01 september 2013

Sommar–Höst

Vilken annorlunda helg vi haft! Och så mycket människor vi träffat! På lördag, den sista augusti, packade vi ihop oss och åkte via Emmaus till landet. På fem minuter lyckades vi fylla bilen med madrasser till gästsängen (sån där ihopvikbar som bli ett ryggstöd) och två gamla kökslådor som ska bli en hylla eller något sånt..

På landet hann vi pusta ut en stund, hälsa på mormor och morfar och kolla på deras nya bil. :-) Sen åkte jag och hämtade Max gudmor och sen bar det av på Emmaus 40-års jubileum. Emmausverksamheten kan du läsa mera om här. Kommuniteten och loppisen låg bara en skogspromenad från vårt lande, vilket betydde att Emmaus alltid funnits med på ett hörn under vår uppväxt på somrarna. Det var en riktigt trevlig välarrangerad tillställning med väldigt god mat tillredd av Rastachef!

IMG_2560 IMG_2570IMG_2571IMG_2559 IMG_2577

Trevlig stämning var det! Ser det inte precis ut som att barbapapafiguren på Theos blus tänker ta ett trumsolo :-)

photo (3) photo

Vilket slut på sommaren!!

photo (2)

På kvällen började det regna och vi tände en brasa på gästhuset där vi brukar bo då vi är på landet. Riktigt mysigt att somna till brasans sprakande och värme.

På söndag kändes det plötsligt som september. Regnigt och ostadigt. Solen tittade fram ibland och sen fick vi besök av min bror och hans familj. Det blev lunch i torpköket med hela gänget. Sen packade vi bilen full med alla våra grejer och en påse grönsaker skördade samma förmiddag.

 IMG_2600 IMG_2601 IMG_2592 IMG_2614

Sen hade vi ännu ett stopp innan det var dags att åka hem igen. Pargas gård nästa. Det var som att ta ett steg in i Peters barndom/ungdom, då han berättade under vägen dit om saker som hänt på flera av ställena vi körde förbi. I dom här trakterna bodde han varannan vecka under sin skolgång då hans mamma jobbade på båt. Härligt ställe! Vi träffade Peters barndomsvänner och deras familjer och köpte hem flera kg ekologiskt kött. Nu är frysen fylld för en tid framöver och vi fick lust att flytta ut på landet..

IMG_2617 IMG_2622IMG_2625 IMG_2626IMG_2630 IMG_2631

Nu ska det bli bastu och imorgon börjar en ny vecka igen. En innehållsrik första höstdag det har det varit :-)

Kram, Lotta

2 kommentarer:

Linnéas butik sa...

Jestas, vad fina foton.
Varje sommar längtar jag också att flytta tillbaka till landet. Fast vintertid är det nog för mörkt på landet. Dessutom är skogarna fulla med björnar och vargar:)
Linnéa

Kamomilla sa...

Mysiga bilder! Kul med Barba!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...