28 april 2013

Grönt är skönt

Och körsbär med :-)

Fredagens loppisrunda resulterade bl.a. i denna outfit. T.o.m. strumpbyxor hittade jag som passar till detta (nya..) men dom har jag inte på här på bilden. Men skorna (har plötsligt börjat samla på mig en massa fina skor..) , kjolen och tröjan hittade jag och dom passar väldigt bra ihop! Och här står jag med kappsäcken färdigt packad, för nu har Peter och jag beställt en efterlängtad resa till Prag! I juni åker vi! (även om jag tror att jag kommer att ha en mindre tjusig väska med mig på riktigt, men man vet ju aldrig ;-) ) Berätta gärna vad vi inte får missa!

IMG_8791-horz

Så har vi också bestämt nu att vi ska måla huset i sommar.. Något vi dragit ut på allt för länge. Vi tittade först på om vi skulle låta någon göra det, men ganska snabbt insåg vi att det  har vi nog inte råd med.. Så nu har vi bestämt oss för att vi gör det här själv, och det kommer att vara jobbigt ibland, men roligt för det mesta :-) Och jag tror att vi bestämt oss för färg också. Grått med vita knutar, mörkgrå sockel och svart dörr. Jag tror att det kommer att bli supersnyggt!

Men först ska växthuset målas och jag började förbereda för den saken igår. Flyttade ut allt, skrapade bort all lös färg från alla fönster, sopade och putsade. Nu ska allt ännu tvättas och torka, och sen ska det målas med linoljefärg. Vitt blir det nog i första hand. Sen ska väl så småningom också lite sådant som ska växa få flytta in!

Peter röjde i knutarna, och jag tror att det kan bli riktigt fint här bara vi anstränger oss lite :-) Idag ska vi se vad vi får gjort. Först på prioriteringslistan nu är att fixa vårt badkar i källaren.. Det har under en tid läckt ut vid golvet då man tömt ut vattnet. Peter öppnade där nu och upptäckte att stommen som badkaret står på var helt genomblöt.. Verkade ändå inte vara mögel. Så nu ska vi bestämma oss för om vi sparar badkaret och bygger en ny stomme, eller tar bort det helt och hållet eller vad vi nu sen gör..

Projekten tar aldrig slut i ett egnahemshus. Så är det bara..

Ha en skön söndag vad du än sysslar med!

Kram, Lotta

4 kommentarer:

Ninette sa...

Just den där gröna nyansen är bara så läcker! Bra fyndat hörrdu!

Livet på Vestergård sa...

Ni har verkligen många projekt på gång. Bra att kunna göra saker och ting själva så håller man kostnaderna nere! Kommer att bli fint ert hus med de färgerna tror jag.

Anonym sa...

Voimia uurastukseen! Kuulostaa kovin tutulta. Samaan tapaan me aloitimme tämän vanhan huvilan kunnostusta 16 vuotta sitten pienten lasten kanssa. Ihania aikoja! ;) tuikku

Christina sa...

Vilken härlig kofta, hela outfiten är vacker. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...