26 augusti 2014

Fynd av det bästa slaget!

Det finns fynd och så finns det FYND! Detta var av den senare sorten. :-) Igår råkade jag bara se att en tjej på en lokal köp och säljgrupp på facebook önskade sig ett kaffepaket i utbyte mot en handvirkad matta. Jag nappade genast på och var den första! (Okej, en annan hann före men hon ville bara ha mattan om den fanns här i vår lilla kommun.. Tur för mig att den inte fanns här utan i grannkommunen.) Mattan är som gjord för tamburen och passar också bra att ha där nu då vi inte mera traskar där med skorna på. Hon som ville bli av med den skulle flytta och försökte göra sig av med saker. Hon har virkat den själv av gamla kläder. Sånt gillar jag!

IMG_4994IMG_4996

Det blev precis en sån färgklick i hallen som jag letat efter. Annars är här ju rätt så färglöst.. Det syns inte så bra, men trappan målade jag ljust grå i början av sommaren. Golvet är också grått men väldigt slitet.. Vi har varit tvungna att ta upp det en par gånger och plankorna har tagit skada såklart.. Vi har dragit rör till toaletten och isolerat. Så vi har lite funderat på att lägga något enkelt golv på för att slippa få stickor i fötterna. Och ha lite lättare att städa.. Har på känn att det säkert kommer att bli någon laminat för enkelhetens skull, men vi får se..

Även väggarna väntar på en uppfräschning. Efter några år med smutsiga utekläder som släpats hit och stövlar som flugit i väggen titt som tätt, så är väggarna inte så vita längre.. Har lite lust på någon tapet, men vi får se. Helt vitt blir det iallafall inte. Den perioden är lite förbi liksom..

Det var riktigt skönt med lite vardag idag efter en helg då vi flunssiga har varit lite isolerade här hemma.. Max var i förskolan några timmar och jag och Theo åkte på lite ärenden. Hade ju varit lite lättare att ta dom ärendena i morgon då Peter är hemma och Theo hade kunnat bli hemma.. Nu blev det att släpa sig in och ut i bilen i regn sex gånger.. Pust. Men ikväll får vi hem Peter och sen är han hemma tre hela veckor då han har semester först nu. Så nu hoppas vi på lite vackrare väder så att vi kunde komma lite framåt med fasadrenoveringen!

Ha en bra fortsättning på dagen! Vi ska ännu tillbaka till förskolan senare idag då det är en träff för familjerna så att vi lite får lära känna varandra. Blir helt kul även om jag är ganska så slut av den här flunssan ännu..

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin, passar perfekt där . Ibland har man tur..
H. Lotta/Ingeborg

Så Vitt Jag Vet sa...

Härlig matta du fyndat !
Kraam
Sanne

kotimeidän sa...

Ihana matto ja viihtyisä eteinen kaikkine elämän jälkineen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...