17 februari 2010

Man ska inte ropa hej..

..och så vidare.. Ikväll hade jag sådana problem att få Max att sova. Har haft hela veckan faktiskt. Allt hittar han på. Man ska hålla handen nu igen, stänga av musiken, sätta på musiken, så måste han kissa mitt i allt och så vill han inte sova. En halua. Ei nyt. Han är oftast arg på finska.. Peter pratar ju finska med honom och så går han i finsk dagvård, och jag börjar märka att han pratar mer och mer finska. Nog kommer det ju att jämna ut sig, men så som det är nu så får han höra mera finska än svenska i vardagen.

IMG_3467

En Tildadocka jag köpte på julmarknaden i Pargas. Tillverkad av Peters arbetskompis fru.

Hoppas att vi med genensamma krafter får honom att förstå att man bra kan somna själv igen, nu när Peter kommer hem imorgon.

IMG_3461

I vår hall finns en igenbommad dörr som går till vardagsrummet. Där fanns en dörr då vi flyttade in, men den tog vi bort och målade plankorna i en åskblå färg. Nu har Peter byggt en hylla och lite pocketböcker fick flytta hit från sovrummet.

I morse försov vi oss. Max väckte mig 7.05 då vi borde ha gått hemifrån 6.45.. Vi fick ta bilen och jag blev trots allt bara några minuter försenad till jobbet. Men har ändå varit en helt ok dag. På onsdag har vi salladsbord på jobbet, och man blir inte så där äckligt trött efter maten som om man äter varm mat. Så promenerar vi också på onsdagar efter maten, och då blir man ju lite piggare. Kallt var det, men skönt ändå. Fast den där våren skulle nog kunna komma nu..

IMG_3464

I hyllorna vi byggt in i trappan, står för tillfället en ikon och så Tildadockan.

Idag fick jag ett meddelande från min mamma. De är framme i Paris nu och håller väl som bäst på att husera i sin lägenhet! Snart är det bara en månad tills vi får åka och hälsa på!

Ha det bra!

Kram, Lotta

4 kommentarer:

http://cias-75.blogspot.com/ sa...

Kikar in och blir glad när jag ser att du är finlandssvensk! Du har 2 fina bloggar som jag kikat runt i lite. Återkommer gärna, så jag ska följa din blogg. Hoppas det är okej.

Lilith sa...

Hoppas sovträningen börjar gå bättre, så han börjar somna på egen hand! Trägen vinner, heter det ju... :)
Det var jättefint med den åskblå plankväggen och böckerna! Vilken smart idé att göra så när ni tog bort dörren!
Oj då, ni fick en riktig rivstart på dagen då med andra ord... Men tur att du bara blev lite sen trots allt. Låter gott med salladsbord, och att promenera med jobbet efter maten är ju jättebra, så borde det vara på fler arbetsplatser! Man får både motion och frisk luft samtidigt som man får umgås på ett lite annorlunda sätt än man gör annars på jobbet.
Det är bra att Max får lära sig båda språken redan från liten, det är en riktig rikedom! Det finns så många som struntar i det och bara talar t ex finska med sina barn, och så faller det andra språket, svenska i glömska. Och det är ju synd!
Önskar dig en trevlig torsdag!

Louise sa...

Ja du ha ju säkert hört att det oftast kommer mellanmotgångar innan det sen börjar löpa "på riktigt". Så kämpa på med max en liten tid till :O)

Anna-P sa...

Haloj. Tack för kommentaren om mitt smycke = ) Kikade in på din sy blogg och du hade så himla mycket fint där. Har du försäljning av alla modeller som du lägger upp där? Har du någon prislista? Det där med att få barnen att somna är inte alltid så lätt. Oliver fyller 4 år och vill ännu att man ligger bredvid honom. Det går ju visserligen bra eftersom han somnar på två röda oftast. Det är ändå under ganska kort tid dom vill att man nattar dem så. Det är dock värre om man har mindre barn samtidigt som när Wille var liten och Oliver föddes. Då fick vi lära honom att somna själv och det var inte alldeles lätt minns jag. Läste om att dina föräldrar missade tåget som kraschade. Puh vilken tur. Änglar finns verkligen. Ha det bra. Kram/ A-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...