19 januari 2015

Ett stort steg

Igår firade vi 7-åringen hela dagen! Och idag har vi anmält 7-åringen till grundskolan. Känns ganska stort och häftigt och lite skrämmande också. Ett nytt kapitel som börjar i vårt liv. Men innan det ska vi väl ha lite vinter, vår och sommar först. Och en massa renoveringar och säkert mycket annat skoj.

IMG_6453

Nyvaken sjuåring med en hög med paket. Blev bl.a. lite böcker, lego, en väggklocka, pyjamas, spel och fina (och redan välanvända) gymnastikringar från Polkuped.Tur att Eva gjort så bra reklam för dom, visste precis att dom skulle bli en hit här hemma.  :-)

IMG_6464

Till kalaset hade vi förberett lite pinsamt stora (med tanke på att de endast innehöll en slickepinne och såpbubblor) presentpåsar som alla barnen skulle få då kalaset var slut.

IMG_6472

Kalaskonceptet fungerade bra. Medan ledaren hade stenkoll på de 15 kalasivriga barnen i åldrarna 3-7 år, fick vi i lugn och ro duka och plocka fram det vi hade med oss. Då de fått springa av sig den värsta energin var det dags för bjudning. Som vanligt hade vi glömt att barn ju inte äter kaka, så vi fick ta största delen med oss hem. Angry Birds kexen gick bra åt och även popcornen och moccarutorna tycktes smaka ändå. Jag hade skaffat pappersvimplar från Tiger som gjorde det annars kanske lite tråkiga rummet lite kalasigare. Kärlen fick vi låna.

IMG_6479IMG_6480IMG_6481IMG_6483

Tårtan såg ut som en legobit och vi vuxna tyckte iallafall att kombinationen kladdkaka, sockerkaka, hallonmousse och sockerpasta var ganska så smaskig.

IMG_6470

Efter bjudningen fick barnen leka fritt och Max fick bl.a. prova på att vara målvakt. Innan det var dags att avsluta kalaset (som räckte 1 h och 45 min) var det presentöppning. Och vilka presenter sen! Max har ännu inte heller öppnat alla legoförpackningar.. Mycket annat fint också. Glad och nöjd var han iallafall. Men nu är det nog bra att det är nästan ett halvt år till nästa födelsedag. Och nästa år kan det nog hända att Max också får nöja sig med ett lite mindre avancerat kalas. Men nu har vi testat på det här också.

(Hade ju varit kul med lite mera barn på kalasbilderna, men orkar inte fråga alla föräldrar om tillstånd till det..)

Kram, Lotta

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...