21 december 2007

Stickning, blodprov och trappa

Min dag har börjat med en lite på två timmars vistelse på hälsostationen. Jag var på sockerbelastningstest, vilket innebär 12 timmars fasta (inte äta och dricka), ett blodprov, dricka ca 2 dl söt vätska, vänta en timme, ett blodprov till, vänta en timme och ännu ett blodprov! Är helt öm i armvecket.. Tänk att jag, som svimmade av att mäta hemoglobinet i tiderna, klarade av det här! Man börjar vänja sig vid alla tester.. Ett besök på rådgivningen hann jag också med, och allt är bra med mig och bebis!

Medan jag väntade på hvc, passade jag på att ta med mig en stickning som jag håller på med. Jag har blivit helt besatt! Vi har ju tänkt köra med tygblöjor då bebis kommer (så långt det går) och så hittade jag ett mönster till stickade ullbyxor från en tidning. Tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Med snälla mammas hjälp fick jag under min Ekenäsvistelse (från ti 18.12 till to 20.12) ihop två byxor, och håller nu på med det tredje paret. Nog har jag ju stickat förut, men hinner alltid glömma hur roligt det är. Sen brukar alla intagningar och ökningar också falla i glömska, men nu tror jag att jag har det på det säkra! Så nu ska det stickas! De två första byxorna (gråa) saknar ännu ben, för det gråa garnet tog slut i mitten. Får skaffa mera efter jul. Det gröna köpte jag för det var det enda ullgarnet jag hittade i Ekenäs, men dom blir riktigt fina!
Orsaken till att jag var på snabbvisit till Ekenäs, var att vi måste få trappan målad, och med tanke på mitt tillstånd och på att grundfärgen tyvärr inte var vattenlöslig, så hade det inte varit så smart att jag suttit hemma och andats in ångorna. Stackars Peter hamna däremot göra det.. Så nu är trappan grundmålad (därför ser det ganska ojämnt ut) Antagligen gör vi samma procedur efter nyår med den riktiga färgen, att jag åker till Ekenäs dagen innan Peter far på jobb, d.v.s. på nyårsdagen.. Vi har fortfarande inget program för nyår, men jag antar att det blir ganska lugnt, så månne inte Peter klarar av att måla trappan. Så länge vi får den färdig innan bebisen kommer!
Jag blev så rörd idag, för vi har ju ett fadderbarn i Indien, och vi fick ett litet brev av henne idag. Kunde inte låta bli att fälla en tår..

Hemskt mycket jul är det inte här hemma hos oss, då jag är på väg om en par timmar tillbaka till Ekenäs. Julklapparna är packade, och morotslådorna som vi har gjort måste kommas ihåg från frysen. Annars är väl allt under kontroll! Pappa och systrarna kommer också ner från Vasa, så hela familjen samlas ikväll! Förutom Peter förstås, för han jobbar ju hela julen tyvärr. Men på annandagen kommer han också till Ekenäs, så då ska vi fira lite jul igen!

1 kommentar:

Mia sa...

Vad fin trappan blir! Och grattis till bebisen i magen! Gott nytt år, kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...