23 oktober 2009

Grattis mamma 60 år!

Tack för alla krya på dig hälsningar! Nu är jag helt frisk, förutom att jag har ont i halsen.. Men Peter, som är en vecka före med den här förkylningen, hade också ont i halsen då han egentligen var frisk, så jag är väl där nu.. får man hoppas.. Angående förkylningar så har jag möjlighet att få svininfluensa och vanlig influensa vaccin via jobbet. Först tänkte jag att såklart, men så blev jag osäker.. Hur gör ni? Inte för att jag nu går omkring och oroar mig, men jag har ju varit rätt mycket sjuk och aldrig vaccinerat mig mot influensa förut..

Till något helt annat! Förra helgen var full med program! På lördagen åkte vi iväg till Ekenäs och träffade T+C på kvällen, vilket var jätte trevligt! På söndagen firade vi mamma som fyllde 60 år den 19.10! Grattis ännu en gång mamma! Vi ställde till med en tre rätters middag hemma hos mor och far. Det är så som min mamma gillar det mest. Inte några stora fester här inte.. Vi har aldrig haft det så hemma hos oss, vilket jag egentligen tycker att är jätteskönt. Inte lika mycket press liksom.. Men fint var det ändå! Mumsig mat som Peter lagade! Har man en kock i familjen så måste det ju utnyttjas!

IMG_1930  IMG_1934 IMG_1940            IMG_1967

Meny

Förrätt: Getost inlindad i parmaskinka på salladsbädd

Huvudrätt: Stekt abborre med rödbetssås och potatispuré

Efterrätt: Kinuskitårta

IMG_1892       IMG_1919  IMG_1916          IMG_1948  IMG_1918         IMG_1969  IMG_1958

Sång och musik stod Olli och Petra för. Fint som vanligt! Synd vad det ju att syster Maria inte kunde komma men det är ju lite lång väg.. En mysig eftermiddag hade vi iallafall!

Så kan jag också berätta att mitt syrum är färdigt! I förrgår kväll började vi flytta in mina saker! Imorgon ska vi till Ikea och köpa en Expedit hylla (4 x 4 hyllor) så då får jag också alla tyg på plats! Sen ska det sys!

Så har jag blivit utmanad av bloggen Skogsdoft & havsbris. Den utmaningen ska jag försöka fixa nu under helgen!

Ha en skön helg allihopa!

Kram, Lotta

13 kommentarer:

Louise sa...

Vilken fin dukning du visar upp. Det är helt rätt att man ska fira som det känns bäst. Lite skojigt var det att jag dessutom plötsligt kände igen ansikten... eftersom flöjtmusik brukar höras i vårt hus...
Ha en skön helg!

Livet på Sjögård sa...

Grattis till din mor! Ni ser ut att ha haft det riktigt mysigt :)

Livingroom sa...

Grattis till MammaSpace !
Guud så mumsigt det såg ut , likaså menun.... vattnas i munnen...
Hoppas ni har en fin helg,
Lotta

Backstitch sa...

Hejsan

Det är lart att man vaccinerar sig tycker jag. Vi kommer hela familjen att tacka ja till både influensa och svininfluensa vaccin. Jag är av den åsikten att det inte är värt att insjukna i dessa sjukdomar i onödan. Vet att de inte antagligen är dödlige men när man ligger där "halvdöd" tror man nog att sista stunden är kommen. Jag vet att jag inte skulle klara av att sköta hushåll + familj + hundvalp om jag insjuknade och vill verkligen inte att mina barn skall ligga sjuka.
Så ja tack till ett stick.
Kram Moster

Skogsdoft & havsbris sa...

Grattis till din mamma, fin middag ni hade ordnat för henne! Visst är det skönt att slippa stressen med stora kalas, man kan ju lika gärna lägga sin energi på att umgås med familjen istället!
Jag tänker i alla fall vaccinera mig, hade tänk göra det i år i vilket fall som helst. Efter att jag var så sjuk i somras och kände av det så länge efteråt också kom jag och min man fram till att det nog är bäst. För 2 år sen var jag med som "försökskanin" och testade ett nytt influensavaccin (enda gången jag fått influensavaccin hittills) och det året var jag mycket friskare faktiskt. Inte alls så mycket vanliga förkylningar och halsont som i vanliga fall. Så förhoppningsvis kommer det att ha samma verkan nu när jag vaccinerar mig, och svininfluensa vill jag verkligen inte ha, det räckte så bra med viruset i somras! Tycker absolut du ska ta chansen att vaccinera dig genom jobbet, det är ju inte alla som har den fördelen.
Ska bli spännande att se dina trädgårdsbilder, hoppas ni inte har lika trist väder som vi haft bara!

Anonym sa...

Superfin blogg du har! Lampan i inlägget lägre ner kommer antagligen från ellos. Jag har två likadana vita hängandes ovanför köksbordet, men med vita sladdar. Riktigt fynd! De var inte billiga om man säger så... ;)

Åsa

Unknown sa...

Hmmm... jag tyks vara av en annan åsikt än de flesta andra.Vi skall INTE vaccinera oss. Har aldrig gjort det heller och har trots det aldrig haft influensa (förutom vanlig hosta och snuva). Har en bekant som vaccinerade sig en vinter mot influensa och hon sa att hon har aldrig varit så sjuk som den vintern....!

Men alla gör sina egna val!

Kramis,

AkH sa...

Gratulerar till din mamma! Så fint ni har gjort! Vad gäller vaccination så har jag bestämt mig för att ta denna, arbetar på sjukhus så det känns naturligt! Skulle gjort det ändå, tänker mest på att jag inte vill smitta andra känsligare personer ifall jag skulle bli sjuk. Ha en underbar söndag!
Anna-Karin
livetharochnu-akh

Petra sa...

Vilka fina bilder från vår middag :) Men snälla Lotta, den sista bilden där jag sitter och sjunger på stolen ger ju inte en så attraktiv bild av din lillasyster..Ser inte precis ut som "LILLA" systern.. :S :P

PUSS!

Ullis/Leva på landet sa...

Så mysigt ni ser ut att ha haft när ni firade din mamma. Vi brukar inte heller ha några större fester och jag gillar det också. Såg verkligen gott ut. Kul att ditt syrum äntligen är klart.

Kramar Ullis

Daniel sa...

Onneksi olkoon rakas äiti!

Maria Erickson sa...

Åhhh, jag önskar också att jag hade haft möjlighet att vara där med er och fira. Jätte fint ni hade fixat.

Ps. snyggt sofföverdrag de har :)

Puss å kram

Södralycke sa...

Oj så mycket gott! Vad hungrig jag blev nu, dags att laga middag :)

Hoppas du har en skön vecka, kram Johanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...