15 augusti 2009

Rutig lampskärm och livet med Max just nu

Här är det rätt tyst för tillfället.. Håller mest till på inspiration M bloggen och fördjupar mig i sybloggarna. Har hittat många fina finska bloggar också! De är annorlunda än de svenska på några sätt. Bloggarna trycker bl.a mera tyg själv då utbudet på fina barntyger inte är lika stort här i Finland som i Sverige. Och vad jag förstod, så hittade iallafall någon de svenska bloggarna via mig och där via också bl.a. alla härliga svenska tyger. Roligt!

Så har jag också beställt en ny symaskin till mig. En cover pro 1000, så nu ska det sys trikåkläder med (hoppeligen) proffsigt resultat!

021

För övrigt så är jag ganska trött.. Max sover så dåligt för tillfället. Han är helt frisk och glad på dagarna, men kvällarna då han ska somna är helt hopplösa.. Och samma sak om han vaknar på natten.. Vet inte vem som var mest ledsen och mest trött då han till slut somnade efter tre timmars nattning igår.. Var helt frustrerad. Peter började jobba på torsdag, så är dessutom ensam hemma nu och då känns det alltid mycket jobbigare. Lyfter på hatten för alla ensamstående!

020

Så kan han inte bestämma sig heller vad han vill heller   . Några exempel:

Max sitter i badet.

Max: Potta!

Jag: Behöver du gå på pottan?

Max: Potta

Jag: Okej, du ska få gå på pottan

Lyfter upp Max ur badet

Max: Nejnejnej!

Jag: Behöver du inte gå på pottan?

Sätter tillbaka Max i badet.

Max: Potta!

Så här håller vi på en stund.. Det slutar med att både Max och pottan är i badkaret..

Inatt hände följande:

Max vaknade kl.5.30 och jag gick för att hämta honom till vår säng. Vi kommer till vår säng.

Max: Neej, mysa!

Jag: Men du får mysa här i mammas säng.

Max: Myyysa

Jag: Okej, du får gå tillbaka i din egen säng och Mysa där!

Jag lyfter upp honom och vi går mot hans säng.

Max: Nejnejnej!

Jag: Men du ville ju mysa i din egen säng!

Max: mysa..

Efter en stund somnar vi båda i min säng.

017

Den rutiga lamskärmen finns i Max rum och fungerar som kvällslampa. Den ger ett mysigt sken då vi läser nattsaga. Jag köpte den på Rusta då vi var i Sverige. Första gången jag besökte Rusta, och lite annat följde nog också med hem.. Tidigare hade lampan en vit skärm, men det blev lite tråkigt.. Efter som Max rum går i grönt så passade den perfekt! Billig var den också. 25 eller 29 kronor tror jag. Och rätt fastsättningssystem! Köpte likadana i beige till Peters och min sänglampa. Dom får ni se en annan dag.. Sen då jag har målat sängborden klart..

Som sagt så är Peter på jobb, vardagen har börjat igen. Men vi hann med att få upp panelen i köket! Och källarrenoveringen är igång! Rörmokaren ska komma på måndag ännu för att göra de sista grejerna. Sen ska vi gjuta golvet. Har någon bra tips angående att gjuta betonggolv, så tas sådana tacksamt emot!

Ha en skön lördag! Tror att jag och Max ska åka till Mosters inredningsbod idag, och så blir det kanske någon loppis!

Kram, Lotta

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Halloj!
Vilken fin lampa. Har förstått att man kan hitta allt möjligt spännande på rusta.

På Honkkis (hong kong) hittade jag alltså nyckelringarna med siffror. De har också fina fleecefiltar i blått eller grått, med stjärnor på. Om man gillar den marina stilen. Tamburmattor, 150cm eller 200m i blått eller grått, med vita stjärnor på. Riktigt snygga faktiskt! Så bland allt billighetskrafs kan man hitta pärlor...

Hoppas Max får ordning på sovandet. Ibland kan man behöva ha lite sömnskola. Det hade jag med min kille när hans sömn blivit väldigt hackig pga otaliga öroninflammationer. Han kunde vakna 10ggr per natt och jag var helt slut...

Södralycke sa...

Tänkte bara kika in och önska dig en skön helg! kram Johanna

Frida sa...

Vilken snygg lampskärm! Hoppas att Max snart sover bättre, förstår att det tar på krafterna.
Kram Frida

Ullis/Leva på landet sa...

Lampskärmen var fin. Rusta har faktiskt väldigt mycket fina saker. Man blir förvånad varje gång man är in. Hoppas att det blir bättre med Max sovande.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Jeanette S sa...

Vilken läcker lampskärm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...