12 februari 2013

Lchf kokosbollar

Igår kväll, blev jag så otroligt sugen på kokosbollar då jag sett att en jag följer på Instagram gjort såna. Receptet hittade jag här och det går såklart att klicka in sig där. Men för att underlätta för er läsare så skriver jag ut det här också :-) Har testat några lchf varianter förr, men dessa var nog absolut dom mest lyckade hittills! Max åt också med god aptit, och det hade nog även Theo gjort om han varit vaken.. Tycker det är så bra att det finns alternativ, dels för min egen skull, men också för barnens. Att kunna ge lite gott emellanåt till barnen  (och sig själv) utan att det ska vara en massa socker i. Max gillar inte alltid alla mina lchf experiment, men det kan han ju inte behöva göra heller :-) Men det mesta går nog hem.

Kokosbollar

Ca 28 stycken
100 gr smör
100 gr kokosflingor + flingor att rulla i
100 gr (3 dl) mandelmjöl el hasselnötmjöl
2 msk ekologisk kakao
2 msk starkt kaffe
0,5-0,75 dl stevia/erythritol blandning typ Ica stevia strö

Blanda rumsvarmt smör och ev sötning med elvisp, rör sedan ner övriga ingredienser och vispa ihop! Rulla små bollar och rulla i kokosflingor och ställ sedan kallt!

Per bit: 81 kcal, 1 g protein, 0 g kolhydrater, 7 g fett

Jag följde receptet helt förutom att jag bara gjorde hälften, och så lämnade jag bort kaffet. Riktigt goda blev dom, men ska nog ätas kalla, så inte bismaken av sötningen kommer fram lika mycket.

IMG_6604IMG_6596IMG_6611

Max tyckte att vi skulle äta kokosbollarna istället för att leka med dom. Han hade nog rätt.. Och jag har dekorerat mig med en svart ros, och tyckte att bilden blev ganska lyckad som jag försökte ta på mig själv. Dessutom matchar vi tillsammans ganska bra med kokosbollarrangemanget.

Vi har redan hunnit med ganska mycket idag. En Skype träff med moster Maria och Malte, tvättat och städat lite. Köket fick sig en omgång idag. Försöker ta ett rum om dagen. Eller nåt sånt.. Stekte spenatplättar som jag ska ha med till barnen då vi åker till min vän på middag idag, stigit på en legobit så det började blöda, inställt en lekträff för Max p.g.a. sjukdom, planerat kommande träffar och nu ska jag passa på att jobba lite med inspiration M då Theo sover.

Ha en bra fortsatt dag!

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Anna Svensson sa...

Sv ang växtvärk. Han har haft det några gånger bara och vi antar att det är växtvärk för han gråter och tar sig på benen. Jag hade det ofta när jag var liten, jobbigt....

Petra Erickson sa...

Vilka trevliga bilder, och jag skall absolut testa på receptet! Ser ju så gott ut!

Lilja's Corner sa...

Härliga bilder! Blev minsann sugen på kokosbollar nu ;)

Kul att du hittade in till mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...