04 december 2011

Vem bestämmer?

Hemkomna från Stockholm efter en fin resa! Alla var snälla och duktiga och även om vi fick ganska mycket regn på oss och blev lite kalla, så kommer jag att minnas denna lilla resa med värme!

Då man åker från Åbo till Stockholm, så kommer man ju i land redan 6.30.. Det är mycket tidigt. Speciellt på en lördag och speciellt om man tänker sig att röra sig på Södermalm. (Där människorna kanske njuter lite mera av livet och vaknar lite senare?)

Det var en kylig morgon och vi promenerade i långsam takt mot Sjöfartshotellet för att äta frukost. Södermalm är nog den del av Stockholm som jag gillar bäst just nu. Har nog inte bekantat mig med alla delar såklart, men på Söder finns allt det jag vill ha. Gamla stan är ju såklart också trevlig, men där hittar man inte så mycket nytt..Vacker utsikt och fina gamla hus!

Efter en lång frukost på Sjöfartshotellet traskade vi vidare på Söders gator. Kyligt var det men varm stämning! Vi var ute efter att gå på loppis men nästan alla affärer öppnade först kl.11.. Så vi satte oss på ett café och väntade på att en av Stadsmissionens loppisar skulle öppna. Och där stod vi då de slog upp dörrarna..

Och tur var det, för hittade mycket fint! Bl.a. en handstickad Pippitröja till mig själv (lite liten, men jag frös och den var fin.. Max får växa in i den sen..) ett par Pippi tumvantar, ett par vita gamla barnskor. Får se om de förblir prydnad eller om Theo får använda dom då han börjar gå.. En fleecejacka till Theo och en trikåblus till Max. Glömde jag någonting? Ja ett är säkert. Skulle jag bo i Sverige skulle jag nog köpa nästan allt på loppis..

Sen var klockan så mycket så att vi började söka oss mot Dockteatern Tittut, där Maria och Simon spelade barnpjäsen “Vem bestämmer?” Det var såklart roligt att se dom och så fint att se pjäsen! Alla var delaktiga och dom gjorde den så fint! Pjäsen riktar sig till barn i åldern 0-3 år och det var verkligen perfekt (även om vi vuxna också tyckte det var roligt.) Theo var nog den minsta teaterbesökaren och kunde bra följa med han också! Så passa på att se den om ni har vägarna förbi något ställe de spelar på! Dom jobbar på Ögonblicksteatern i Umeå.

IMG_6366IMG_6347IMG_6362IMG_6358

Efter pjäsen fick alla barnen i lugn och ro bekanta sig med den lilla och den stora nallen. Som fick många pussar och kramar!

Dagen gick fort, och några timmar senare (efter vegetarisk lunch och ett besök på Stadsmuseet)  var vi på väg i ösregn mot båten. Våta som dränkta katter var vi då vi kom fram, men bra gick det ändå!

Att komma hem var däremot inte riktigt lika kul (dels för att vi missade första bussen och fick vänta länge på nästa för att komma hem) men också för att det var bara 15 grader varmt (eller kallt..) då vi kom in. På fredag var här en som skulle reparera värmeapparaten som igen börjat blinka och visa felkod.. Men han kunde inte fixa den (lång historia) så ska komma nästa vecka igen.. Så tack och lov att det inte var så jätte kallt ute… då hade det säkert varit minusgrader inne..

Andra advent och ny vecka imorgon! Får se vad vi hittar på då! Nu ska jag fortsätta försöka värma upp huset..

Kram, Lotta

4 kommentarer:

Chubby N Chieque sa...

Åh, Lotta... vilka fina pojkar du har. Jag kommer ihåg Max sen liten. Han blev så stor kille nu §:-)

Theo kommer jag att följa hans uppväxt såsom Max.

Kul att Ni hade en trevlig resa, trots allt.

Ha en skön söndag.

Mångar kramar till Er,
/chie

Louise sa...

Roligt att resan var lyckad! :) Hoppas ni får värmesystemet i skick...inte kul när sådana saker krånglar ;(

Anonym sa...

Oj, Hugo och jag älskar Vem bestämmer?. Vi såg den i buu-klubben för några veckor sedan och har sett den på nytt flera gånger. Allra bäst är det när Stora säger "Hmm, jag luktar fil." Tycker själv jag är riktigt bra på att imitera det också :D

Anonym sa...

Det var allstå Ulrika som skrev kommentaren ovan... (och hon är ovan)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...