13 mars 2011

Söndag!

Visst är det skönt med veckoslut! Och jag bara städar och städar. Det kanske inte syns utåt, men går igenom skåp, sorterar, slänger, fixar och har mig. I den här takten så kommer det att vara så fint då bebisen kommer!  7 veckor jobb kvar ännu. Inte mycket.. Men mycket planer! Sådant som ska fixas hemma! Såklart ska det vara fint i varje knut, men lite renovering ska vi också hinna med har jag tänkt.. Barnrummet ska tapetseras och målas om. Nya lister ska det också komma dit. Och så finns det en del i källaren att göra också.. Och jo, jag tar det lugnt också! Kan ju inte göra så mycket veckorna då Peter är på jobb..

Idag visar jag vårt sovrum, renbäddat med favoritlakanen från Marimekko. En julklapp från mor och far förra julen. Kan inte minnas när jag visat en städad bild härifrån senast..

IMG_0649

IMG_0648

IMG_0651

Vecka 26 påbörjades idag och här kommer lite fakta från familjeliv..

Vecka 26
Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.
Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Ha en skön fortsättning på söndagen! Om en vecka är jag och Peter i Rom! Nu ska jag och Max gå ut en stund.

Kram, Lotta

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Ni har det så fint i sovrummet!

Kamomilla sa...

Ingen brådska, njut av din graviditet!

Jenny sa...

Vilka fina väskor! Mysigt sovrum!

Lilith sa...

Verkligen skönt med veckoslut, synd bara att de alltid går så fort och vips så är det måndag igen...
Om jag ändå kom mig för att storstäda i skåp och lådor också, det skulle verkligen behövas... Men det är sånt som man oftast drar sig för. Du är duktig som kommit igång!
En nästan likadan gammal kappsäck som den översta på din bild har jag också! :) Den kommer från min farmor och farfar och maken var inte överdrivet förtjust när jag släpade hem den och ett gäng till, men jag SKULLE ha dem så då fick han säga vad han ville, haha! ;)
Så mysigt med snedtak i sovrummet, och skönt med nya rena lakan.
Ha det så bra och sköt om er! :)

Viktkamp sa...

fina bilder =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...