04 maj 2008

Utmaning = bästa, sämsta och nyaste inköp till hemmet

Fick utmaningen bästa, sämsta och nyaste inköp till hemmet, från Millas mirakel för en tid sedan. Har gått och funderat mycket på den.. Vad som är nyast är ju inte så svårt (fast det har ändrat nästan varje dag, då jag handlat så mycket den senaste veckan.. eller egentigen är det min mamma som handlat det mesta till mig, men faktist inte det som är nyast..). Men det bästa och sämsta.. det är svårare. Jag eller vi, har inte köpt någonting som jag absolut skulle klassa som det bästa.. Sämsta är ännu svårare.. Men så här blev det:

Nyaste


Vi åkte till Bauhaus igår och köpte "gräsmattsingredienser". Efter dräneringen förra sommaren, förstördes halva gräsmattan.. Så tog vi en sväng via Biltema (en ny i Reso - Finlands största) för att skaffa rullgardin till bakrutan i bilen. Stackars Max steks där i baksätet annars.. Det första jag såg då vi kom in, var dessa zinkkrukor och zinkkannan! Kunde inte tro att det var sant! På biltema? Och superbilliga var dom också! Krukorna kostade 8€ för alla tre, och kannan 3€! Nu ska det planteras! Har ni några tips på vad jag ska plantera i krukorna? Är inte så bra på det här med blommor.. enda jag kom på var hyacinter, men det blir nog först till julen och dit är det ju en tid!

Bäst




Jag kom fram till att det nog är vår soffa.. Den är inte vit och inte lantlig, men den passar bra i vårt vardagsrum, den är bekväm, stor, jätte lätt att bädda ut, rymmer en massa sängkläder och täcken (i divandelen) och man ser inte om den är smutsig. Så den är praktisk helt enkelt, och riktigt snygg också! Vi köpte den då vi flyttade in i vårt hus för ett och ett halvt år sedan. Tyvärr fick vi vänta över en månad på att den kom, så vi levde utan soffa så länge. Kistan på bilden hör nog också till de bättre inköpen. Den köpte vi för ca ett år sen i en köp&sälj affär. Passar utmärkt som soffbord. Skulle säkert bli snygg som vit, men den som haft den innan, har kämpat så med att få fram träfärgen och den är riktigt fin den också! Och skulle jag nämna att jag vill måla den här hemma, så skulle jag säkert bli utkastad.. Bra förvaring är den också! Alla våra gamla videokassetter ryms iden. Inte för att vi nu någonsin tittar på dom..

Sämst


Som sämst måste jag nog välja vårt presseningsgarage.. (Under uppbyggnad på bilden) Vi har inte köpt det utan fått det av mina föräldrar. (de fick de som gratispresent då de köpte sin bil) Det är bra i sig, man får bilen in dit och under vintern var det jätte praktiskt - tills...det fick för sig att börja flyga iväg.. Backspegeln gick sönder - konstigt nog inget mera! Så lyckades jag ju också riva bort kofångaren på bilen så jag backade ut ur garaget.. Så det har varit lite eländigt med garaget.. Speciellt vackert är det ju inte heller.. Lustigt nog, så var det sista jag tänkte på innan Max föddes, om garaget stod kvar eller inte.. Det stormade så den kvällen nämligen.. Behöver jag säga att min förlossning inte var så speciellt svår då jag hann tänka på sånt?

Det var den utmaningen det! För en gångs skull ska jag skicka en utmaning vidare!

Till följande bloggare:


Om ni vill och orkar och inte har fått utmaningen redan!

Igår var vi ute nästan hela dagen (förutom resan till Bauhaus och Biltema då) Peter fixade en liten trappa från källarutgången och satte stenar vid sidan om. Svårt att förklara.. Men riktigt fint blev det! Också den delen av gården blev förstört i dräneringen.. Men nu kan man ta sig ut lätt igen! Och snart blir det altan! Jag i min tur har fixat lite i vårt minimala grönsaksland, och gjort i ordning för vårt örtland. Planterat lite ettåriga blommor, och tomater. Vet att det kanske är lite sent för dom nu, men vi får se vad det blir. Hittade en påse som jag köpt tidigare, så tänkte att jag skulle försöka. Ett litet växthus hade ju varit trevligt att ha.. Kanske till nästa år - allt kan man ju inte få på en gång heller!


Så här långt har rabarbern kommit redan! Snart blir det rabarberpaj!


Söta små pärlhyacinter i den inte så söta rabatten.. som också blev förstörd i dräneringen.. Vildvuxen är den också.. Kanske ni förstår varför jag inte visat så mycket av vår gård här på bloggen?


