22 maj 2011

Köksbord och äppelkvistar

Så var den helgen snart slut! Blev otroligt inspirerad av gårdagens bloggträff! Känner mig full av inspiration! Orken är det däremot lite si som så med, men jag försöker.. Har börjat sova rätt dåligt på nätterna, svårt att hitta en bekväm ställning.. Idag gick jag in i vecka 36. Inte länge kvar nu!

Berättade om en tid sen om ett nytt köksbord som mor och far hade med sig från landet. Nu ska jag inte suga på den karamellen längre, så här får ni se. Lite mörkt, då bilden är tagen i kvällssolen. Stort är det inte, men riktigt mysigt att äta frukost vid! Tycker så mycket om bordet!

IMG_1515

Idag kom vi hem från Ekenäs och har haft en aktiv dag igen. Lite loppis (utan några fynd tyvärr) på förmiddagen, sen ett besök till Vesterby handelsträdgård. Blev helt lyrisk av alla växter! Max och jag gick och “drog” i bladen och snusade. En stor och fin Mårbacka pelargon och några lavendelplantor skaffade jag hem. Har aldrig varit där förr, och ska nog dit igen!

Några tomatplantor fick jag också av min vän T, så jag hoppas att jag lyckas hålla dom vid liv nu bara!

IMG_1516

Sen var vi på kalas och nu har man ätit alldeles för mycket sött.. men roligt  var det iallafall!

IMG_1505

Tog in lite äppelkvistar, sådana som växte fel. Uppåt alltså. Om jag har förstått rätt.. Jag klippte och Max samlade. Och snusade :-)

Han är nog så go min lilla Max då han sätter den sidan till. Fast läggningen i Ekenäs har gått helt åt skogen.. han försökte nog krångla ikväll också, men jag vann. Nog är det ju bra med hemmarutiner..

IMG_1512

Snart blommar nog äppelträdet där ute också! Men här inne i värmen lär det väl inte ta så länge! Fint väder har det ju varit idag, och det är nog som vackrast nu i naturen! Så ljusgrönt och den hemska kalla snövintern börjar tina i minnet nu också..

Ha en skön inkommande vecka!

Kram, Lotta

p.s. glöm inte att delta i tävlingen!

7 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Hej! Vilket ljuvligt bord.. Bordsskivan är så vacker. Passar ju perfekt vid fönstret...Låter som om du haft en skön söndag!
Ha en bra början på veckan!
Kraam
Sanne

Gardenhouse sa...

Så kul att bloggträffen blev så lyckad!
Ett så jätte fint bord och så härligt minne. Förstår att du är nöjd.
Ta hand om er,
kram Sussi

Vita-hjärtan sa...

Tack för rara ord hos mig!
Men oj, vilket fint bord!! Me like!
Må väl

Lotta sa...

Gillar verkligen ditt bord, skivan är just passligt ruffig för min smak. Kul att du blev inspirerad av träffen. Det blev jag med. FAst nu har jag eld i byxorna av inkommande söndags konfirmation så jag får väl ta lite lugt på "min egen"-front ;)

alegni sa...

åh, vilket fint bord!
jag såg i dag att häggarna slagit ut i blom här nu. äppelträden är inte lika långt hunna än, men snart!
hoppas du får fortsätta att må bra!
kram

Louise sa...

Härligt bord med skönt sliten yta! vackert! Tänk att jag aldrig varit i Västerby handelsträdgård men nu när jag läste hur inspirerad du blev måste jag ju kika in! ;)

Karin - Trattoria sa...

vilken härlig blogg du har!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...