10 september 2011

Varför bloggar jag?

Det har skrivits ganska mycket i bloggvärlden på senare tid om varför man bloggar. Och vad som händer i bloggvärlden. Det får mig att fundera varför jag bloggar. Det började som en dagbok. Skrev mest för mig själv. Ingen annan som läste. Men sen började jag hitta andra bloggar. Vill minnas att jag googlade någonting,  och halkade in på inredningsbloggarna. Efter det förändrades min stil att blogga, och också vårt hem. Jag hittade min stil helt enkelt. Eller min stil har jag väl kanske inte hittat helt och hållet ännu.. Det mesta skulle ju vara vitt. Det har lyckligtvis ramlat bort lite.. Nu  vill jag ha lite mera personligt och ganska mycket svarta detaljer. Med två små barn i huset så är kanske inte inredning det man prioriterar mest heller.. Förstår ju att det inte är hela verkligheten, men man blir ju så trött då man läser bloggar och ser bilder där allt är perfekt. Var är alla andras smulor, färggranna leksaker, legobitar, blöjor, halvsmutsiga kläder och halvfärdiga projekt?

IMG_2717

ett litet kreativt kaos..faktiskt ganska litet den här gången..

Det gick att hålla ordning med ett litet barn i huset, men med två är det så gott som omöjligt..Jag orkar inte ens försöka. (nu antar jag att några som känner mig och har varit hemma hos oss suckar och tycker att vi nog har det så städat alltid.. men det är inte utan ansträngning..)

Sen är jag tyvärr en sån som tänker alldeles för mycket på vad andra tycker. Vad månne dom tänker om jag skriver så här. Visar den här bilden. Tror (hoppas) att det inte är bara jag som “förfinar” sanningen ibland. Vem vill nu läsa om trista saker och problem.. Och då har jag ändå inte helt låtit bli att skriva också om jobbiga saker på sistone.

Det skulle ju vara så roligt att vara som de där stora bloggarna. De som har vackra hem, råd och ork att renovera sina gamla hus i ursprungsskick, hålla fint i trädgården, hitta på nya fyndiga lösningar och pyssel, ha vackra kläder och söta barn.. (fast dom sötaste barnen har nog jag!)

Eller vill jag det? Vill jag att hundratals människor ska titta in i mitt hem och hälsa på mina barn dagligen? Vill jag verkligen det? Dessutom finns det väl också en baksida att vara en “känd bloggare”. Alla lämnar inte fina och snälla kommentarer alltid. Många får stå ut med påhopp och trista kommentarer. Synd tycker jag. Men mycket handlar säkert om avundsjuka. Men kan inte riktigt förstå varför man ids kommentera om man inte gillar det man läser/ser. Kan man inte hålla sig till sådant som man gillar istället då?

IMG_2714

Storebror äter smörgås och gungar på lillebror

Då tänker jag att kanske det är bäst att det är som det är nu.. En par hundra i veckan. Trogna läsare. Några som ger sig tid att kommentera. Många som har hängt med sen jag började blogga (om inredning) och fortfarande hänger kvar. Jag vill ju inte att bloggen ska bli ett måste och ett stressmoment.. Och nu pratar jag bara om den här bloggen, inspiration M bloggen är ju sen också lite samma fast ännu mera krävande. Nog skulle jag ju gärna också ha en massa beställningar och en massa kunder, men skulle jag sen verkligen ha ork och tid och inspiration att producera hela tiden?

Ibland funderar jag på att låsa bloggen. Så att bara de med lösenord kan läsa den. Vet att många läsare skulle ramla bort då. Men som sagt. Vill jag att “alla” ska kunna läsa bloggen?

Funderingar var det den här gången.

Och så fick jag en Award från Monica. Titta gärna in där en stund!

Nu ska man länka till den man fått den av, svara på 5 frågor och ge den vidare till 5 bloggar med mindre än 100 följare. (men nu tänker jag inte skicka den vidare, för just nu vet jag inte vem jag skulle skicka den vidare till. Och då blir det stressigt och ett krav och det är ju det jag inte vill ..)


1. Varför började du blogga?

Den frågan tror jag nog att jag har svarat på redan idag..

2. Vilka bloggar följer du?

Inredningsbloggar, lantliga sådana. Bloggar med intressanta idéer och lösningar och loppisfynd. Några mammabloggar. Och så en hel del sybloggar såklart. De bloggar jag följer med har jag på denna blogg i sidospalten och sybloggarna (och några andra) finns på inspiration M bloggen. Nuförtiden är det ju många som har fb-sidor för sina bloggar och då är det ju lättare att följa med då det kommer nya inlägg. För nog har jag ju en massa bloggar sparade på bloglovin´men sällan jag tittar in där..

