02 augusti 2009

Semestern är slut!

Ja, eller inte riktigt ännu.. Idag är det min sista semesterdag. 15 grader varmt ute och åskan mullrar.. Dagen började med solsken och en tur till Åbo där vi träffade M.T på Aboa Vetus. Då sken solen och det var rätt varmt!

På fredagen åkte vi iväg till landet och hade en riktigt mysig dag och kväll där! Petra och Olli kom också och det blev som vanligt god mat och dryck och många skratt! Vi bodde på gästhuset den här gången och på kvällen satt vi ute på terrassen tills det var så mörkt att man inte såg någonting mera.. Vi spelade Maxi Yatzy. Jätte roligt! Om man annars tycker om att spela yatzy så är det här ännu ett steg roligare! Tar bara en ganska lång stund speciellt om man är många..

IMG_1112

Vi var en tur i skogen också! Det finns hur mycket blåbär som helst! Mamma plockade och bjöd på blåbärspaj! Mums! Hann tyvärr inte själv och plocka, men fick med mig en stor burk med blåbär! Tack mamma!

IMG_1108

Kantareller hittade vi också! Inte speciellt mycket, men en liter blev det nog! Tycker att det är så härligt att kunna laga mat med sådant som man själv plockat! Det är verkligen lyx!

IMG_1107

På hemvägen gjorde vi ett trevligt besök hos min gamla skolkamrat U och hennes familj. Deras son H är jämnårig med Max. H fick en inspiration M jacka som han passade så fint i! Titta in på inspiration M bloggen för att se hur den ser ut!

P.g.a. Peters ryggont (som nu är bättre) och ganska mycket program, så har vi inte blivit färdiga med panelen i köket ännu. Men dagen är inte slut ännu..

Nu tycker jag faktiskt att det ska bli riktigt skönt att börja jobba igen. Min rygg behöver det.. konstigt nog.. Vi har pausgymnastik tre dagar i veckan och jag märker nog att den gör nytta, nu då jag inte hållit på med sådant på en månad… Men utöver jumpan så ska det nog annars också bli helt skönt med lite rutiner och så trivs jag ju så bra på jobbet också!

Ha en skön söndag och lycka till på jobbet också alla ni andra som börjar jobba i dagarna!

Kram, Lotta

8 kommentarer:

Nettan sa...

Jasså det är din sista semesterdag ( min sambos med ;) ), imorrn är det jobb igen & klockan ska ställas.
Själv är jag ledig imorrn, men ska annars jobba tisd.-torsd., men vet inte om höften orkar det, värker som tusan än, speciellt på natten =(.

Idag har jag plockat 10 l. vinbär hos Pappa & gjort saft, så lite duktig har jag varit ;)

Ha en bra vecka..
Kram Nettan

Anonym sa...

Hej!

Härligt att ni hade det bra på landet. Mysigt med vänner och skratt.. Hoppas allt är bra med er annars.

Krams!

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Här har det blivit mycket blåbär och kantareller i sommar..det är mysigt. Kom hem med en påse efter min kvällspromenad.
kram Lotta

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Gottis med både blåbär och kantareller!

Jadu min semester är snart slut den med...Ser fram emot att börja jobba men inte att gå upp tidigt på morgnarna!

Kram Annica

Ullis/Leva på landet sa...

Så gott det ser ut med blåbär och kantareller. Är ju skönt att komma in i det vanliga igen när man väl börjar.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Södralycke sa...

Kantareller och blåbär...mums!!
Ser verkligen smarrigt ut!

Ha det gott! Kram Johanna

Richie's 2ts Inspires sa...

Dagarna gick så snabb eller hur? Man önskar sig att man har lite längre sem dagar. Men men... du har ju relaxat oxå och det är skön. Själv hade jag tagit pö om pö eftersom jag gillar inte att ta ut alla 5 veckor och så har man inte kvär när det blir kallt och sånt senare. Jag har fortfarande 14 dgr kvar och 5 dgr från förra året. Jag sparar till en lång resa nästa år.

SKogen är full med fina och guldvärda saker. Kul att du hittade blåbär och kantareller. Mumsig med blåbärspaj och smörstek kantareller.

Ha en skön kväll och kram mas!

Lallis - liv och leverne sa...

Hoppas att det har gått bra på jobbet vännen:)
kram Lallis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...