07 november 2011

Om man kunde stanna tiden..

..ja då hade man kanske tid och ork att göra allt det där man borde och ville…

IMG_5500

Som städa huset t.ex. Lite oftare och noggrannare än nu..

IMG_5558

Diska disken.. (Jo, vi har nog diskmaskin, men allt kan inte diskas i den..)

IMG_5519

Tända en brasa och sätta sig ner och läsa en bra bok. Vet inte när jag gjort det senast. Vet inte ens vad för bok (och då menar jag en riktig bok, typ roman..) jag läst senast..

IMG_5518

Inte ens kalendern (som är min farmors gamla) hinner uppdateras alla dagar..

Och utöver det vill jag ju umgås med barnen och familjen, sy och hålla igång inspiration M, laga god och bra mat, börja pyssla inför julen, sortera i skåpen, gå på loppis och träffa vänner nu och då.

En del av det här gör jag nu och då. Då är det riktigt trevligt. Som helgen som gick t.ex. Vi hade syster Petra här hela helgen och var ute och gick, lagade god mat och myste. Och hon hjälpte också mig städa en del, snäll som hon är. Och så träffade jag också vänner igår och gick på loppis.

Men huset var ostädat då vi kom hem igen.. Funderar på allvar att anlita sån där proffs städhjälp en gång i månaden kanske.. Men mitt “duktighetssyndrom” ställer lite till det där..

Så började veckan också lite trist.. Förde Max i ruggväder till parken. Allt gick bra, men då jag skulle åka hem så var det inte alls bra mera.. HATAR att lämna ett ledset barn efter mig (och då försökte jag faktiskt i säkert en kvart övertala honom om att allt var bra) och åka iväg.. Känns oerhört tråkigt.. Speciellt då jag inte måste lämna honom där för att åka på jobb t.ex. Väldigt delade känslor där..

Men hoppas att veckan fortsätter bättre! Och snart åker vi till solen och värmen!

Kram, Lotta

9 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

Man kan inte hinna och orka med allt. Och det är synd att så många känner så. Så är det synd att man känner det som ett misslyckande att man ber om eller köper hjälp. Det är väl bara smart att man gör det om man har möjlighet så har man mer tid till barnen och annat som man blir glad av istället för städning.

Kram Lina

Smått och gott hos Lina sa...

Tycker det är så vanligt att man tror att man måste hinna med allt.

Du får leta rada på något liknande företag där nära er. Passa på nu så länge kotitalousvähennys är 60% :-)

-Lina

promenader på landet sa...

Hej första gången jag tittar in vilken jättefin och personlig blogg du har. Hit kommer jag gärna tillbaka! kram från Maria

alegni sa...

jag tycker verkligen du ska anlita städhjälp, det finns så mycket roligare och viktigare saker att göra än städa! i synnerhet som du drar lasset helt ensam halva tiden.
kram

Livet på Vestergård sa...

Jag känner igen mig. Almanackan är helt fullspäckad den här månaden och jag som vill hinna med en del här hemma också, men en dag i taget och så får det lämna det som inte hinns med. Ha det bra!
Kram Kicki

Kamomilla sa...

Inte lätt att hinnan med allt när det är småbarn i huset!...
Vilken urläcker väggkalender! Wow- jag har aldrig sett nåt liknande.

StrandviksVillan sa...

Näpp, man kan inte hinna med allt när man har småbarn.
Själv är jag inte så jättenoga med städning faktiskt... alltså jag vill nog ha ordning och prydligt, men det är mer sällan jag tar fram trasan och moppen, hmmm...
Det som tar längst tid är ju att plocka undan allt som ligger utspritt, annars skulle själva städningen gå snabbt. Men inte kan man väl ha en städfirma att plocka upp grejer - hur vet dom var allt ska ställas?? Fast fönstertvätten skulle gärna nån annan få komma och göra.

Sköt om er nu och ha en skön helg!
A-C

Ullis/Leva på landet sa...

Det där med tiden känner jag igen. Vart tar den vägen? Inte har jag några småbarn längre heller..... Tror att det är någon tidstjuv i farten som tar all tid vi behöver. Har i alla fall turen att ha tre söner som är bra på att städa, som får hjälpa mig med det ;)
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Katta sa...

Det verkar som vi är många som har det fullt upp just nu. Fördelen är ju att man njuter desto mer av de lediga stunder man lyckas få. Ha en bra söndag, kram Katta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...