22 mars 2014

Tältet

Hoppsan så hade det gått en vecka igen. Det hjälps inte. Hinner inte med allt jag vill vid sidan om allt jag måste. För någon månad sen så hann jag iallafall sy ett lektält till barnen. Och där gick det verkligen undan! Samma dag som jag köpte materialet så stod tältet klart att användas!

Jag hade redan ett tag tittat på olika lektält och samlat inspiration så det var liksom bara att sätta igång. Ett tag tänkte jag att jag skulle köpa det fina tältet som finns/fanns på Granit. Men tänkte (som vanligt) att det kändes dyrt då jag ju nog kan göra ett själv.. Då jag såg det fina tältet som Pastill hade gjort så visste jag att jag ville försöka.  Dom ungefärliga måtten och sömnadsanvisningarna tog jag från den fina boken OK-Omin käsin. Tyvärr var jag lite för snål då jag köpte tyget, så var tvungen att skarva. Ännu lite större hade nog tältet kunnat vara, men det duger nog riktigt bra så här. Tyget köpte jag från Jättirätti och kvastskaften från Biltema. Lädersnöret och ljusslingan hade vi hemma.

 IMG_3731  IMG_3733 IMG_3739  IMG_3746IMG_3738  IMG_3732

Jag skulle egentligen ännu vilja stryka på/sy på vimplar och något band vid skarven, men får nu se om jag någonsin kommer att göra det.. Jag hoppas att tältet kommer att användas utomhus också i sommar. :-)

En ensamhelg är det nu hur som helst. En riktig vårdag har det varit idag och snön som kom i förrgår kändes något onödig.. Vi har varit ute på gården och städat lite och tog en promenad i solskenet till butiken. Lördagarna brukar oftast gå åt till att göra undan sånt som inte blivit gjort under veckan. Som den där tvätten. Evighetssysslan. Det tar ju aldrig slut.. Imorgon ska vi få besök och vår lediga måndag denna gång kommer att vara lite annorlunda då Max ska med dagis på jumppa. Sen ska vi väl också träffa Jenny och barnen som vi brukar och på eftermiddagen ska vi gå ett kvarter bort och titta på kattungar hos barnens dagiskompisar. Så fort kommer säkert även denna helg att gå och så kommer ju Peter hem redan på tisdagen.

Nästa eller där följande vecka kommer vi dessutom att få vårt nya tak på plats så det är väldigt spännande just nu :-)

Ha en skön lördag!

Kram, Lotta

4 kommentarer:

Linda sa...

Älskar tältet!!

Önskar dej en ny fin vecka!

Linda

the bostroms sa...

Men så roligt. Jag hade tänkt stjäla iden från Ok och göra ett tält till min lilla tjej =)
ditt tält blev ju jätte fint

Frida Svensson sa...

Det är ju inte klokt vad händig du är! så himla fint tält!

Linda sa...

Ett sånt här tält vore alldeles perfekt att ha till barnen på jobbet. Hur mycket tyg skulle du säga är rimligt att köpa om man nu skulle göra ett tält som är lite större?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...