18 februari 2013

DIY- örhängen av stärkt spets

Igår hade vi träff med vår “Kreativa grupp”. Vi var hemma hos oss denna gång, och gjorde smycken av spets som vi stärkte. Det var något jag aldrig gjort förr, och det var väldigt lätt, roligt och blev väldigt fint!

IMG_6859  IMG_6860

Först klipper man ut delar av spets som man vill ha i sitt smycke. Jag valde att göra örhängen. Sen stärker man spetsen. Det finns speciell stärkningsvätska att köpa i butik, men går också bra att laga egen av t.ex. en socker eller potatismjölblandning.

IMG_6861  IMG_6869

Sen ska spetsen torka. Eftersom vi hade lite dåligt med tid, så torkade vi den i 15 minuter i ugnen på 100 grader. Då spetsen torkat är det bara att fixa ihop delarna som man vill, lägga till lite pärlor och någon fastsättning! (På bilden här under har jag inte ännu satt fast någon fastsättning, men det blev en modell med lås bakom.

IMG_6879

Riktigt söta blev dom! Tyvärr hann jag inte få bild på dom andras örhängen, men dom var jätte fina dom också! Nu ska jag se till att jag använder dom också!

Idag får vi pappan hem och kan inte förstå att det redan gått 10 dagar sen han åkte! Vi åker in till Åbo och hämtar honom idag, för jag ska på ett möte till Potkuri kl.14 och få lite hjälp med inspiration M:s deklaration. Andra gången jag deklarerar i år, och känner mig rätt osäker ännu, så är glad att det finns en tjänst där man får gratis hjälp. I tid är jag i år dessutom, då den ska in först i början av maj. Stressade så otroligt över detta ifjol. I maj ska jag inte tänka på den alls utan bara odla och fixa i växthuset! Vid sidan om allt annat såklart.

Ha en bra vecka!

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Petra sa...

De blev så väldigt fina! Roligt med smycken man lagat själv.

Finlandssvenska bloggare sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hemma hos Ingeborg sa...

Så fina de blev... läste om ditt spännande brev i boken..Tänk vad kul att hitta gamla grejjer...Skulle verkligen vara roligt att veta hur det hela slutade!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...