13 februari 2014

Sjörövarkalas

Det har gått nästan en månad sedan Max fyllde 6 år och hade kalas. Men jag tänkte ändå att jag skulle visa lite bilder från kalaset med sjörövartema fast det gått en tid. Det var andra gången Max hade kalas med kompisar och vi valde även denna gång att inte bjuda så många. Vi har det lite trångt och så tycker jag inte att det behöver vara så många gäster då det är barnkalas. Jag gillar hederliga hemmakalas även om det såklart kräver mera av en själv.. Det bjöds på en del godsaker och sen var det dags för skattjakt. Kvällen innan (vi är alltid så väl förberedda..) satt vi och skrev några ledtrådar och ritade kartor. Barnen fick tillsammans söka ledtrådarna som ledde fram till skatten. Skatten var dom traditionella påsarna. Det uppskattades nog även om det såklart blev lite kaotiskt.  

IMG_3417 IMG_3409IMG_3419 IMG_3408IMG_3413 IMG_3436IMG_3453

1,5 timmar är en ganska lämplig tid och alldeles tillräckligt. Och det har vi nog kommit fram till också förr, att det inte lönar sig att baka så mycket inför kalas. Dom flesta barn äter ändå helst kex och glass.

Och tack för kommentarerna i det förra inlägget! Riktigt roligt att se att iallafall några kommer ihåg mig ännu. Jag hoppas och tror att den kommande våren och alla projekt här hemma lite ökar blogginspirationen. Kanske jag skulle “våga” fråga er läsare också om vad jag ska skriva om/visa bilder på. (Med risk för att inte få några frågor alls såklart..) Ska se hur det blir.

Imorgon är det fredag igen och alla hjärtans dag. Vi ska ha lite extra program på jobbet men annars är det väl ändå bara vilken dag som helst här hemma som vi visar uppskattning och tycker om varandra. Som alla andra dagar.

Lördag till söndag ska vi åka på visit till Ekenäs. Det är alldeles för länge sen sist så det ska bli riktigt roligt!

Om bloggen ännu, så skulle jag vilja ändra lite och fräscha upp utseendet. Har försökt ändra font och så men det fungerar inte. Någon annan som haft ett sånt problem?

Kram, Lotta

2 kommentarer:

Kamomilla sa...

Jag har försökt ändra bakgrund i ett halvår men inte lyckats. Frustrerande!

Söta sjörövare!

Ninette sa...

Men åh, så fint kalas! vi hade ett sjörövarkalas för många år sen, men jag orkade inte alls fixa sådär fint som du gjort! 1,5 h är helt tillräckligt, tycker jag också - puh, så slut man blir ibland efter såna där kalas! (vilket gör att vi inte har så många såna!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...