10 maj 2010

A cup of tea and a friend

Det ordnade sig till slut med vårt värmesystem. Fick tag på värmegubben och per telefon förklarade han vad jag skulle göra.. Min vän och arbetskamrat S kom hit och vaktade Max under tiden. Visste att det hade varit lite komplicerat att försöka förstå vad gubben förklarade, med Max springande runt benen. Speciellt då han alltid vill prata i telefon med den jag pratar med.. Men nu är det fixat! (För den här gången iallafall) Tack för hjälpen igen S!

IMG_5530

Det här goda teet (och andra också från Clipper) kan jag verkligen rekommendera! Och extra bra att påsen inte har något papper och snöre, utan är bara att slänga i komposten direkt! Nu minns jag inte om jag berättat det här på bloggen, men fr.o.m den 21.4 töms vår soptunna bara varannan månad. Vi skaffade en kompost för att kunna slänga alla matrester i, och försöker att köpa så lite plastförpackningar som möjligt. Nu har det snart gått tre veckor, och tunnan är inte ens halvfull, så jag tror nog att vi klarar det bra! Här finns tyvärr inte någon plaståtervinning. Annars hade det ju varit ännu lättare.. Men papper, kartong, metall och glas har vi redan i många år sorterat.

IMG_5528

Den fina latteskålen (och tre andra) fick jag av mamma då vi var i Paris. Det står Chokolat och Cafe på skålarna, men texten kom nu inte med på bilden.. Då det dessutom var te i skålen och inte kakao eller kaffe.. Mysiga att dricka ur är dom hur som helst!

En ny vecka har börjat och den blir ju lite kortare. Ångrar lite att jag inte planerat att ta ut en semesterdag på fredag, efter helgdagen. Ur jobbsynvinkel så hade det varit helt okej, eftersom typ hälften av gänget är borta då.. men nu är det lite sent att ansöka om ledigt. Angående jobbet ännu, så har jag utvecklingssamtal med min chef imorgon. Helt okej det med! Inget jag stressar över..

Till slutet av veckan lovas här faktiskt runt 20 grader, så kanske vi får lite sommar! Håller tummarna!

Ha en bra start på veckan!

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Kamomilla sa...

Håller verkligen tummarna för värme!!

Gardenhouse sa...

Sån tur att vänner finns!
Lycka till med komposten, blir så glad att man tänker på miljön!
Varannan månad är ju inte ofta att tömma soptunnan, då gäller det att veta hur sortering en funkar, like it!
Ha det toppen, kram Sussi

StrandviksVillan sa...

Duktiga ni är med soporna!!
Vi tömmer varannan vecka och det är alltid fullt.... I köksavfallet alltså, grovavfallet töms väldigt sällan. Vi har ingen återvinning av tex mjölkpaket och kartong här.

Oooh så fint klädskåp Max har fått!! Precis ett sånt önskar jag att Alfred hade också. Nu har han alla sina kläder i byråer.

Må så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...