29 januari 2012

Typ så här..

..kommer det att se ut i köket i framtiden. Bakom vitrinskåpet och skänken kommer det en vägg så småningom. Och det där taket ska ju målas. Kommer att bli så skönt att få ett vitt tak!! Köksgolvet ska också slipas, betsas och vaxas. (det är alltså likadant golv under parketten i vardagsrummet) Men det gör vi nog först sen då vi fått en vedspis murad för att inte förstöra golvet genast.

IMG_8109

IMG_8082

Och så här såg det ut på lördag förmiddag. Tackar högre makter att inte Theo kan krypa ännu.. På lördag kväll var golvet helt borta.

Inte trodde jag då Peter åkte på jobb på torsdag att vi på lördag kväll skulle vara utan parkett i vardagsrummet. Men så är det alltså. Jag kom igång ordentligt och har haft syster/moster Petra här i helgen och hon har varit världens bästa hjälp! Vi har tillsammans rivit golvet och fått det mesta utfört till skjulet. Däremellan har vi lyckats hålla ordning i resten av huset, åkt sparkstötting, handlat, lekt, lagat mat och haft det mysigt! Jag är helt trött i hela kroppen av all ansträngning men vill bara göra mera!

Har gjort upp en plan över vad vi ska göra de kommande veckorna. Får se om den håller.. Vi får nog stå i, men då golvet ska torka mellan varven så måste man ju ta lite lugnt också.

  • 2-8.2 Peter hemma. Väggarna till det nya rummet (syrum/sovrum) ska byggas och taket målas. Möblerna bor då i vardagsrummet.
  • 9-15.2 Peter på jobb. Jag fogar/nåtar golvet i det nya rummet. Sen ska möblerna på något sätt flyttas till det nya rummet så att det kan nåtas i vardagsrummet. Men behöver visst någon hit som kan hjälpa bära då..
  • 16.2-22.2 Peter hemma. Nu ska väl nåtningen ha´torkat så vi kan måla taket också i vardagsrummet. (Kan nog kanske göras tidigare, men inte då där finns en massa grejer och inte efter att golvet slipats.. ) Sen ska golvet i det nya rummet slipas och sen täckas in så att sakerna kan flytta dit utan att smutsa ner golvet. För då vi en gång har en slipmaskin hyrd, så slipar vi ju gärna i vardagsrummet också. Och sen då det är klart med slipandet så ska sakerna in i vardagsrummet igen där vi täckt in golvet och golvet i det nya rummet ska betsas.
  • 23-29.2 Peter på jobb. Efter att betsen i det nya rummet har fått torka i lugn och ro så vaxar jag det. Sen får det torka igen.
  • 1.3-7.3 Peter hemma. Nu ska väl golvet i det nya rummet vara färdigt, så alla saker får flytta in dit än en gång. Men innan vi flyttar sakerna dit passar vi kanske på att tapetsera och måla väggarna och försöker få det färdigt med lister och allt. Några sygrejer ska inte ännu in här, eftersom man inte kommer in här sen då vardagsrumsgolvet ska behandlas.. För nu kan vi ta fram det slipade och nåtade vardagsrumsgolvet igen och betsa det.
  • 8.3-14.3 Peter på jobb. Sen ska ännu golvet vaxas. Det gör jag medan Peter är på jobb.
  • 15.3-21.3 Peter hemma. Nu har golvet torkat och om vi inte ännu tapetserat och satt upp lister (inte golvlister såklart) så gör vi det nu. Sen kan vi äntligen flytta upp syrummet från källaren och ordna i vardagsrummet!

Det här är nu bara en planering, så vi får se hur det går.. Jag hoppas verkligen att det fortsätter i samma takt som nu och att vi inte stöter på några stora problem. Det största problemet tror jag är att man måste vänta så länge då det ska torka och sen hur Max ska hållas därifrån.. Men nog tror jag att det kommer att gå bra.

Nu ska den här renoveringsfrun avsluta den här  veckan. Återkommer.

3 kommentarer:

Petra sa...

Det vara bara kul att få hjälpa till och känna att man kunde vara till hjälp också! Så tack syster för en finfin helg!!

alegni sa...

hjälp, jag blev matt bara av att läsa detta. ni, och i synnerhet du är nog tuffa som gör allt detta med två småttingar i fötterna! jag lyfter verkligen på hatten för er!
kram

StrandviksVillan sa...

Puh! säger jag också!!
Riktigt bra att du gjort upp en plan, mera överskådligt då och så ser man en ände på det hela också.
Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...