19 februari 2012

Renoveringen fortsätter

Jaha. Så är vi igång igen! Idag ska vi måla taket. Får se om vi får det klart.. Kanske tapetsera lite också och nåta det sista som inte blev gjort igår, eftersom vi måste lämna en gång så att man kunde gå någonstans..

IMG_8617

Här gick väggen förut. Det hade ju varit enklast att slå upp den på samma ställe, men vi tyckte att vi behövde dom centimetrarna i vardagsrummet istället.

IMG_8621

Så vi satte in en ny golvplanka. Helt fel storlek, men vi har bestämt att det är det som gör att det kommer att bli charmigt och personligt..

IMG_8636

Alla möbler och saker har fått flytta in i det nya rummet. Tycker på något sätt att det ser lite fint ut med alla våra fina saker på hög..

Jag är så glad över den vita väggen! Nog hade vi ju vita väggar förut också här, men såna där knottriga äckliga tapeter.. Som inte var så vita mera heller.. Möblerna och sakerna kommer så mycket bättre fram mot den vita väggen.

IMG_8641

Max sysselsätter sig med att sprida ut leksaker på golvet och klippa sönder papper i små små bitar. Däremellan tittar han på film. Det nya rummet har blivit tv-rum för tillfället. Vi har också tagit oss tid att koppla av där på kvällarna framför tv:n.

IMG_8634

Det är så skönt att Max är pigg och glad igen!

IMG_8640

Vi skaffade en sån där bräda med hjul för att lättare kunna flytta möblerna. Och det var verkligen värt pengarna! Vi har ganska stora tunga möbler och det gick som en dans att rulla iväg med dom! Och här använder Peter den att sitta på då han nåtar golvet. Mycket bekvämare än att krypa omkring på knäna. Då vi inte behöver den här mera, så ska Max tågbanslåda få stå på den, så att han har lättare att flytta omkring på den.

IMG_8646

Och här är golvet nåtat. Idag ska vi måla taket och kanske börja tapetsera väggarna. På tisdag har vi tänkt att vi ska slipa golvet och behandla det på onsdag. Sen åker Peter på jobb igen, och vi får snällt vänta här hemma på att golvet ska torka..

En liten paus ska vi ta idag ändå, och åka till Theos gudmor och äta den traditionella fastlagsbullen. Det har blivit en trevlig tradition, första  gången vi var där och åt fastlagsbullar var Max bara några veckor gammal. Så det här blir väl fjärde gången redan.

Ha en skön söndag!

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Nina sa...

Wow, så ambitiösa ni är! Det är ju HUR mycket som helst på gång. vad kul! Vi har målat en hylla som ska upp idag, det är vårt projekt för dagen, haha.

Louise sa...

Oj så flitigt ni jobbar på! Du har rätt - fotot med alla era saker uppstaplade på varandra är härligt! man skulle nästan tro att du stylat sakerna och placerat ut dem med eftertanke ;)
Tack förresten för brevet med Dove-innehållet. Det gick som jag trodde - tonårsdotterna nappade det för att prova direkt ;)

Hemma hos Ingeborg sa...

Snyggt det blir! Kan nog tänka mej hur jobbigt det är...skulle inte vilja vara i era ben nu. Men belöningen kommer snart...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...