17 december 2011

Pepparkakshuset

Tvivlade lite ett tag på om det skulle bli något pepparkakshus i år eller inte.. Men det blev det! Mycket franska pastiller och glasyr och lite silverpärlor så blev det så fint så! Det här är nu tredje året vi lagar ett Muminhus. Lite tradition börjar det bli..

IMG_6609   IMG_6611 IMG_6612

Idag har det varit en sån där ganska skön lördag. Okej, den började ganska tidigt och Max var lite avig och gnällig. Trött också. Han sa att han var “så trött så trött” så han orkade inte äta. Jag orkade inte gnälla så jag sa att han väl får gå och lägga sig då. Och det gjorde han! I egen säng och jag tror faktiskt att han somnade en stund. Jag hade ställt in mig på att han skulle smyga upp på sitt rum och leka, men tji fick jag!

Vi kom t.o.m. ut en stund innan det började regna och fick lite uppstädat på gården.. När vi kom in började jag städa i mina alldeles för många pryllådor. Har ni såna? Lådor, askar, burkar där ni samlar en massa små grejer som man för stunden inte vet vart man ska sätta.. Min ena låda hade förökat sig till fyra, så det var verkligen dags att göra något åt saken.. Svämmade över gjorde den dessutom.

Jag sorterade grejerna i flera högar (smycken och sånt, pysselmaterial, skruvar och sånt, skräp.. Max var ju såklart väldigt intresserad av mina högar så blev lite på hälft där.. Men skönt att ha det gjort! Och hoppas jag får det gjort lite oftare..

Nu har jag fått mina nybadade ungar i säng! Och det är helt otroligt, för två veckor sen gallskrek Theo då man la honom i sin säng. Nu somnar han nästan bums. Lite gnäll var det idag, för han envisas med att vända sig på mage hela tiden.. Men nu är det tyst och lugnt! Det var nog verkligen rätt beslut att flytta honom till Max rum. Han vaknar nu en till två gånger/natt. Ska försöka anstränga mig lite så småningom och inte mata genast han vaknar.. Kanske sen då vi börjar ge kvällsgröt.. Och stora pojken äter redan två gånger om dagen! Morot, potatis och broccoli hittills.

Ha en skön lördagskväll! Imorgon ska vi träffa Theos gudmor och en annan vän som jag inte sett på länge!

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Oj vad effektiv du varit.. Muminhuset blev super härligt... Min och dotterns julklappsshopping gick bra.. Hon är väl organiserad med lapp i handen och in till Stockman och servisen var den bästa. Ingen trängsel utan vänliga biträden, så ska det va...
Kraam
Sanne

Frida sa...

Vilket fint pepparkakshus!
Kram Frida

Ericas Vita Drömmar sa...

Kikar in för att önska dej en trevlig fjärde advent.
Kram från Ekenäs♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...