10 oktober 2010

Renovering pågår

Även om det nu i helgen är paus. Förra helgen kom mamma och pappa hit och hjälpte oss att sätta igång med en renovering som vi länge planerat. Rivning av en vägg i vår övre våning. Där har varit ett oisolerat förråd förut, och nu är det meningen att det ska bli en plats där man kan sitta och läsa en bok och ta det lugnt.

I samma veva har vi (Peter) också byggt en vägg till Max rum och han har fått en egen dörr! Då vi flyttade in i vårt hus så var hela övre våningen öppen. Skorstenen i mitten och en skåpvägg som skiljer rummen åt. Men efter att vi byggde dörren till vårt rum så blev det lite trångt i gången, så därför tyckte vi att det kunde vara bra att öppna upp lite. Här får ni se hur långt vi kommit nu! Obs, inga vackra bilder..

IMG_9211

Pappa ute i vindsutrymmet då alla väggar ännu var på plats.

IMG_9214

Halva väggen borta!

IMG_9219

Från Max rum sett.

IMG_9227

Hela väggen borta! (Tjusig renoveringslampa eller hur?)

IMG_9237

Max rum före väggen byggts.

IMG_9249

Och halvvägs!    

IMG_9238

Från Max rum sett. Före väggen byggts.

IMG_9246

Och efter!

IMG_9241

En egen dörr!

IMG_9221

Och helt som att det inte skulle ha blivit dammit, stökigt och bökigt tillräckligt, så började jag Mamma och Max med att städa det vindsutrymme som blir kvar. Eftersom vi nu har mindre förvaringsutrymme, så måste man ju göra sig av med lite onödiga saker.. Och sådana har man en hel del av, eller hur?

Nu väntar jag bara på att det ska bli färdigt, så jag får börja inreda. Jag hade planer på en utdragbar säng till soffa och allt möjligt, men nu då jag börjar se hur det kommer att se ut då isoleringen är på plats, så inser jag ju nog att det inte ryms.. Därför kommer vi att använda oss av sådant vi har hemma. Kanske vi försöker hitta en större bokhylla, för den vi har nu håller på att ramla sönder.. Men den skulle nog helst få komma från någon loppis. En fin gammal kista som mamma och pappa hade med sig, ska vi ha som bord, en stol som sällan någon sitter i i vardagsrummet ska vi ha där, en annan stol som står i Max rum och inte används kanske också får plats. i vårt sovrum har vi en byrå som är helt tom. Om den ryms, så får den också flytta ut dit. Annars kommer färgerna att gå i vitt, beige, blått, svart och “trä”. Alltså laminaten. Vi har faktiskt kvar ca 2,5 paket laminat från då vi renoverade övrevåningen för tre år sedan, så vi hoppas att det räcker till det nya golvet.

Så ännu är allt på hälft, men det blir nog trevligt då det blir färdigt!

Och den här gången ska jag försöka visa upp det färdiga resultatet också!

Ha en skön helg!

Kram, Lotta

6 kommentarer:

Lotta sa...

Ser fint ut - och mysigt. Och tänk...en egen dörr...Den kommer att stängas och öppnas... minns när våra fick eget rum och de märkte att dörrarna kunde stängas... spännande att vara ENSAM i sitt rum MED DÖRREN FAST. ;). Tur att du har två händiga män till hjälp och en snäll mamma och söt M.
Ha en skön söndag.
Lotta

Richie's 2ts Inspires sa...

Ojdå! det kommer att bli fint när allting är på plats.

Jösses! Max är en stor kille nu. Det känns att jag bara såg honom i vaggan? Det är verkligen dax att få en egen dörr så mamma och pappa stör inte §:-)

Lycka till med renoveringen hemma och ha en jättetrevlig söndag e.m.

kramar,
/chie

Louise sa...

Det kommer att bli fint! Roligt att få följa med projektet. och jaaa vilken fin remontlampa ni har :)

Kamomilla sa...

Ja, det blir nog fint bara dtet blir färdigt! Man får bara föröska stå ut med röran!

Galleri MochB sa...

Härligt när det händer saker! Och så skönt och roligt sen när allt är klart :O)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kul att se att det går framåt och fint ser det ut att bli. Du har ju känn för vad som funkar så det blir kanonfint är min gissning!

Kram Annica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...