08 februari 2010

Brandfilt i nya kläder

IMG_3605

För lite på en vecka sen brann ett hus alldeles nära oss ner och två familjer blev bostadslösa. Det är tragiskt och hemskt och fick mig att tänka på att det lika bra kunde ha varit vårt hus som brann ner.

En brandfilt släcker inga större bränder, men kan iallafall vara till nytta ifall olyckan är framme. Vi har haft en brandfilt i flera år, men den har dessvärre legat i ett skåp.. Då jag letade efter något annat, hittade jag den och bestämde att nu ska den upp. Men den fick en “klänning” av ett gammalt spetslakan först!

IMG_3607

I vår källartrappa hänger den nu. (Ni kan ju låtsas att ni inte ser smutsen som renoveringsgubbarna i somras lyckats åstadkomma, och vi inte tvätta bort ännu..)

IMG_3603

Min förkylning har inte ännu riktigt gett med sig.. Jobbigt. Men det är iallafall ljusare nu och det är härligt! Och så har vi hållit på nere i källaren och fixat. Nu är golvet på plats, och nu är det ännu lite lister och mindre grejer och sen har vi en fin källare!

IMG_3582

En liten förhandstitt!

Ha det så bra!

Kram, Lotta

11 kommentarer:

Richie's 2ts Inspires sa...

Ha ha... det är så sött! Verkligen duktig tänkt.

Hur mår Ni overthere? Hur går med Max? Det var ett tag sen jag ser lille mannen.

Ngt på gång hemma hos Er? Hoppas att alla mår bra.

Kramar mas,
/CC

Pieni Lintu sa...

Voi miten hyvä idea! Nuo sammutuspeitteet ovat niin ruman näköisiä - meidän oma on siivouskaapissa keittiössä piilossa, mutta helppo ottaa jos tulee tarve (toivottavasti ei ikinä tarvitse).

Kram kram,
PieniLintu :)

Anna-P sa...

Hej. Vad fint du sytt. Den smälter verkligen in nu. Snygg trappa också! Ja sånt där som händer får en verkligen att fundera över hur livet kan förändras från en dag till en annan. Förra vintern brann ett hus ner här bredvid oss också. Som tur var så bodde ingen där då. Villan var en miljonvilla så det spekulerades i om ägaren försökte få ut försäkringspengar = / Mina barn tyckte det var väldigt obehagligt iallafall och det blev mycket funderingar och frågor om vårat hus också kunde brinna ner och vad vi skulle göra då. Läskigt sånt där för små barn. Ha det bra./ ap

Wilda Stenlyckan sa...

Tack så mycket! :-)

Elden är hemsk! Smart att klä in brandfilten om man inte gillar den som den är :-) Funderar på att skaffa en brandsläckare.. man vet ju aldrig när det kan behövas.

Kram Sara

Louise sa...

Det där var ett fiffigt sätt att klä in den fula röda påsen!

Tezz från Kungens Kurva sa...

Jättefint överdrag! Verkligen otäckt med bränder och man ska nog försöka ha såväl brandfilt som brandsläckare och fungerande brandvarnare osv. Så lätt att glömma sånt där men när olyckan är framme kan de ju vara precis det som behövs.
Hoppas att du haft en fin dag och att kvällen blir toppen!

Kamomilla sa...

Åh vad smart! Känns som en grej jag kunde göra också, de är så skrikiga som röda... Tar du illa upp om jag nappar på och kopierar din ide? I eget utförnade förstås och med att lämnka till dig som inspirationskälla?

Livet på Sjögård sa...

Inte illa faktiskt alls. Väldigt snygg blev den :)

Krya på dig!!

Sussi sa...

Men du vilken fin klänning brandfilten fick! Så smart, hoppas det är ok att jag härmar dig?
Vad fint ni gör i källaren, Max är duktig och hjälper till.
Hoppas förkylningen ger med sig snarast.
Ha det gott, kram Sussi

Interiörboden sa...

Hej!

Åhh, såå fin er källare blir...ljust och fint...och det där med brandfilten, jätte smart...
Vad hemskt det där med era grannar, man vet aldrig när olyckan är framme, och då är det väldigt bra att ha en brandfilt bl.a. nära till hands...

Ha en fortsatt bra vecka!!
Kram Sandra/Interiörboden

Lilith sa...

Vad hemskt med familjerna som blev utan sina hem! Det är verkligen en anledning till att plocka fram brandfilten. Vi har haft en brandfilt i köket, men den åkte nyligen ner när vi satte upp hyllor just där istället, och jag har inte hittat någon bra plats åt den än... Men nu när jag ser din fina idé tror jag det blir betydligt lättare att få den att passa någonstans, om jag gör något liknande! Hoppas det är OK om jag också "lånar" din idé? Såg att det var fler än jag som nappat på idén... Vilket tyder på att det var ett väldigt bra tips du gav oss! :)
Förresten, kom att tänka på en sak när jag såg er vita träpanel i trappan... Blir det fort smutsigt med vita väggar? Vad är det för sorts vit färg ni använt? När vi ska renovera hallen skulle jag nämligen vilja måla träpanelen vit för att få det så ljust och fräscht som möjligt, men min man påstår att det vita skulle dra åt sig smuts väldigt lätt... Så nu måste jag passa på att fråga någon som har vita väggar hur det faktiskt ligger till!
Ha det så bra! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...