15 augusti 2011

Vardag, rutiner, JA tack!

Okej. Sommar är skönt. Men jag tycker ärligt talat att det är väldigt skönt att hösten och rutinerna börjar smyga sig på. Sval och klar doft, vackra färger, att inte bli svettig då man rör på sig och framför allt: Rutiner. Då jag började vänta Theo, så ansåg jag att jo självklart skulle Max vara hemma med mig. Inte behövdes det något annat. Men sen insåg jag ju nog att det för hans bästa behövs något annat än mammas och lillebrors sällskap på dagarna för att vi inte ska klättra på väggarna här hemma. Att ha honom heltid i dagvård skulle jag ändå inte välja som alternativ. Dels för att det skulle bli för dyrt, och dels för att jag tycker att det är onödigt. Men nu kommer Max att delta i en klubb en gång i veckan på onsdagar och så är han anmäld till parkverksamhet 10 gånger i månaden. Och tiderna är 9-11.30 eller 12.30 så man kommer igång, men har ändå hela eftermiddagen kvar då man kan göra annat. Klubben börjar nu på onsdag och parken börjar efter att vi har varit i Sverige den 18-23.8.

 IMG_2722

Sommar eller höst? När ska man ändra texten?

Och så ett evighetsprojekt. Det här skåpet har funnits på landet och flyttade till oss för en par år sedan. Ganska fort grundmålade jag det (det var grönt förut) och där blev det. Nu fick jag äntligen fram färg och pensel förra veckan och fick det målat. Nu står det på glasverandan och har alla våra slarvande skor i sig. Eller inte alla såklart, men de som används just nu..

IMG_2723

Det blev lite ny stil på bloggen. Ofrivilligt, men helt välkommet. Min dator blev inte frisk igen, så det blev en ny.. En Sony Vaio. Vit.. Mina gamla blogginställningar kommer jag inte ihåg. Och hittar inte heller på den nya versionen av Windows live writer.. Och inte hittar jag heller hur jag ska spara de inställningarna jag har nu.. Tips?

Nu ska jag nog ta och avsluta den här dagen och gå och lägga mig. Men jag måste ännu tillägga att min lilla Theo endast vaknar 1-2 gånger för att äta på nätterna, så relativt utvilad är jag nog.. Men för mycket sömn får man nog inte. Ännu. På sådär 18 år ungefär..

Kram, Lotta

08 augusti 2011

Några ord.

Här blev det väldigt tyst.. Orsakerna är väl många.. Efter händelserna i Norge fanns ingen inspiration till att blogga. Inte till så mycket annat heller. För tillfället går dagarna till att amma, vagga och vila. När jag har händernar fria försöker jag äta, städa lite smått och underhålla Max såklart. Sy vill jag också göra. Och borde också eftersom jag anmält mig till en marknad den 3.9. Men orken, tiden och inspirationen finns inte riktigt..

Har kännt mig till och från sjuk nu i två veckor. Inte så kul.. Min dator är dessutom hos doktorn. Ville inte starta mera.. Samma dag som datorn slutade upp att fungera fick jag veta att min kära gamla farmor somnat in. 91 år gammal. Hon fick ett långt och händelserikt liv som slutade den 3.8. Vila i frid farmor!

Det blev ett dystert inlägg.. Trots omständigheterna är inte allt så dystert ändå. Ibland är livet bara inte enkelt och roligt hela tiden.

Men..

Annars har vi det bra! Max har “lugnat ner sig”, Theo växer och mår bra, det föds flera bebisar hela tiden och snart är jag nere i min startvikt. (innan jag blev gravid alltså) Om 1,5 veckor åker vi till Vimmerby och hälsar på moster Maria. Peter har byggt en ny altan utanför bastun och är hemma ännu några dagar innan vardagen börjar igen.

Lite blandade bilder ska jag ändå bjuda på från de senaste veckorna för att muntra upp stämningen lite..

IMG_2480 IMG_2495 IMG_2501 IMG_2517 IMG_2520 IMG_2543 IMG_2555IMG_2631 IMG_2606

Ha en bra fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...