15 juni 2010

Köksuppdatering

Här har det varit lite tyst minsann.. Ingen speciell orsak egentligen. Bara en del att göra.. I lördags hade vi en lyckad möhippa för en vän som ska gifta sig i sommar!

Idag ringde Peter till mig då jag var på jobbet och berättade att vår kökskran gått sönder. Man borde ju bli ledsen för en sån sak, men jag blev bara glad, för han länge velat ha en ny kran. Diskhon vi skaffade för tre år sedan har inte heller riktigt fungerat rent praktisk, så det fick bli en tur till Ikea och där skaffade vi en Edsvik kran och en Domsjö diskho. Egentligen vet jag inte hur praktiskt det nu egentligen är med porslinsho och kran med varm och kallvatten skilt, men de är ju så fina så vi får hålla tummarna att de håller!

73319_PE189949_S4 21796_PE097161_S4

(bilderna är lånade från Ikeas hemsida)

image

Vår nuvarande diskho som visade sig vara gansak opraktisk..

Och så håller jag på och rensar. Läste min födelsedagsbok (Rensa i röran med Feng Shui av Karen Kingston) i rekordfart och är nu så inspirerad! På söndag städade jag hela vinden och tömde bort allt under sängen. Det känns bättre. Mycket bättre. Och jag vill bara fortsätta att rensa i röran! Man har ju så mycket onödigt!

Ha en bra fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

8 kommentarer:

Livet på Sjögård sa...

Hej, längesen jag haft tid att titta in hos dig.
Jag har samma bok, har lånat den till min mamma som lånat den i sin tur till en väninna... Väninnan ringde sen en kväll till min mamma och undrade om hon skulle börja röja nu eller vänta tills morgonen... så den boken är väldigt "kraftig" :)
Undrar om jag borde bläddra igenom den igen, känner att sakerna börjar samlas i hörnen igen...

Jag tror ni nog kommer att vänja er vid att ha kall och varmn skilt, fast det ju är väldigt praktiskt med såndän vanlig där man med en gång kan reglera. Men fint kommer det att bli såklart :)

Livet på Sjögård sa...

Nejmen du har ju fyllt år, Stort Grattis :)

Kamomilla sa...

Den är bra den boken, en riktig spark i rumpan...

Hem och Lycka sa...

Å, jag som också vill ha porslinsho..

kram Mia

Galleri MochB sa...

Borde nog läsa den boken jag också ;O) Vi har samma kran i badrummen och man vänjer sej nog med skilda kranar. Och ibland går ju det estetiska före det praktiska, eller ;O)
Ha en bra dag! Kram Mia

StrandviksVillan sa...

Kommer bli snyggt!

Jag har också den boken och läser den då och då för att få nya röjningsryck :)

Mia sa...

Fick också den boken i present av en vän och den ger en verkligen inspiration till att rensa! Jag har inte fått reda på vad loppiset vi pratade om heter ännu, men återkommer när jag kollat upp det. Så skulle man bli av med lite prylar!

Louise sa...

Jag borde också läsa den boken om det innebär att man får en sådan kick!! Lycka till med porslinsho. Den är vacker men ganska ömtålig, vi hade en sådan i förra huset och gjutjärnspannor m.m. fick man diska väldigt försiktigt....tunga kastruller likaså, gäller att hålla stadiga tag! Ha det bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...