05 september 2009

Snuvig lördag

Tack för alla tips och råd angående Max eksem och sovande. Vi smörjer nu morgon och kväll med riktigt fet bassalva. Och så lite kortisonsalva, och det har blivit mycket bättre. Så jag tror helt enkelt bara att lilla gubben var ganska torr. Han har ju badat rätt mycket, då han tycker så mycket om det.. Så är han förkyld nu också..

Igår var jag i Pargas och hade planeringsdag med jobbet. Vet nu inte om vi kom så mycket framåt, men lite avkoppling från det vanliga jobbet var det iallafall.. Tyvärr hann jag inte in i någon av de fina inredningsbutikerna som finns i Pargas nu. Får väl ta ett besök dit igen något tag..

IMG_1337

Också jag är förkyld. Snorar och håller på, men annars är jag ändå rätt pigg. