inte tänka att det är så, och lever ännu i tron om att det kommer att gå om.. Vi får bara hålla tummarna..

Men det här är inte allt..

Idag har jag för första gången varit hemma från jobbet med en sjuk Max. Det var ju inte länge sedan han var snuvig, men nu började han hosta för en par dagar sedan och igår fick han snuva och kändes ganska varm. Syster Petra var här igår och vaktade honom, för Peter måste åka på jobb redan på tisdagen. Hon stannade över tills idag också – så trevligt med lite sällskap! Tack Petra!

Inatt hostade Max ganska mycket och var allmänt eländig på morgonen, och Petra hade skola idag, så enda alternativet för mig var att stanna hemma. Beställde läkartid på morgonen, och efter att ha varit där och kommit ut med ett recept på antibiotika för öroninfektion kändes inte läget precis bättre..

Stackars lilla Max! Som tur är så är han ändå ganska pigg och glad och leker ganska som vanligt. Men man vill ju bara att ens lilla älskling ska må bra och vara frisk.

I morgon hade dessutom dagtanten fått något ärende som hon måste uträtta, så istället för att föra Max till hans reservplats (som ju ändå inte hade varit aktuellt nu) så får han vara hos syster Petra imorgon. Hoppas bara att han orkar med att åka iväg på morgonen. Så speciellt ansträngande är det ju inte att vara där. Vi åker ju ändå bil dit.

Till Ekenäs var vi på väg i helgen, men mamma är sjuk där, så vi får snällt stanna hemma så att alla som är sjuka får tillfriskna på sina håll. Tråkigt, för jag hade sett fram emot helgen, men vad kan man..

Jag vill ha vår nu och en friskt familj!

Sköt om er och era nära och kära!

11 kommentarer:

Petra syster sa...

Nämen nej då! Jag håller verkligen tummarna att det skulle gå om, Max "snedhet"! Tänker på honom och dig!
Det har bara varit trevligt att få vakta lilla fina Max och att hålla dig sällskap! Är glad att jag kan hjälpa till. Och imorgon ses vi igen, om inte Max blir ännu sämre.

Puss till min syster och hennes son! Kramar från syster och moster Petra!

Kamomilla sa...

Åh vad jobbigt! Vad kan en sån ansiktsförlamning bero på? Han är så liten...
Jobbigt med alla infektioner. Det är väldigt mycket sånt på gång just nu. Hoppas ni snart får se lite ljus i tunneln och att våren kommer fort!
Kram, kamomilla

Nettan sa...

Vad tråkigt att han är så dålig Lilla Max =0(.
Hoppas ansiktsförlamningen släpper.
Hade en väninna som drabbades av det, de tog en massa prover & kollade borrelia, men fann inget.
De trodde det berodde på stress, men det kan ju knappast Max ha.
Men det försvann, det enda hon inte kan få är rynkor på v. sida av pannan...*hihi*.

Önskar att Max kryar på sig & att ni får en skön & lugn helg !

Kram Nettan

Ullis/Leva på landet sa...

Låter som om vädret är lika hos er som här. Så synd det är om Max. Hoppas verkligen att han blir bra på alla sätt så fort som möjligt.

Kramar Ullis

Galleri MochB sa...

Oj oj vad ni har att genomgå nu och fundera på... Hoppas allt ordnar sej till slut! Hos oss har också sjukdomarna löst av varandra, så man börjar känna sej rätt vissen. Sköt om er!

Annik sa...

Stackars lilla Max. Förstod inte alls att det var så allvarligt det där med ansiktet. Hoppas det snart går om !

Moster sa...

Stackars lilla söta rara goa Max. Hoppas att han inte själv reagerar på snedheten utan kan leva livet i alla fall. Fick ni ingen annan information från TYKS, varifrån det skulle ha kommit eller om ni kan få bort det...
Nu hoppas vi att antibiotikan hjälper snabbt för öronen och han kan leva sitt glada liv.
Kram Moster

Livet på Sjögård sa...

Oj oj, inte så roligt att gå omkring och vara orolig helatiden. Hoppas han blir sej själv snart igen!
Krya på er!

Villa nöystu sa...

Men stackars lilla Max-gubben, kan tro att du varit alldeles förtvivlad. Hemma hos oss blir vi alldeles hispiga bara barnen är förkylda.
Hoppas han nu kryar på sig snart fr förkylningen oxå så han kan busa på som vanligt. Men barn är ju makalösa, fast de har hög feber orkar de en massa- vi vuxna skulle lilla helt däckade.
Kram till dig och din familj från Petra

Prillig sa...

Hoppas att ni piggnar till snart!
Det är jobbigt när barnen är sjuka, man lider så med dem.

Kram Britt

Lallis - liv och leverne sa...

Vilka härliga vårliga bilder:)
Men stackars Max! Hoppas att det ger med sig snart.

Kram Lallis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...