14 mars 2010

Pastell

Söndag morgon. Och ett långt inlägg.. Max väckte mig klockan sex och skulle minsann inte sova mera. Lyckligtvis finns det tv med morgonbarnprogram, så jag fick slumra på soffan en timme.. Bättre mår han nog nu. Mätte febern i morse, och den visade på 36,5 så det är ju nästan normalt. Tror faktiskt att hans illamående på fredag kväll berodde på att han haft hosta så länge, och hade slem i halsen. Har iallafall själv inte ännu kännt av något..

Hur mycket låter ni era barn annars titta på tv? Här tittas det nog alldeles för mycket tycker jag.. speciellt då det härjar sjukor i huset..

IMG_4250

Nu då våren borde vara på väg, så dyker det upp väldigt mycket pastell överallt. Har inte riktigt varit min stil, men då jag gick runt med kameran, så insåg ja ju nog att vi har lite turkost och rosa i knutarna. Då jag köper något, så väljer jag ofta mellan vitt/beige och pastell, och bestämmer väldigt ofta mig för det vita..

Mycket har ni sett förr, men inte i det här sammanhanget.. På en liten hylla i köket har vi bl.a. äggkoppar (som egentligen är för stora för vanliga hönsägg) och en gammal kakaoburk.

IMG_4249

Det är roligt att baka med hjälp av den här! En födelsedagspresent jag fick för nästan två år sedan. Från den enda affären man hittar typ hushållsgrejer från här i byn. Masku koti. Kostade om jag minns rätt bara 6,50 €. Och det vet jag ju såklart för att jag prickat ut vad jag önskat mig och berättat det till Peter.. Det brukar ju gå till så..

IMG_4247

Ni kan ju låtsas att ni inte ser kaffestänket på termosen.. Ett loppisfynd som faktiskt håller drycken varm länge!

IMG_4244

En liten grönturkos lykta som jag snott från jobbet.. Det var någon som gett den i present, men den stod nu bara där, och eftersom vi ändå inte får bränna ljus på jobbet, så kunde den lika gärna hänga här hemma hos mig..

IMG_4325

Den här kannan fick jag i present av mina föräldrar då de var i Egypten eller Tunisien för många år sen. Minns inte vilket.. Just nu har jag rosa tulpaner i den..

IMG_4238

En härligt turkos/ljusblå vas som jag om jag inte minns helt fel, fått från av min mamma. Den har varit min mormors. En vit eller rosa ranunkel i den hade väl varit ganska fint?

Så vill jag ännu bjuda på ett recept!  Vi har ingen dagstidning, men eftersom mina föräldrar nu är i Paris, så får vi deras Hbl under tiden. I torsdagens tidning fanns en artikel om ingefära med några recept. Eftersom jag nu bestämt mig för att inte bli sjuk mera, så har jag redan testat tre av dom. Räkorna, yoghurten och smoothien. Här kommer receptet på smoothien, varsågoda!

IMG_4316

Supersmoothie med ingefära, havtorn och blåbär

För 1 person:

3–5 cm färsk ingefära

1 avokado

200 g frysta blåbär

2 dl naturell yoghurt, gärna av grekisk typ

1 dl havtornssaft (eller granatäppledryck)

eventuellt flytande honung

Skala ingefäran och skär i bitar. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet med en sked. Kör inge­fära och avokado i en mixer tillsammans med blåbär, yoghurt och havtornssaft.
Smaka eventuellt av med lite flytande honung. Häll upp i glas och servera.

Jag använde en ekologisk granatäppledryck och använde ingen honung. Blev så mycket så det hade räckt till två. Hade dessutom lite för lite yoghurt. Mera frukost än det här behövs inte.. Väldigt gott och mättande!

Ha en trevlig söndag nu allihopa!

Kram, Lotta

6 kommentarer:

Sanna sa...

Visst är det fint med pastellfärger!Din bakskål ser faktiskt mycket lika ut som min gröna som jag nyligen köpte på loppis. Gillar den myket och tycker mer om den än plast eller melaminskål.
Kram

Huset på kullen sa...

Jag gillar detaljer i pastellfärger, i alla fall nu på våren. Men har inte speciellt mycket här hemma, borde kanske köpa lite mer =)

Ha en fin söndag! Kram Linda

Kamomilla sa...

Vilket fräscht inlägg!! :)

Louise sa...

När jag läser ditt inlägg blir jag riktigt inspirerad att gå på pastelljakt här hemma....Skön söndag!

StrandviksVillan sa...

Pastell är ju alltid exta fint på våren. Du hittade ju en hel del då du letade. Tror faktiskt det inte finns så många pasteller hos mig... eller? Däremot starkare rosa och lila i mängder :)

Hoppas lilleman mår bättre nu!

Sussi sa...

Pastell härligt inlägg, gillar termosen såå...
Måste bra prova din smoohtie, redan ner skrivit på matlistan för veckan!
Hpppas Max piggar på sig.
Go vecka på er, kram Sussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...