15 augusti 2011

Vardag, rutiner, JA tack!

Okej. Sommar är skönt. Men jag tycker ärligt talat att det är väldigt skönt att hösten och rutinerna börjar smyga sig på. Sval och klar doft, vackra färger, att inte bli svettig då man rör på sig och framför allt: Rutiner. Då jag började vänta Theo, så ansåg jag att jo självklart skulle Max vara hemma med mig. Inte behövdes det något annat. Men sen insåg jag ju nog att det för hans bästa behövs något annat än mammas och lillebrors sällskap på dagarna för att vi inte ska klättra på väggarna här hemma. Att ha honom heltid i dagvård skulle jag ändå inte välja som alternativ. Dels för att det skulle bli för dyrt, och dels för att jag tycker att det är onödigt. Men nu kommer Max att delta i en klubb en gång i veckan på onsdagar och så är han anmäld till parkverksamhet 10 gånger i månaden. Och tiderna är 9-11.30 eller 12.30 så man kommer igång, men har ändå hela eftermiddagen kvar då man kan göra annat. Klubben börjar nu på onsdag och parken börjar efter att vi har varit i Sverige den 18-23.8.

 IMG_2722

Sommar eller höst? När ska man ändra texten?

Och så ett evighetsprojekt. Det här skåpet har funnits på landet och flyttade till oss för en par år sedan. Ganska fort grundmålade jag det (det var grönt förut) och där blev det. Nu fick jag äntligen fram färg och pensel förra veckan och fick det målat. Nu står det på glasverandan och har alla våra slarvande skor i sig. Eller inte alla såklart, men de som används just nu..

IMG_2723

Det blev lite ny stil på bloggen. Ofrivilligt, men helt välkommet. Min dator blev inte frisk igen, så det blev en ny.. En Sony Vaio. Vit.. Mina gamla blogginställningar kommer jag inte ihåg. Och hittar inte heller på den nya versionen av Windows live writer.. Och inte hittar jag heller hur jag ska spara de inställningarna jag har nu.. Tips?

Nu ska jag nog ta och avsluta den här dagen och gå och lägga mig. Men jag måste ännu tillägga att min lilla Theo endast vaknar 1-2 gånger för att äta på nätterna, så relativt utvilad är jag nog.. Men för mycket sömn får man nog inte. Ännu. På sådär 18 år ungefär..

Kram, Lotta

8 kommentarer:

Frida sa...

Jag håller med dig, tycker också det är skönt att hösten närmar sig och att man sakta men säkert kommer in i de gamla rutinerna igen. Det är skönt att vara ledig också men i längden föredrar jag vardagen, rutinerna och jobbet. Det blir säkert bra för Max med någon aktivitet mitt i veckan så han får lite omväxling och rutiner och träffa andra barn. Vilket fint skåp du har målat. Dessvärre är jag inte så duktig på datorer hoppas det är någon annan som kan hjälpa dig.
Underbara kort du har tagit på barnen ser att jag har några inlägg att ta igen.
Ta hand om dig Lotta!
Kram Frida

Galleri MochB sa...

Ja är det inte märkligt. På vårvintern kan man knappt bärga sej tills sommaren med värmen och ljuset anländer, och nu tycker man det är så mysigt när det börjar mörkna på kvällarna... Idag införs också de gamla vanliga rutinerna hos oss när barnen återigen börjar skolan. Men det känns helt ok!
Jättefint skåp! Alltid bra med extra förvaring.
Må så gott!
Kram Mia

Kamomilla sa...

Vilket vackert skåp! Eller kommod kanske det är?
Du frågade om mina kortklämmor. De är gamla byxhängare som jag köpt på misssionsboden en gång. De är avkortade och spraymålade :)

Lotta sa...

Minns hur svårt det i början var att få allt att gå ihop, mat, sömn, dagis, parken, mat, sömn.... det tar definitivt sin lilla tid. Men du som verkar så lugn och samlad klarar det säkerligen fint. Kul att M har lite eget dagsprogram. Det behöver han säkeert (och du med) ;).
Må så bra. Kram

StrandviksVillan sa...

Vi kan nog kalla det sommar ännu, eller hur? ;) Sköna dagar har vi fortfarande här hos oss, runt 22-25 grader, men det är så mysigt med mörka kvällar igen.

Jag har nog haft dom äldre syskonen på dagis två korta dagar i veckan, för sällskap och program, medan jag varit mammaledig. Det mådde vi alla bäst av :) Sen passade jag på och uträttade ärenden när jag bara hade en liten med mig. Eller vilade, förstås.

Sköt om er!

alegni sa...

om 18 får han körkort, så då sover du inte heller ;)
för första gången på 13 år har vi ingen som börjar skolan nu. det känns konstigt.
fin kommod. förra sommaren sålde vi en fin sådan som fanns i makens hemgård, i dag ångrar jag mig, men å andra sidan hade vi inte haft rum för den här nu heller, så den måste bara få flytta till ett bättre hem.
jag tycker det låter som en lämplig mängd program för max, det där.
allt gott!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh, du har köpt min önskedator och i rätt färg dessutom:)

Vad fin byrån blev!!

Kram Annica

Ullis/Leva på landet sa...

Visst är det skönt att komma in i rutinerna igen. Tycker jag också fast jag har tonårssöner. Så fint skåpet blev.
Härligt med en ny dator. Hoppas att du får ordning på alla inställningar igen. Vet inte riktigt vad du inte får till. Du får gärna höra av dig och skriva lite mer precis så kan jag kanske hjälpa dig. Här tror jag är den senaste live writer
http://explore.live.com/windows-live-writer?os=other

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...