10 april 2011

Vårinköp

Oj så jag har handlat den senaste veckan! Och bara begagnat! (förutom några underbyxor..) Och det känns extra bra! Att det är begagnat alltså, inte underbyxorna.. Allt detta har jag köpt via bekanta, loppis, Huuto eller via fb-gruppen säljes/köpes/skänkes i Väståboland.

  • Brio kombi vagn. Vi behövde egentligen bara hjulen, men nu har vi två överdelar.. Köptes via Huuto.
  • Ståbräda till vagnen. Köptes av en sybloggvän.
  • En vit Ektorp 2-personers bäddsoffa!!! Har hur länge som helst varit ute efter en, och då det dök upp en i våra trakter slog jag till. 2-personers soffan tillverkas ju dessutom inte mera.. Vi ska hämta den nästa helg, så har inte sett den, men den lär ha stått i ett gästrum och endast sovits i en par gånger.
  • Sänggavlar. Inte en hel säng alltså.. Men Peter får vara händig och bygga en sen av delarna då Max lillebror blir större. Kostade inte så mycket, och riktigt fina, och med en enhetlig färg blir den jätte fin! Blir knappast utdragbar, men man får väl byta ut långsidorna då barnet växer..
  • En 12" cykel till Max. Första gången jag “handlat” via Fb gruppen säljes/köpes/skänkes i Väståboland. Vi ska hämta också den nästa helg.
  • Lite tygblöjor och annat bebisgrejs införskaffades också hos sybloggvännen.
  • En leksaksgräsklippare till Max och några plagg på vår loppisrunda igår.

Så nu borde vi väl börja ha allt vi behöver för bebisankomst och våren! Okej, en del att fixa ännu, men vi hinner! Klart att det har gått en del slantar, men bra mycket mindre än om vi skaffat allt nytt! ( soffan blir dessutom min 30-års present..)

Ja, nu kan man väl nästan våga säga att den är här! Våren! Max och jag har haft en härlig helg, och man har ju nästan sett snön smälta! Loppisrunda, lek i sandlådan, trehjulingspromenad (blir nog bra med en större cykel nästa vecka), besök hos sybloggvännen, lite städning och lite sytt! Lugnt och skönt! Ingen stress! Och härligt väder!

Förra helgen tog jag in lite häggkvistar och en syrenkvist som hade gått av. Max hjälpte till att klä riset med fjädrar och ägg. Som han flyttat runt hur många gånger som helst efter det..

IMG_1059

IMG_1060

IMG_1047

Och så lite nedräkning:

  • Tre veckor jobb kvar tills jag blir ledig, varav två är förkortade p.g.a. påsken. 13 dagar..
  • Max har 8 dagar kvar hos dagtanten. Sen blir det lite annat program på dagarna för honom.
  • 76 dagar kvar till midsommardagen/beräknad ankomst för lillebror!

Och så är det väl dags att uppdatera mina graviditetsveckor! Någon mage blir det inte idag, men den växer så det knakar!

Vecka 30: 10 apr - 16 apr 2011

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Och så avslutar jag denna vecka med ett Maxcitat:

Vi ligger på sängen och läser en bok och det kurrar i min mage.

- “ Det är nog bebin som bubblar”, funderar Max. :-)

(Vi har just läst en bok som handlar om en pojke som ska bli storebror och då kom det fram att bebisar ligger i vatten i magen. Det hade vi inte pratat om förut.)

Kram, Lotta

10 kommentarer:

Frida sa...

Det var många inköp ni har hunnit med. Det känns alltid bra att köpa begagnat. En eketorpsoffa ska jag köpa sen när jag flyttar. Visste faktiskt inte att Ikea har slutat tillverka tvåsittseketorpsofforna. Klokt citat av Max!
Önskar dig en trevlig vecka!
Kram Frida

Louise sa...

Oj vad du har handlat mycket! Fint att hitta begagnat det är inte alltid man hittar just då man har behov! Roligt citat av Max! ;)

Anna-Paulina sa...

Hej. Jag har ju mitt bröllop framför mig ännu =) Så jag hinner nog tänka flera gånger om hur min egen tårta ska designas. Så roligt att göra tårtor. Nu planerar jag brudbukettsbinderier åt min kompis som ska gifta sig i juni då jag ska stå för blommorna. Det är himla roligt att få vara med och planera bröllop =)

Lilith sa...

Härligt när man kan köpa begagnat! Att hitta en Ektorp 2-personers bäddsoffa var inte illa, grattis till fyndet! Visste inte heller att de inte längre tillverkas. Vi har själva en vanlig 2-personers Ektorp-soffa och fåtölj, och jag älskar modellen! Lite jobbigt bara att klädseln på sittdelen inte längre hålls på plats sen jag tvättade den (för snart 2 år sen), så det gör att dynorna hela tiden halkar fram...
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram

Lollo sa...

Vad roligt att jag hittade till Din blogg! Ser att vi ligger rätt så nära varann i tiden, vi har BF 5 Juli :)

Ha det Bra!

Ps. Gillar Maxcitatet! :)

Essay_writer sa...

nice

Gardenhouse sa...

Tänk vad fort tiden går snart har du två underbara små killar!
Härligt och trevligt ni hade det i Rom, kul att se bilder och läsa då jag aldrig varit där.
All lycka,
kram Sussi

Ullis/Leva på landet sa...

Mycket inköp du har gjort, men det är så kul när man hittar en massa saker begagnat som man ändå har tänkt att köpa.

Hoppas nu att du får en riktigt bra påsk!
kram Ullis

Mycket annat & lite betong sa...

Duktigt handlat! Kul att hitta begagnat.
Nu är det nog vår på riktigt. Vi har sol och varmt.

Ha en riktigt Glad Påsk!
Agneta

Vit Poesi sa...

Va kul med en massa inköp!!! Barn har så roliga kommentarer. Man önskar verkligen att man skrev upp dem alla.
Ha det så himla gott!
KRamar Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...