3. Favoritfärg(er)?

I inredningen är det nog vitt, beige, brunt, svart, trä. (inte furu!) Naturmaterial och lite färginslag i form av t.ex. en par gamla äkta mattor. Ibland kan det hända att jag har lust på ljusblått och rosa. Just nu planerar vi att tapetsera om i sovrummet och har tänkt oss en ljusblå tapet med lite blommor och lite guld (!) Och så skulle jag vilja smyga in lite turkost någonstans. Har skaffat två ramar för pojkarna. I köket har vi en del turkost och rosa redan, men tror inte att ramarna passar där..

Sen då det gäller barnkläder så får det gärna vara retro och mycket färg och mönster! Men också där gillar jag ibland neutrala “gammaldags” kläder.

4. Favoritfilm?

Svårt att säga, men de filmer jag sett flest gånger (förutom barnfilmerna som snurrar på här hemma just nu..) är nog fortfarande Forest Gump och Titanic. Och de skulle jag nog kunna se igen när som helst. Inte så ofta jag ser på film numera..

5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?

Island, Scotland och nog skulle det ju vara rätt häftigt att någon gång få besöka något land i Amerika. I november ska vi åka till ett så exotiskt ställe som Kanarieöarna, Maspalomas.. Vi ville åka någonstans och med små barn så kändes det som tryggt och färdiguttänkt.. Lekplats och barnpool på hotellet. Man lär sig säkert inte så mycket, men det tror jag vi klarar oss utan den här gången..

Som sagt så skickar jag inte vidare denna gång, men tack Monica, för att du gav mig en orsak att blogga!

Annars då?

Sen senast har det ju gått en par veckor igen. För två veckor sen åkte vi upp till Vasa och tog adjö av min farmor. Det var sorgligt men vackert. Och så fick vi träffa släktingar vi inte sett på länge och det var riktigt trevligt. Och Theo åkte sin första tågresa.

Förra helgen stod jag på marknad och sålde mina inspiration M produkter . Det gick helt okej och var riktigt trevligt! Men har mycket kvar som kommer att komma upp till försäljning snart. Och en del nya kläder får ju pojkarna också på det här sättet..

Under Peters förra “hemmavecka” beställde vi en ny dörr, fick en massa obehagliga utgifter (typ utjämningselräkning..), en liten Robin kom till världen och så hade vi annars en trevlig vecka. Sen Peter for på jobb på torsdag så har vi haft ganska mycket program. Sagostund på bibban och park.  Vi har haft besök varje dag och idag är det vi som ska åka och besöka en ny liten kille och hans familj.

En skön helg önskar jag dig! (om ni orkat läsa så här långt, men nog annars också)

Kram, Lotta

11 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Lotta vad roligt att höra av dej är på bloggen... Du skall komma ihåg att dina små är små bara en gång.. Det går så snabbt. Jag tror att det viktigaste du gör nu är att ta hand om dina små guldgossar. Du kan ju bara inte ha energi till allt det du tänker på .. Du är så jätte duktig att klara av veckan då du är allena..
Dessutom umgås du säkert med en massa andra som har små och det ger ju en en massa...
Det med att blogga och ha det snyggt.. Så är det ju inte .. Man röjer just runt det du bloggar om och tar när bilder.. Så gör vi ju...
Nu blev det långt här oxå...
Fast jag är massor äldre än dej så tyckte jag så jätte bra om dej och dina tankar när vi sågs sist... Så jag hoppas att jag kan stöda dej med att säga att allt har sin tid.. Njut av dina små nu !
Många kramar
Sanne

alegni sa...

det där ämnet har jag just i dag diskuterat med en annan bloggare. min agenda är (för det mesta) att vara positiv och sprida en positiv anda i bloggen. alla har vi våra egna bekymmer, så jag har åtminstone inget intresse av att läsa ingående utläggningar om andras bekymmer. det räcker gud i nog med de egna.
för övrigt håller jag med sanne om att tiden går alltför fort, så passa på att njut av dina småttingar och ta ingen stress för bloggens skull.
kram och skön helg!

Lotta sa...

JAA, DETTA HAR JAG FUNDERAT PÅ OXÅ (MIN LILLA LAPTOP LÅTER MEJ IDAG BARA SKRIVA STORA BOKSTÄVER...URSÄKTA.;).ALLT SOM OFTAST LÄSER MAN JU NOG ATT "OM NI TROR ATT VI ALLTID HAR SÅ HÄR SNYGGT SÅ TROR NI FEL..."." SÅ TA INGEN STRESS. LIVET ÄR TILL FÖR ATT LEVAS OCH INTE FÖR ATT FOTOGRAFERAS... TÄNK OM VI KUNDE HA EN "FOTA UTAN STYLING"-VECKA.... HUR SKULLE BLOGGARNA SE UT DÅ? ATT SKRIVA BLOGG SKALL JU VARA KUL OCH VARA LITE SOM ATT DOKUMENTERA SITT LIV OCH DET SKALL VARA ROLIGT. ALLA HAR VI JOBBIGA TIDER OCH SPECIELLT DÅ MAN HAR SMÅ BARN... ALDRIG FINNS DET TILLRÄCKLIGT MED PENGAR OCH ALLTID HAR MAN STORA VISIONER O DRÖMMAR. MEN LIVET GÅR FORT FRAMÅT OCH DET GÄLLER ATT NJUTA -SÅ SKÖNT ATT NI HAR EN SEMESTERVECKA ATT SE FRAM EMOT. SKULLE INTE HA NÅGOT EMOT EN SÖDERNRESA...
HA DET SÅ BRA!

