28 december 2011

Noel eller no el.

Julen var fin och gick fort och hade ju egentligen tänkt göra ett inlägg om den. Men eftersom situationen vi har nu är mera aktuell, så får julinlägget vänta..

IMG_7308

IMG_7310

Vi har nu i skrivandets stund varit utan el i ca 54 timmar efter stormen på annandagen. Strömmen har delvis kommit tillbaka, men eftersom en ledning hamnat under ett träd hos grannen, så kan vi inte använda den el vi har. T.ex. värmestystemet fungerar inte och inte alla uttag. Säkrast är att inte använda elen alls.

IMG_7311

IMG_7315

Vi kom hem den 26.12 och har sen dess bott i mellanvåningen och värmt upp den med brashjärtat. Igår fick vi “fly” till våra vänner för att kunna laga mat. Ett gasolkök inhandlades igår, så vi klarar oss egentligen ganska bra. Något varmvatten har vi inte, så är nu hos moster Petra för att kunna ta en varm dusch och laga mat lite mera okomplicerat.

IMG_7321

IMG_7322

Det är i sådana här stunder som man verkligen uppskattar hur bra och enkelt allt är annars. Fast lite mysigt har det ju nog varit. Imorse t.ex. vaknade jag av att det sprakade i brasan.

IMG_7330IMG_7334IMG_7337

Så, vi väntar och myser vidare..

Kram, Lotta

8 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Skönt att ni klarar er på något sätt. Vi är ju så oerhört beroende av att ha ström. Tur i oturen att det inte är kallt ute i alla fall.
Ser mysigt ut med brasa och ljus.
Kram Kicki

Ericas Vita Drömmar sa...

Lite jobbigt blir det med små barn och ingen el. Var själv på stugan i Tenala.Kom hem idag för ingen ström ännu :(. kom hem till Ekenäs för att byka lite kläder åt min mamma som bor där ute.Själv skulle vi ha klarat oss nog på stugan med gasspis,generator och öpnaspisen.
Hoppas ni snart får ström. Ha det så bra man kan ha det i mörknet
Kram Erica

Louise sa...

ser mysigt ut men i praktiken är det knappast såååå mysigt. Hoppas det blir åtgärdat snart! ha det gott!

alegni sa...

det är helt osannolikt att elnätet är så sårbart i vårt land! bra att ni har ställen att åka till när det börjar knipa där hemma. hoppas ni fått ordning på ledningarna och har kunnat återgå till rutinerna.
kram

Ullis/Leva på landet sa...

Inte kul när det blir så här, men tur att ni klarat er så bra ändå. Vi var bara utan el i 6 timmar och det var på natten så jag ska verkligen inte klaga. Hoppas att det löser sig snart med elen så att ni kan flytta hemåt igen.
Kram Ullis

Linda E. sa...

Oj hoppas ni fått elen tillbaka.

Gott nytt år.

-Linda

StrandviksVillan sa...

Nejmen hjälp!!
Vi var utan i 33 timmar och det var tillräckligt jobbigt! Vi klarade oss bra med att elda i kaminen och järnspisen, så vi kunde ju lätt koka mat också. Men allt i frysen och kylen fick jag slänga...
Tur i oturen att det inte var lika kallt som förra julen!

Gott nytt år till er alla nu!
A-C

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Det är dagar som dessa som man märker hur beroende man är utav elektricitet och hur dåligt rustad man är för att klara av en längre tid utan. Vi har, precis som ni braskaminer. Och som du vet lider inte jag av någon direkt brist på ljuslyktor... men det där med matlagningen är ett problem.

Vi hade en vattenledning som var av för ett tag sen och då insåg jag oxå hur skört samhället är...

Kram
Annica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...