23 maj 2011

Regn

Idag regnade det ordentligt på förmiddagen. Att vara inne en hel förmiddag med en 3-åring är inte alltid så trevligt.. Vi var lite oense om det ena och det andra..

IMG_1528

Max ville ta på sin sydväst. Och det var såklart inget problem. Men han ville såklart inte ta av sig pyjamasen och inte klä på sig kläderna. Men sin robotblus ville han ha. Nu var det bara ett problem, att den av någon orsak blev så fruktansvärt spänd i halsen, så jag är rädd att dra öronen av barnet varje gång han ska ha den på sig.

IMG_1537

Så jag föreslog att jag skulle sy om den i halsen. Då måste ju pyjamasen bort sen efter att blusen blivit färdig. Max klippte och limmade i syrummet under tiden. Jag hade tänkt sy annat också idag, men nu blev det inte så.. Sen slutade det regna så småningom och vi gick ut en stund. Efter det var det ett annat barn som kom med mig in. Samma barn såklart, men ett mycket gladare!

IMG_1529

Sen hängde vi tvätt tillsammans och lagade makaronilåda som åts med god aptit. Sen fick Max sitt efterlängtade bad. Jag satt på badkarskanten och strök kökshanddukar. Till kvällsmål blev det rågbröd och morötter. Jag satt och läste en tidning och knaprade morötter då Max mitt i allt säger:

“Mamma, du ska int äta så mycke, då får du ont i magen”

Gullunge. Tidigare fick jag tillsägelse om att man inte ska prata med mat i munnen..

Blev visst två inlägg idag! Märker att det har kommit lite mera läsare. Vet inte om det beror på att jag registrerade mig på Bloggtoppen.fi eller att jag länkade till bloggen på facebook. Roligt hur som helst! Hoppas ni återkommer!

Ha en skön kväll, jag ska gå och lägga mig snart.. Förstår inte hur dagarna kan gå så fort fast man bara dräller omkring här hemma.. Och ännu till stiger upp före klockan åtta.. Ibland sju.

 

Kram, Lotta

6 kommentarer:

Sanna sa...

Åh så många fina inlägg! Vilka fina regnbilder! Skall titta in här imorgon igen då jag är lite piggare. Verkar ju ha varit en lyckad bloggträff. Den gick nu sen mig helt förbi, trots att jag skulle kolla på hemma hos ingeborg, men det skulle vara skojigt att komma med en annan gång.
Kram,S

Smått och gott hos Lina sa...

Så fina bilder!

Känner så igen det där med hur barnen blir när de inte får komma ut. Det behövs verkligen när det är spring i benen.


Kram Lina

Smått och gott hos Lina sa...

Jo, glömde, tycker det är toppen att du länkar i facebook, lättare att hålla koll på nya inlägg då :-)

Frida sa...

Vilka fina bilder du visar! Skönt att det slutade regna så ni kunde komma ut och lufta er lite.
Må så gott, hoppas du får en fin vecka!
Kram Frida

loppan sa...

Va roligt att du bloggar mer igen! Fortsätt så.
Uff, ja minns d där dilemmat me för små halshål, på JUST dom bästa blusarna..

kram

Livet på Vestergård sa...

Så fint du lyckades fånga regnet mot fönstret. Ser ut att bli regn här i dag också. Nåja vi får hoppas att det snart kommer lite varmare och soligare dagar.
Ha en fin dag! Kram Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...