Den här söta hinken med tillhörande trädgårdsredskap, köpte jag på Plantagen ifjol.


I den här stora järngrytan ska det bli örtland i år! Men jag tror att jag fuskar och köper färdiga örter i år, istället för att plantera dom själv.. det har inte blivit så mycket av det tidigare..

Ha en skön söndag! Det tänker jag ha!

12 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Visst är det kul när man gör fynd när man minst anar det :)

Härliga bilder och vad kul det var att få se dina bäst-pest och senast!

Förstår att "garaget" inte är utvalt till ditt bäst...

Kram Annica

Svenska inredningsbloggar sa...

Måste kolla på biltema - hur fina som helst och blir sådär snyggt matta utomhus - om man vill...
Garaget där ... ja det har vi också haft men det flög sin kos!

Kram Maud

Gårdsromantik sa...

Måste kolla på biltema - hur fina som helst och blir sådär snyggt matta utomhus - om man vill...
Garaget där ... ja det har vi också haft men det flög sin kos!

Kram Maud

Glömde logga om så här är jag igen!

Nettan sa...

Kul & läsa din " utmaning ", antar den, men ska fundera lite på den !

Så mycket fina fynd du gjort då, en vattenkanna i zink hade jag tänkt mig på loppisen sist, men de var så fula & buckliga, så det vart ingen !!
Kanske får ta mig en tur till Biltema =0)...
Näpp, ska hoppa ur nattsärken & åka till Pappa.
Ha en fortsatt trevlig Söndag !
Kram Nettan

Living by Milla sa...

Vad kul att du antog utmaningen, det är såå roligt att läsa !

Hihi, blev så full i skratt när jag läste om ert "garage", förlåt ! ;)

Jaha, så nu är det på Biltema man ska fynda också ! Fina zinkpryttlar..

kram Camilla

Susanne Lindén sa...

Hej!
Jättefin kanna och krukor! Köpte själv liknande för ett tag sedan och jag planterade småblommig stenpartiväxt(Kommer tyvärr inte ihåg namnet på dom) samt pensé i mina. Ett tips är sedan att lägga dekorationssten runt i olika partier. Gärna i olika färg och storlek (tex. vitt och grått). Det ger mer liv åt planteringen och gör den spännande att titta på. Vill man ha lite höjd och volym, så plocka några smala kvistat och stick i som du sedan binder ihop i toppen med lite bast eller något annat snöre. Titta in på min sida, för där har jag bild på min kanna och krukor. Lyck till.
Susanne

Skogsdoft & havsbris sa...

Wow, zinkkrukorna var verkligen ett fynd! Tänk att de inte kostade mer än så! *vill också ha*
Och trädgårdshinken med redskapen i väcker verkligen habegär... Med en sån fin hink skulle ju ogräsrensningen gå som en dans!
Låter som om garaget bara ställt till det för er...

karofina sa...

Jag tipsar om Bellisar till zinkkrukorna, jag har det i en av mina och de stormtrivs, sen är de ju så söta, små vita eller rosa bollar :)
lekstugan ja, vet inte riktigt vilket skick din är i , men den vi fick var rätt ok, men visst, vi fick ju byta en bräda av "altanen" sen när den kommit på plats. Det är ju förhoppningsvis rejäla reglar under som håller ihop det. Men vi lyfte ju hela på ett släp, vi var 5 gubbar o gummor :) men det var tungt ändå... är inte lekstugan upprutten ska det nog gå bra att flytta den!
jag lägger till dig på min lista om det är ok?
kramar karro!

Södralycke sa...

Vilken härlig järngyta, passar perfekt till örtland!

Kram Johanna

MiaMaria sa...

Hej!

Tack för titten och välkommen åter....
Här var det mysigt...och vilken söt Max!

Kul att få ta del av ditt bäst och sämst....

Krukorna från Biltema är ju så fina...varför inte ha rosa eller vita pelargonier och murgröna där i....

Må så gott i solen!
Miamaria

Vitt Hemma sa...

Så mycket fint du visar!! Utmaningen har jag redan gjort, men tack för tanken!
Gillar soffan er (även då den inte är vit ;)). Ser mysig ut att grypa upp i...
Tråkigt att inte "garaget" funkade som det skulle.. :(

Kramar Sofi

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ja, visst är det trist när det inte blir som planerat.

Hann dock förbi Bauhaus idag och köpte färg till panelen i sovrummet samt färg till lekstugan och så vanlig vit väggfärg. Hittade tyvärr inte stenen jag tänkt mig till min lilla trappa så jag får leta vidare... Maken min hämtade ut min sovrumstapet idag...*mys*

Kram Annica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...