09 juni 2009

Spegel spegel på väggen där..

På söndagen hade vi betonggjutning och det var både lätt och roligt! Har inte hunnit fotografera mina alster ännu, men ska ta en tur ut i lekstugan (där de torkat) ikväll då Max somnat, och lösgöra allt från sina formar. Det blev en par krukor, lite hjärtan och stjärnor, och ett rabarberblad. Blir nog definitivt betonggjutning igen –snart! Vi har gjort en form till en parasollfot nästan klart, så ska försöka få med Peter nu i helgen.

Idag ska ni få se min gamla guldspegel som fått ett par lager vit matt sprayfärg på sig. Färgen täckte inte helt efter andra varvet, men jag lämnade det så på flit, för i fördjupningarna var det svart tidigare, och det är det som syns nu.

IMG_0190   IMG_0185 IMG_0186 IMG_0187 

Spegeln står nu på skänken i vardagsrummet. Vet inte om jag (läs:Peter) ska hänga upp den eller inte.. Det är ju lättare att möblera om, ifall den inte är uppskruvad på väggen..

Blomman som är av den spretiga sorten vill jag också bli av med.. Skulle bara vara att skaffa någon lite mysigare blomma först.. Har ni några tips på fina och lättskötta söta blommor?

Ser ni hur handtagen på skänken är lite upp och ner och sneda.. ? Det är min lilla gullunge som är orsaken till det. Han brukar smälla i dörrarna.. Sneda är de för att jag inte har skruvat fast dem ordentligt, dels för att framsidan ska målas en gång till och dels för att jag inte vet om jag ska ha de här handtagen på skänken eller några andra.. Svårt då man inte kan bestämma sig..

Idag gick Max ca en tredjedel av vägen hem från dagtanten. Han hade nog säkert gått hela, men sen då han gick mera framåt och in i buskarna än åt rätt håll, så fick det bli vagnen.. Blev lite protester, men det var ju väntat..

Igår satt jag och sydde vimplar då Max hade somnat. En beställning jag har på gång, och de blir så fina! Inte min stil just nu med färgglada vimplar, men jag gillar dom skarpt! Ska fortsätta med det ikväll. Sen borde jag också börja på en present till en liten en som fyller två år i dagarna. Vi ska på kalas på söndag!

Ha en riktigt skön fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

12 kommentarer:

Nettan sa...

Kul med betonggjutning, ska försöka mig på att göra ett " rabarberblad " i år =).
Fin spegeln vart !

Och ny header har du med, så fin den blev.

Kram Nettan

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Lotta!

Spegeln blev verkligen superfin! Jag gillar att det inte täcker ordentligt!

Jag har blivit supersugen på att gjuta betong jag med efter att ha sett så mycket fint!

Kram Annica

Livet på Sjögård sa...

Spegeln blev riktigt fin! oCH SKA BLI ROLIGT ATT FÅ SE VAD DU GJUTIT... :)

Livet på Sjögård sa...

Hoppsan, där tryckte jag på capslock visst... :)

Snuttan sa...

åhh jag skulle med ha betonggjutit i helgen men han tyvärr inte
Underbar spegel
Kram
Åsa

Frida sa...

Hej!
Det är så roligt med betonggjutning, jag fick prova på det på min floristutbildning. Så fin din spegel blev, tycker den kan stå som den gör. Pelargoner är väldigt lättskötta växter. De behöver bara ha vatten när jorden känns torr.
Ha det gott!
Kram Frida

Sussi sa...

Betong gjutning åh så kul det lät!!! Jag vill också...
Spegeln blev jätte snygg!
Tingeling Sussi

Richie's 2ts Inspires sa...

Gud! vad fin blev spegeln--- verkligen passar på din skänk. Kanon fin. Det passar oxå att inte hänga då är den som gör den fin karaktär eller charm.

Hoppas Max triv hos dagmamman och din vimplar är nu klara.

Just det! jag undrar vad har du gjutit? Själv hade jag gjort en fågelbad utav rabarberblad. Cool!

Ha en underbar kväll.

xoxo

Lallis - liv och leverne sa...

Wow så snygg den är!
Kram Lallis

StrandviksVillan sa...

Mycket lyckat med målningen!
Det är så kul att spraymåla (främst för att det går snabbt!)

Vilken fin header du har fixat, så somrig! Ha det bra!

Södralycke sa...

Låter spännande att gjuta en egen parasollfot, ska bli kul att se hur du gör. Vi är i stort behov av en ny och har funderat på att köpa en i sten...men det vore ju mycket roligare att göra en själv :)

trevlig helg, kram Johanna

Ullis/Leva på landet sa...

Det är ju verkligen kul med betonggjutning. Så fin spegeln blev. Är ju bra att man kan ändra sig med hjälp av färg så blir det en helt annan sak. Dina vita gåvor var ju jättefina.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...