24 maj 2009

Böcker!

Hemma igen efter en lyckad och intressant kurs, och hemma igen efter ett veckoslut i Ekenäs. Dessvärre har jag mått illa hela dagen och min mage har inte riktigt varit vän med mig.. Hoppas att det är bättre imorgon.

Emmausbesök stod som vanligt på programmet under Ekenäsvistelsen. Lite fina grejer hittade jag igen! En ställning för typ olivolja och sånt som man kan ha vid spisen. Har målat svart på kanterna, och ska se om jag får den vitmålad något tag.. En gunga som vi kan hänga i äppelträdet, en härligt sliten kruka, ett tyg med hästar (tror det är från Ikea), en klänning och en enorm röd velourdräkt som ska bli byxor! En par böcker fick också följa med hem, en till Max och en till mig. Egentligen en pysselbok för tonårstjejer, men jag kan säkert hitta något kul där också.. Tror det var allt.. Kanske jag har glömt något smått..

Då jag lagt Max och sova, fick jag mitt i allt en spurt, och släpade ut vår spegel med guldram och spraymålade den vit. Ännu måste den målas en gång, men den blir ju så snygg! Den var tidigare på toaletten, men blev nog lite stor där.. Bara den blir färdig så ska jag hänga den i vardagsrummet!

Fick med mig lite potatis från Ekenäs som ska i jorden så fort som möjligt! Rädisorna har redan börjat gro! Roligt!

Idag då jag låg och vilade och tyckte synd om mig själv, så såg jag på någon blogg att någon hade beställt Anna Örnbergs nya bok; inred och dekorera ljust och lantligt. Klickade mig till adlibris och beställde direkt! Två andra böcker hamnade också i köpkärran.. Får alltid så dåligt samvete då jag köper något men jag fyller år snart (den 3.6) så det här får vara en födelsedagspresent till mig själv! Dessutom var böckerna riktigt billiga! 33,80€ för tre böcker med postkostnader är inte så farligt tycker jag..

anna_ö_bok51845059_O_1l_betong

Eftersom jag drömmer om en vacker trädgård med många små “rum” så tyckte jag att den andra boken passar bra. Den sista har jag stora förväntningar på! har länge tänkt göra något i betong, men det har inte blivit av bara.. I sommar ska det gjutas!

Ute grönskar det och doftar ljuvligt! Inget problem att gå iväg på morgonen tidigt då det är så friskt och fräscht och vackert! Imorgon börjar en ny vecka igen, som jag hoppas blir en fin vecka för er alla där ute!

Titta gärna in på inspiration m sidan för att se vad en vän fått i present här i veckan!

11 kommentarer:

Frida sa...

Hej!
Det låter som ett lyckat emausbesök. Vilka fina böcker du har köpt, den översta ska jag nog inhandla den här månaden.

Hoppas du känner dig bättre och att du får en fin vecka!
Kram Frida

Sanna sa...

Vet du jag läste också nyligen om samma bok, Ljust och lantligt, i någon blogg och kollade på adlibris att boken var ganska billig så även jag har betällt den! Även en liten födeldedgspresent åt mig själv..Jag har nämligen födelsedag 4.6!:)
Jag har annars äntligen skickat mejl till dig om vimplarna!
Hoppas du känner dig bättre imorgon igen!
Kram, Sanna

vårt lilla hus sa...

Hej!
Har också köpt Ljust och lantligt men har inte hunnit sätta tänderna i den än... har varit så mycket annat!

Håller med dig om att man nästan känner "krav" att utnyttja soliga dagar till max nu och ibland längtar jag riktigt efter en regnig dag så man kan vara inne och pyssla med gott samvete =)

Hoppas du känner dig bättre och får en riktigt bra start på veckan! KRAM

Ullis/Leva på landet sa...

Tack för dina boktips. Blev ju sugen på alla tre. har fyllt år för en månad sedan och har lite pengar över så det skulle ju vara något. Låter som om du också har gjort en hel del fynd.

Kram Ullis

Wilda Stenlyckan sa...

Klart man ska unna sig och böcker kan man aldrig få för många av ;-)
Jag älskar Adlibris!! :-)
Hoppas du kryar på dig!
Kram Sara

Galleri MochB sa...

Adlibris är min favoritbod också ;O) Vilka många fina fynd du gjorde. Hoppas du mår bättre nu! Kram Mia

Sussi sa...

Vilka bra böcker du köpt! Gjuta i betong är jag också jätte sugen på, både vackert och roligt ser det ut...
Kul med ett lyckat emausbesök med fynd!
Hoppas magen kommer ilag och att veckan blir toppen för dig!
Tingeling Sussi

Moster sa...

Vad fina böcker.
Jag blir så inspirerad av trägdårdsböcker men oftast stannar det där och så plockar jag bara bort lite ogräs här och där och drömmarna förblir oförverkligade.
Visst är Oliver möblerna fina både till uteseende och kvalitet.
Jag tror att det nog på riktigt är snö. Bör nog kanske ta bort det...eller var det tingeling...skall kolla...
Kram Moster

Ingeborg sa...

Fina böcker. Jag skulle oxå vilja gjuta i betong, det verkar så skoj och det blir fina saker...men ack vad det verkar jobbigt att fixa till detoch att skaffa allt material. Men kanske i sommar...
Ha det så skönt i solen,
-Lotta

Clarice sa...

Det verkar bli en riktigt strålande vecka. Jag får så mycket inspiration då solen skiner. Hoppas du mår bättre nu så att du orkar njuta av sommarvärmen.

Kramis,

Richie's 2ts Inspires sa...

Hej goa vän Lotta!

Nåväl, ser jag att du hade farit. Kul att du hade hittar du vill på Emmahaus. Själv var där idag men hittade icke, suck... finns mycket skräp i Stockholm §:-)

Hoppas du mår bra nu och så hörs vi sen.

Många kramar till alla 3 hemm...xoxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...