19 juni 2010

Helgfrukost

Visst är det någonting speciellt med frukost på lördag och söndag? För mig som lever ett “dubbelliv” (med maken borta varannan vecka) ser lördags- och söndagsfrukostarna väldigt olika ut.. Då Peter är hemma är det långfrukost med allt möjligt gott som gäller. Vi sitter länge vid köksbordet, läser tidningar, och planerar vad vi ska göra under dagen. Då jag är ensam med Max kan en lördagsmorgon börja så här:

  • Vaknar ca 6.30 av att Max slänger upp sina ben på mig om och om igen.
  • Vi ligger och myser en stund
  • Vi stiger upp och jag får för mig att jag ska dammsuga.. Vid det här laget har klockan hunnit bli kanske sju.. (tur att man bor i egnahemshus..)
  • Öppnar fönstret och dammar mattorna och tycker att det är ganska mysigt att det regnar.
  • Dammsuger. Först vårt rum, sen korridoren  utanför, sen Max rum.
  • River bort alla lakan.
  • Dammsuger så långt ner i trappan som slangen räcker.
  • Sen går vi på våra morgonbestyr och sen är det dags för frukost. Max äter yoghurt och  corn flakes i matstolen (i nedfällt läge) medan jag plockar fram åt mig. Jag intar min frukost (yoghurt, hallon och nötter och kaffe) framför datorn..
  • För över bilder och bloggar lite! Max tittar på morgonbarnprogram.
  • Så får vi se vad det blir av den här dagen! Hoppas att ni alla som läser här har en bra lördag, om ni så firar den på Popkalaset i Ekenäs eller följer med något stort svenskt bröllop som lär ska vara idag..

IMG_6552

En kopp kaffe? Hittade några till på en loppis då jag var i Ekenäs senast. Nu har jag sex stycken och några fat. Är ännu på jakt efter några fat till!

IMG_6567

Lördagslektyr? Fick paket från adlibris i veckan. Mönsterboken tror jag faktisk att jag ska inviga nu i helgen.. Om jag hinner! 

IMG_6544

De övervintrade pelargonerna har börjat blomma! Mina sticklingar växer! Måste flytta dom till större krukor snart!

IMG_6548

Köper man två av Kellogs produkter får man en fin plåtburk på köpet just nu!

IMG_6549

Emaljerade köksredskap skulle jag gärna ha flera av. Tyvärr är de ju rätt dyra som nya.. Dessa har jag fyndat på loppis för högst 1 € tillsammans! 

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

Gå gärna med i min fb grupp för inspiration M! Vid 100 medlemmar utlovas en utlottning! Bara några kvar!

facebookinspirationm

6 kommentarer:

Moster sa...

Vad fina bilder du har! Tur att du är så morgon pigg så har jag något att läsa när jag intar mitt morgon kaffe. För min del är det just nu mycket jobb och lite dator som gäller. Från att ha kollat på mailen 10 gånger om dagen till att inte ens hinna sätta mig vid datorn varje dag. Känns kontigt men ett bra konstigt antar jag.
Kram Moster

Katta sa...

Låter som en härlig start på dagen. Jag gillar med helgmorgnar när man bara kan ta det lugnt och mumsa sin goda frukost och kaffe i lugn och ro. På veckorna är morgnarna så stressiga innan man fått iväg barnen till skolan så på helgerna får man verkligen landa.Jättefina bilder du visar idag, den med kopparna är så söt. Kram Katta

Pink and white dreams sa...

Jo lördag och söndag är nog de dagarna vi också satsar lite mera på morgonmålet. Idag fixade Janne smörgåsar. Ser att du också köpt samma böcker som jag. Junkstyle och home-made vintage.
kram Sabi

Ingeborg´s Lotta sa...

Lördagmornar är bäst efter en jobbvecka. Ja, och för vår del blir det popkalas...troligen i ösregn :(

Louise sa...

Visst är det härligt med långfrukostar men ibland är det riktigt skönt också att sitta och äta framför datorn...huuuu det får inte vår dotter göra men tydligen nog mamma :)
Fina loppisfynd, både emaljredskapen och kopparna. ja idag blir det popkalas för hela slanten! ha det gott!

Ullis/Leva på landet sa...

Är ju så mysigt att ha långfrukostar på helgen. Så fina koppar du har fyndat. Gillar dina bilder.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...