27 mars 2011

Vecka 28

Vecka 28: 27  mar - 2 apr 2011

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.
Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

källa: familjeliv.se

IMG_1025

Söndag och sommartid. Fast speciellt somrigt är det ju inte där ute.. Blev en hemmahelg. Max är lite snuvig ännu, men inte värre än att det blir vanlig vardag imorgon. Jag har hållit på alldeles för mycket med allt möjligt.. Röjt på vinden, dragit fram vagnen, städat lådor, dammsugit o.s.v.. Sen får jag ont i korsryggen..

Har skrivit en lång lista på allt som ska göras inför bebisens ankomst. Och det är inte lite det.. Nästa helg är Peter hemma och då ska vi iallafall skaffa nya hjul till vagnen och föra en billast grejer till loppis. (igen! Tycker vi gjorde det just..) Bara snön smälter så borde vi röja upp i källaren också.. Snön måste alltså smälta först tycker Peter, för då är det lättare att gå från källaren till skjulet där allt skräp ska mellanlanda..

Speciellt mycket jobb kvar har jag inte heller. Fem veckor eller 23 arbetsdagar. På fredag fick jag brev från FPA om att pengarna jag får istället för mammalådan (bestämde att inte ta den den här gången, vi har ju kvar allt..) kommer den 31.3 på kontot. De pengarna ska sättas på nya hjul till vagnen. Fick också ett brev om att jag måste meddela om jag tänker jobba under min mammaledighet.. Tyckte nog precis att jag kryssat i det krysset i min ansökan.. Känns lite onödigt att skicka tillbaka såna papper… Klart att jag inte tänker jobba. Men nog ska man ju vara glad ändå att vi har sånt system i det här landet att man får vara så pass länge hemma..

Ha en skön fortsättning på denna soliga söndag!

Kram, Lotta

8 kommentarer:

Jenny sa...

Vilken låda med grejer! Får ni den gratis? Wow!

Kamomilla sa...

Oj så fort det går!!!

Sanna sa...

ååh vad härligt med Rom! Vilka fina bilder!

Ljuvlig bebismage du har! Vad långt du hunnit i graviditeten redan.

Nu med två barn blir det nog inga fler för oss. Kan bli lite sentimental (haikea?) ibland då jag tänker på att det inte blir någon liten bebis mer. Samtidigt är det också skönt att barnen börjat bli större och kan leka lite mer själv.

Kram

Lotta sa...

VILKEN MAGE! Så fiin. Bra att ni valde pengarna i stället. Man har ju så mycket, speciellt du som syr så fint... Hoppas du mår bra

Lilith sa...

Fin bild på magen! Tiden går verkligen fort... Det är mycket att tänka på nu innan babyn kommer, men kom ihåg att ta det lite lugnt mellan varven också så du inte tar ut dig alldeles!
Jättefina bilder från er resa till Rom också! Vill också ut och resa... Vi har inget planerat till sommaren än men jag hoppas, hoppas det blir någon liten tripp i alla fall.
Vad bra att ni har allt kvar sen Max var liten, det underlättar ju verkligen att inte behöva skaffa allt nytt igen! Det där med "billigt och bra" brukar tyvärr inte alltid stämma, det har vi också konstaterat många gånger, med andra saker...
Ha det så bra! Kram

Mycket annat & lite betong sa...

Vad roligt att förbereda för bebisens ankomst! Och skönt att röja och göra sig av med grejor.

Ha en skön helg!
Agneta

alegni sa...

oj, tiden går med väldans fart - snart är ni fyra i famljen!
härligt att ni unnade er en liten tripp innan det bär till. måste nog säga att rom inte ser fy skam ut utgående från era bilder ;)
allt gott!

Essay_writer sa...

This was my favorite subject in college

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...