08 juli 2009

Pioner och semester

Mina pioner ser tyvärr inte ut så här ännu. De växer nog tappert, men eftersom jag odlade dem så sent, så får jag nog vänta åtminstone till nästa sommar innan de är så här vackra.. Den här buketten fick jag plocka med mig från Ekenäs. Doftar underbart!

IMG_0562 

Min semester började i måndags och den inledde jag med att åka till Ekenäs. Mamma och pappa var här torsdag och fredag förra veckan och vaktade Max och övervakade renoveringen i källaren. Tack ska ni ha! Och så åkte vi med till Ekenäs på lördagen. Lördag kväll åt vi god middag med familjen. Många skratt fanns också på menyn.

På söndag åkte vi tillbaka till stan och på måndag träffade jag två gamla vänner och deras söner. Alltid lika roligt att träffa folk i samma situation som en själv! Tack ska ni ha – vi måste göra om det snart igen!

IMG_0561

Jag gjorde ett besök till Emmaus också och fyndade så mycket så! En massa fina kläder – till mig själv! Toppen! Nu börjar min garderob bli ganska uppdaterad efter den senaste tidens lyckade loppisbesök. Syster Petra hade en snygg åtsittande topp på sig i Ekenäs, som jag fick låna och gjorde ett mönster av. Idag har jag sytt två toppar till mig själv med det mönstret! Är så glad för att jag har kommit igång med att sy åt mig själv också! Eftersom symaskinen står framme nu, p.g.a. renoveringen, så blev jag så inspirerad och har sytt en del annat också. Resultatet av den inspirationen ska väl dyka upp på inspiration M bloggen inom kort.

Min solstol som jag fyndade för 2€ förra sommaren har jag också målat under helgen. Nu är den vit och väntar på ett fint tyg! Stolen kommer att bestämma inredningen på terrassen, så jag har lite svårt att bestämma mig.. men efter att ha sett senaste avsnittet av Sommar med Ernst, så lutar det nog mot ett blåvitt tyg…

IMG_0570

Idag har oljetanken flyttat ut och utrymmet har tagit ett steg närmare ett färdigt syrum. Bara vi har samlat krafterna, så ska vi väl banka ner väggarna till förrådet som ligger bredvid, så att rummet blir större. Men speciellt bråttom är det inte, för rörmokaren som ska lägga golvvärme, kan komma först om ca en månad. Nu har pappa mätt rummet och kom fram till att rummet blir ca 8 kvadratmeter. Jag hade väl tippat på lite större, men det kommer att bli riktigt passligt! 

Imorgon kommer Peter hem till sin fem veckors semester. Nu ska vi bara njuta! Ha det skönt! Kanske kommer det ett inlägg imorgon – kanske om två veckor! Jag tar dagarna som de kommer!

 

Kram, Lotta

12 kommentarer:

Nettan sa...

Mina pioner har slagit ut & doftar underbart gott =)
Ska bli kul & se dina kreationer !
Semester låter härligt, hoppas ni får njuta av ledigheten.

Kram Nettan

Vit poesi sa...

Roligt att få lite nytt till sig själv. Är själv hemma med alla barnen så det blir ingen loppis här även om jag längtar. Jag utsätter mig inte för det med fem barn, trångt och mycket folk.
Vill också ha pioner, måste plantera det, ser helt ljuvligt ut.
kram Malin

Ullis/Leva på landet sa...

Så skönt med semester. Kul att du har hittat en massa åt dig själv. Det brukar man ju inte göra så ofta.

Kram Ullis

Sanna sa...

Vad roligt att du har fyndat lite kläder åt dig själv!Vilka vackra bilder!
Ha en skön semester!!
Kram Sanna

Ingeborg sa...

Vad vackra de är. Jag flyttade mina pioner på våren och de har knoppar men har inte ännu slagit ut. Få nu se om det blir blommor alls den här sommaren.
Fint med fynd. Solstolen skulle säkerligen bli fin i blåvitt tyg. Är såååå arg när jag inte ser Ernst nuförtiden. Försöker alltis snappa upp av bloggarna vad han sysslat med... inte riktigt det samma...
Ha det så bra,
-lOTTA

Frida sa...

Hej!
Vilken vacker bukett!
Så härligt det låter med semester. Jag jobbar en vecka till sedan börjar mina två veckors efterlängtade semester.
önskar dig också en fortsatt skön sommar!
Kram Frida

Mamma Millan sa...

Tack för hälsning!

Underbara pioner..har dock ingen själ än...njuter a min mors!

Kram Millan ♥

Clarice sa...

Skønt med semester. Ni skall rå om varandra och bara njuta. Såg att du kommenterat sommar skoj på min systers blogg, hoppas vi syns dær!

Kramis,

Wilda Stenlyckan sa...

Ååå så vackra pioner! Jag älskar den blomman! Jag har fått med mig vita pioner hem från mor och far för våran pion vill inte blomma den här sommaren heller. Vi flyttade den ifjol och jag har hört att man kan få vänta två år på blomming. Men jag väntar gärna :-) Vad kul att ni ska till Umeå på semester då är ni ju bara 24 mil från vårt samhälle. Hoppas ni får en härlig semster med en massa sol!
Kram Sara

Livet på Sjögård sa...

Låter skönt med semester tillsammans, och ni verkar ju ha en del att göra, men ingen stress :)

Jag fick en ny symaskin till födelsedagen (½år försenat) så nu ska jag också prova på nåt spännande (trassel ;)...

Ha det så skönt!

Södralycke sa...

Visst är det underbart med pioner!

Hoppas du har en skön semester! Kram Johanna

Sussi sa...

Mina pioner har både slagit ut och blivit ner tyngda av allt regn, tyvärr i år igen...
Vilken härlig start på semestern du har fått! Hoppas återstående blir minst lika bra som du tänkt dig!!!
Härliga foton.
Tingeling Sussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...