03 april 2011

Är det äntligen våren?

Som är på väg? Här är plusgrader och riktigt ruskigt väder och jag bara väntar på att snön ska smälta.. Inne i stan är den ju nästan borta, men här på vår backe finns det nog alldeles tillräckligt kvar..

Denna bild är tagen förra helgen då solen sken. Nu är det bara grått och pärlhyacinten har blommat ut.. Ser ni den fina mjölkkannan i bakgrunden? Den fick jag som present av mamma och pappa då de var till Paris på resa för en månad sen! Fin är den!

IMG_1009

Snart är helgen slut, men några timmar kvar ännu! Peter “knakade” sin rygg igår, så vi har kanske inte fått så mycket gjort som vi (jag) tänkt, men skönt att ta det lugnt ändå. Inte är det alltså så farligt, men han är styv i ryggen. Och det är nog jag med.. Hoppas ändå att vi skulle få ihopsamlat en massa grejer som ska till loppis. Är lite trött på att ha en massa högar överallt..

På fredag skulle vi gå och skaffa hjul/undredel till vagnen vi hittat på loppis. Men tyvärr tyvärr.. Brio tillverkar inte mera så “gamla” undredelar.. Och då tror jag att vagnen kanske är från 2006. Men.. hittade en vagn på Huuto.net, som vi nu har köpt och ska hämta imorgon. Nu har vi ju liggdelen dubbelt, men den “nya” är lite varmare tror jag än den vi har, och så kanske vi kan ha en reserv hos mormor och morfar. Så vi inte behöver släpa med en massa grejer då vi åker dit.. Skönt att ha det klart!

Och så håller jag på och förhandlar om en 2 personers Ektorp bäddsoffa. Från samma ställe.. Har gett ett bud, och väntar nu på att se om det godkänns. Har “tänkt” mig att jag ska få en Ektorp bäddsoffa i 30-års present, men eftersom det inte finns 2-personers bäddsoffor kvar, så skulle en 2-personers bäddsoffa och en fåtölj kanske vara bättre.. Och dessutom billigare än en 3-personers. Får se.. spännande..

Idag gick jag in i åttonde månaden! Det här har familjeliv.se att säga till om saken:

3 apr - 9 apr 2011

Vecka 29
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.
Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

4 kommentarer:

Kamomilla sa...

Åttonde månaden redan?? Jösses så fort det går!! Fast det kanske inte du tycker ;)

Anna-P sa...

Så vårigt och fint med pärlhyacint. Måste nog ta en sväng förbi blomsteraffären imorgon och införskaffa något uppiggande till köket =) Åttonde månaden! Så härligt. Är lite avis på dig som ska få en söt liten bebbe. Får väl nöja mig med bilder som jag hoppas du lägger upp sen =)

Louise sa...

Oj vad tiden går fort!!! Åttonde månaden?! Ha det gott!

Essay_writer sa...

nice capture

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...