15 december 2011

Vattenbrist

Nog är man ju så beroende av vatten alltså.. Idag har de hållit på och grävt utanför vårt hus och gjort något rörarbete. Eller inte vet jag vad de gjort egentligen. För ingen har meddelat något till oss. Inte ens att vi  skulle vara utan vatten i flera timmar.. Och med två barn i huset så är det ju lite knepigt.. Speciellt då:

  • man ska byta blöja
  • man ska tvätta en potta (och märker att vattnet är avstängt först då man torkat barnet efter att han har gjort ett stort lass i pottan..)
  • man ska spola
  • man ska diska efter maten
  • man ska torka upp en bebis inkladdad i morotspurè (som verkligen smakade idag!)
  • Max plötsligt MÅSTE få vatten! (Fast han annars mest dricker mjölk)
  • man ska borsta tänderna..

Då klockan började närma sig läggdags för barnen så var jag tvungen att gå dit ner till gubbarna och fråga när vi kan tänkas få vatten.. ena gubben ropade ner i hålet till den andra gubben och de var överens om att det skulle ta ungefär en timme.. Det tog ca en halv timme. Max fick tänderna borstade. Vi fick tvätta händerna!

Disken står fortfarande.

Men på allvar så tycker jag verkligen att de borde meddela sånt här så att man skulle hinna utrusta sig med några hinkar vatten..

Och så är det ju så tragiskt att man är så beroende av vatten, och spolar ner drickbart vatten i toaletten då det finns så mycket människor i världen som inget rent vatten har..

För övrigt så åkte Peter på jobb idag igen. Den här gången gjorde vi så att han tog bilen till Piispanristi och vi åkte buss dit senare och hämtade den. På så sätt så slipper vi alla stiga upp så tidigt.. Samtidigt postade vi julkorten och lånade några böcker på biblioteket.

Och Theo sov bättre än på länge i natt! Han somnade visserligen först ca kl.22.30, men vaknade sen också först 4.30. Åt en stund och somnade om och vaknade först ca 8.15. Håller tummarna att det håller i sig nu! Jag har varit så mycket piggare idag! Det var väl så utmattande för honom att tova med Marthorna igår.. Jag fick en julklapp påbörjad, men eftersom mottagaren kan tänkas läsa här så avslöjar jag det inte ännu..

IMG_6441IMG_6444

Här kommer annars dörren till tamburen att komma. Vi trodde att dörröppningen var i mitten av väggen, men det visade sig (efter att vi slagit in långa spikar från andra sidan för att kontrollera saken) att den är ganska långt till höger. Och det är mycket bättre, för då kan man ju utnyttja väggutrymmet bättre..  Hyllan skruvades bort då vi testade det, så så här ser det tyvärr inte ut mera.. Kanske jag skruvar den tillbaka ännu innan vi sågar upp väggen..

Nu ska jag ta en avkopplande stund framför tv:n innan jag själv ska gå och lägga mig. (annars håller jag väl på och babblar här för mig själv hela natten..)

Kram, Lotta

2 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Man är verkligen beroende av vatten det märker man de gånger som det inte kommer ur kranen som man är van med. Tycker ju verkligen att de borde meddela såna gånger vattnet är borta så där länge.
Hoppas att du får en fin fredag! Kram Kicki

alegni sa...

ja jisses, man blir nog helt ställd när det ekar tomt när man vrider på vattenkranen.
ha en skön helg trots att gubben åkt på jobb!
kram
ingela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...