StrandviksVillan sa...

Jag hänger kvar här :) trots att jag tyvärr sällan kommenterar :(

Ämnet dyker upp i tankarna då och då för de flesta tror jag. Även för mig helt nyligen och jag funderade på om jag skulle sluta eller inte. Fast sist och slutligen får jag bara postiv respons både i kommentarer och även personligen. Jag tycker nog du ska fortsätta, precis som tidigare :)

Tråkigt att höra om din farmor...

Ha ett mysigt veckoslut med dina småttingar!

Monica sa...

Va roligt att höra av dej igen,
men jag är helt säker att ALLA förstår vad som är viktigast för dej just nu.
Jag har först bloggat ett år snart så jag har inte ännu hunnit ta de "stora" tankarna!!
Men visst väljer man vad man visar på bloggen. Som just nu, sängen är fortfarande obäddad(kl.20.15)torr tvätt väntar att få komma in i skåpen,maten vi åt idag kommer från turk-kiosken... Inget att visa på bloggen minsann ;) men vi åkte hemifrån på fm och har haft en härlig dag hemma hos sonen med att renovera babyrummet... snart kommer mitt lilla barnbarn :))
Ta du vara på vardagen med de små och blogga när du hinner,
vi finns nog här :)
Monica

Anna-Paulina sa...

Tack för ditt inlägg, det var som om jag själv hade skrivit det där. Jag funderade också på varför jag bloggar..det är sällan läsare lämnar kommentarer, men då får jag dem av mina vänner i verkligheten istället som varit och kikat på bloggen. Dom ids bara inte kommentera. Och så är det ganska kul att kunna gå tillbaka i "dagboken", vilket den ju är..och se vad som hände för ett par år sedan. Jag gillar din blogg. Hoppas du fortsätter blogga.

Livet på Vestergård sa...

Det där tror jag vi alla funderar på ibland. Jag har också funderat på att sluta blogga ,men samtidigt tycker jag att det är så inspirerande :)
Ett perfekt hem har man ju inte. Man städar undan just där man riktar kameran och bredvid kan det vara hur råddigt som helst :)
Njut du av tiden med dina barn,det är det viktigaste som finns! Blogga när du känner för det :)
Kram Kicki

Louise sa...

Vi är många som haft/har liknande funderingar. Vill också försöka vara positiv på bloggen för det vet vi ju nog att alla har bekymmer av olika slag någongång...
Njut av dina små och tack för att får ta del av de söta små ibland vi också ;)

Petra sa...

Jag blir så glad av att läsa din blogg, kära syster! Och intressant att läsa dina funderingar!
Åh, så ni har beställt resa nu? Maspalomas, det var dit jag och D var förra vintern! Vad heter ert hotell?
Puss och Kram, kommer i veckan väl dit och lagar äppelmos?! :)

loppan sa...

Jo, d där ha säkert alla bloggare funderat på nån gång, varför man bloggar. Jag ha fundera en hel del den sista veckan, efter att igen ha fått några svidande kommentarer. Man fattar ju int va folk får ut av sånt, men d e nog mest deras eget problem o lika bra att låta d förbli så, bara man klarar av d.
För mig börja bloggen oxå som en dagbok, men efterhand kom d mer läsare, o då ändra ju innehålle, sätte man skriver osv, så gick d åtm för mig.
Ni har d så jättefint hemma, måst nu säga d, blir me mun oppe varje gång ja ser dina bilder :-). Ha allti beundra folk som har d i sig d där me inredning o smak, själv e man världens dorvel när d kommer ti sånt, kombinerar tusen olika stilar, färger o former, allt blir ett kaos va man än försöker, men men, d e som d e. Man kan ju int va (helt) perfekt heller ;-)
kram
kram

Gardenhouse sa...

Syskon kärlek så underbart! Vilka prinsar du har...
Kul att läsa om frågornas svar hos dig.
Fint har du också! Det är väl det som är så charmigt med barnens saker, finger avtryck och skratt och det man saknar så när de flyttat... Njut varje minut.
Kram Sussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...