02 januari 2011

Barnrumsplanering

God fortsättning på det nya året!

Då det blir nytt år så vill man ju ha lite nytt eller hur? Och med en bebis i magen så kan jag inte göra så mycket åt att jag vill “boa” lite. Eftersom vi bara har två sovrum så kommer Max och bebisen att dela rum. Kanske inte helt i början, men sen så småningom iallafall! Vi skaffade skötbordet  Hensvik från Ikea innan Max föddes. Det används nu som bokhylla, och är inte helt säker på att vi kommer att sätta dit skötbordsdelen eller inte. Vi bytte nog inte speciellt mycket blöjor i Max rum då, men man kan ju använda det till påklädning också. Tittade runt på huuto.net igår kväll, och snavade över en Hensvik bokhylla. Den finns inte mera och att den bara kostade 30€ och befann sig i Nådendal, gjorde att jag slog till! Nästa helg ska vi åka och hämta den! Det kom ju lite mera leksaker och böcker till jul (och snart fyller ju Max år) så det behövs lite mera utrymme. Egentligen behöver vi en bokhylla till vårt nya utrymme i övre våningen, men tror nog att den här hamnar i Max rum ändå..

hensvik

Övrig planering för rummet, är att ändra färgskalan lite. Nu vet vi ju inte ännu vad bebisen är för sort, men det spelar inte så stor roll.. Max rum går ju nu i grönt, och min plan är att rummet ska gå i blått och rött.  Inspirerat av en fin kappsäck som Max har. Passar dessutom ihop med köket som går i rött.

IMG_7497IMG_3488

Har dessutom lust att tapetsera om. Har förälskat mig i stjärntapeten från Boråstapeter. Inget fel på den nuvarande tapeten, men vill nog ändå byta den..

image

Ser fram emot att börja fixa!

Ha en trevlig fortsättning på helgen! Vi ska ta en tur till Ikea med Petra och hennes pojkvän. Får se om vi också skaffar något..

Kram, Lotta

9 kommentarer:

Louise sa...

God fortsättning! Du hade tur som hittade en likadan hylla på huuto för ett ok pris! jag har inte riktigt hittat huuto ännu men förstått att många gör fynd där så kanske i år! Ska bli roligt att följa förändringen i övre våningen/barnrummet! ha det bra!

cinah sa...

Men gud va kul att ni ska ha en liten bebbe =D Förstår att du vill "boa" lite, det hör ju som till..
När är det planerat att lilla knytet ska kika fram då?
Åh, va spännande..Hoppas att du mår bra & att allt känns kanon!

Varma lyckatill kramar från mig <3

Kamomilla sa...

vad skoj! låter som att du är hur pigg och välmående som helst och fylld med inspiration! :)

Galleri MochB sa...

Låter som att det blir hur mysigt som helst i Max rum! Vi har också hensvik hyllor i flickornas rum! Två i varje och med dörrar på den ena så man kan gömma spel och pyssel och annat där bakom.
Sköt om dej!

Gardenhouse sa...

Åh så spännande och roligt att planera, magen växer hur mysigt är det inte att vänta barn... Jag minns!
Numera är det mysigt att vara farmor.
Kul att se vad ni hittar på framöver =)
Kram Sussi

Ullis/Leva på landet sa...

Mysigt att få fixa och greja lite. Låter som om det kommer att bli jättehärligt där inne.
Kramar Ullis

Annika sa...

Jag har sett på exakt samma tapet och skulle vilja tapetsera om i Alexanders rum ! Verkligen fint.

Ps. tack för jumpern, den är verkligen fin !

Sara Mårtensson sa...

Vilket gulligt barnkök! :-) Jag vill också inreda barnrum men det som allt annat får nog vänta tills vi har ett hus. Jag får köpa på mig inredningsprylarna nu och inreda då vi köpt huset :-)

Gott nytt år!

Kram Sara

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Låter som du har mycket roligt framför dig!

Kram Annica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...