09 maj 2010

Morsdag!

Grattis på morsdagen alla finländska mammor! Och grattis framför allt till min egen mamma, som jag vet att sitter i Paris (sista veckan) och ser ut över eiffeltornet och läser det här! Kram! Tack för att du finns!

IMG_5534

Eftersom Peter är på jobb, och Max är så liten, så blev det inte något kaffe på  säng för min del.. Titta de vad klockan var och såg att det kommit ett låååååångt meddelande från värmesystemsgubben. Klockan ett på natten hade det kommit.. Viken tid jobbar de där typerna egentligen? I meddelandet stod det  om vad jag kan göra för att försöka få systemet att fungera.. helt som att jag fattar vad där står.. Nå, ska försöka om en stund. Lyckligtvis har vi elvärme i vår övre våning där vi har våra sovrum, och ett extra element  som jag nu satt på i mellanvåningen . Källaren är nästan svalast, då där bara är golvvärme. Men med en extra tröja och tofflor på så klarar man nog av att sitta och sy! Vilket jag gjorde ganska mycket igår. Har som projekt att få färdigt allt halvfärdigt, ufon, som det kallas i sömnadsvärlden (UnFinishedObjects) under majmånad. Har kommit rätt så långt faktiskt och det är riktigt roligt!

IMG_5533

Max är ju så liten ännu, att inte förstår han sig på morsdag inte.. Men ett fint kort hade han med sig från dagtanten iallafall! Kunde inte hålla mig för skratt då han utbrast då jag satt fram kortet på bordet:

“Åhå – Päivi (dagtanten) laga fiiiiiiiint!”

Hoppas att alla andra mammor också fått fina kort som dagvårdspersonalen lagat till er!

IMG_5540

Några blommor fick jag ju inte heller, men köpte dessa små nejlikor själv i butiken. De är fairtrade odlade och med kom ett litet armband som någon i någon afrikansk stam hade gjort.. Tyckte blommorna var söta iallafall

inspiration M bloggen har jag fixat lite, tack Ullis för hjälpen! Vad gjorde man utan bloggvänner? (Ny höjde min mamma som också heter Ullis nog på ögonbrynen..hehe..)

Nu önskar jag er alla mammor, om ni så har morsdag eller inte en riktigt skön dag! Hoppas alla är snälla med er, att ni får göra något ni tycker om att göra och att solen skiner! Det gör den inte här, men vi har en hel dag Max och jag, då vi bara ska mysa och ha det trevligt!

Kram, Lotta

6 kommentarer:

Katta sa...

Grattis Lotta och alla andra mammor idag! Här i Sverige är det först om ett par veckor tror jag. Vad gulligt med kortet ändå tycker jag, gulligt att Päivi tänkt på det så barnen kommer hem till mamma med något på morsdagen när de ändå är för små att förstå det själv.Hoppas du får en fin dag, kraam Katta

Vita ljuva tankar sa...

Grattis till alla finska mammorna! Vi svenska mammor får vänta till sista helgen i maj.Jag hoppas att min son har "lagat" ett kort till mig då...;)


Kram Linda

Kamomilla sa...

Glad morsdag! Fin bukett! Roligt att du sytt trots att det varit lite kallt inne.. Här eldar vi varje dag, tur att de lovar värme till torsdag!
Jag har också sytt en del nu i helgen, jätteroligt är det!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Grattis på mors dag:)

Kram Annica

Galleri MochB sa...

Oj så sött! Bra med dagistanter som fixar fina kort åt alla mammorna ;O)

http://cias-75.blogspot.com/ sa...

Jag tackar och tog åt mig av grattisarna, finne som jag är:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...