08 oktober 2009

Vita gåvor och en hemmadag

Här har det varit väldigt tyst.. Ingen speciell orsak. Tidsbrist kanske, inspirationsbrist kanske.. Eller så är det bara höst.  Har varken hunnit blogga själv eller läst så mycket andra bloggar.

Idag åkte Peter iväg på jobb, och jag är hemma med en hostig och snorig Max. Hösten är här.. märks på alla sätt.

IMG_1722

För en par dagar sedan fick jag iallafall ett paket! Det var från min hemliga vän i Vita gåvor. Temat den här gången var prickigt, rutigt och randigt och jag fick ett fint brunt rutigt paket med en fin randig Green Gate handuk i beige! Det är faktiskt den första Green Gate grejen jag nu äger.. fast jag gillar deras saker hemskt mycket. Men det är nu bara så att jag inte köper sånt själv. Ett paket med härligt doftande ljus fick jag också! Tack min hemliga vän! Den fina presenten och ljusen kommer att pigga upp i hösten!

IMG_1723

Igår var jag på föreläsning. Inte ofta det händer! Föreläsaren var Gisela Linde som har skrivit boken Lev enklare, och föreläsningen handlade givetvis om att leva enklare och hur man kan göra för att sträva mot en hållbar livsstil. Jag har haft boken på nattygsbordet en tid nu (lånad av min arbetskompis S) och tror nog att jag ska ta tag i den nu. Är så oerhört trött på kvällarna bara..

IMG_1725

Det var en intressant och tänkvärd föreläsning. Fick med mig en par av Marthaförbundets broschyrer också (arrangörerna) med mycket bra tips för en hållbar livsstil. Boken kan beställas här.

IMG_1726

Mitt syrum börjar ta form, men det går långsamt.. Under veckan som gått, så har vi fått upp gipsskivorna, spacklat och satt upp regler i taket att sätta fast takpanelen i. Medan Peter är på jobb ska jag måla väggarna. Sen är det bara takpanel, laminat på golvet och el kvar. Ja, en liten rördel till golvvärmen fattas ännu. Men det är rätt varmt där faktiskt nu redan  då isoleringen är på plats, så vi klarar oss nog en stund utan golvvärme. Sen får jag “flytta in”!!

IMG_1727

Ett riktigt fynd gjorde jag i måndags också då jag kom på jobb.  Det är fasadrenovering på gång, och det står en stor container med skräp. Och där överst låg en så fin lampa! Jag täcktes förstås inte genast ta den, men då vi var och mötte folk som kom med taxi så frågade jag min kollega om han trodde att den var hel.. Han i sin tur frågade några gubbar som jobbade där, och så fick jag den! Har inte hunnit fotografera den ännu, men fick just upp den ovanför vardagsrumsbordet. Där har vi inte haft någon lampa tidigare, så det var ju passligt! Den får nu vara där tills vidare iallafall. Den är i cremevit metall , har mässigsmuttrar som spänner fast  en glaskupa.. Hmm.. konstig beskrivning. Lite marin stil kanske? Helt ljuvlig iallfall! Mera sådana fynd!

  IMG_1728

Idag passar jag på och lever enkelt, inspirerad av gårdagens föreläsning. Nog är det ett bra system det här att man får vara hemma med sjuka barn. Synd bara om stackarn som e så hostig. Ikväll kommer syster Petra och så stannar hon ända till lördagen! Imorgon kommer hon att vara hemma med Max. Tack Petra för hjälpen!

Kanske jag t.o.m. hinner svara på lite kommentarer nu idag då jag har en extra “ledig” dag. Dras ju alltid med mitt dåliga samvete då jag är hemma med ett sjukt barn, men det är väl så det är att vara förälder!

Ha en skön fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

10 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

Så fin present du har fått!

Härligt att bli inspirerad av något sådär.

Ha det bra!
Kram Lina

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Så fin present du fick:)
Sån tur du hade med lampan.
Låter lite som IKEAS marina lampa som jag har i stugans kök. Fast min är i zinkfärg. Tror dock den fanns i vitt också. Förrut i alla fall. Eller så har någon sprayat den:)

Ha en bra dag
Susanne

Petra syster sa...

Hjälper så gärna systerfin! Ses ikväll! Kram!

Anonym sa...

Visst är det spännande med kameror. Du tar verkligen fina bilder! :-) Hoppas allt är bra med dej nu när det närmar sig helg.

Krams!

Myownhome sa...

Hej!

Kul att du gillade "vita gåvor"-presenten. Haha, fast paketet var nästan finare en innehållet... (I alla fall på dina foton som var jättefina!) :P

Tyckte att temat var mycket svårare än jag trodde det skulle vara... Vad tyckte du?

Paketet var förresten från mej. :)

Ha det fint
kram //Johanna

Frida sa...

Hej Lotta!
Tack så mycket för din hälsning, roligt att du tittade in :)
Vilken fin greengatehandduk du har fått, gillar också deras saker men har inte heller köpt någon av deras produkter.

Hoppas nu att Max kryar på sig och att du får en trevlig helg!
Kram Frida

Galleri MochB sa...

Så fin present du fått, och så spännande container fynd du gjort :O) Ikväll åker vi till dina trakter. Antar att du bor i närheten av Åbo, min syster bor där! Vi skall fira höstlovshelg... Hoppas Max mår bättre idag!
kram Mia

Katta sa...

Låter spännande med din lampa, skulle vilja se den med. Vilken fin handduk från greengate passar ju super hos dej. Hoppas Max blir bättre snart nu, kram Katta

Lilith sa...

Tack för tipset om Windows live writer, ska ta och kolla! :)
Låter mysigt att ni bodde på ett gammalt kloster på er bröllopsresa! Alltid kul att testa något som är lite annorlunda.
Vilken fin gåva du fick, handduken är jättesnygg! Och väldoftande ljus kan man aldrig ha för mycket av, det är ju bästa tiden för sånt nu!
Trevlig helg! :)

Lilith sa...

Hm, nu drabbades jag av en släng av glömska igen... Skulle ju skriva att lampan låter fin, ska bli roligt att se hur den ser ut! Superkul med såna fynd, önskar jag skulle ramla över några häftiga fynd också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...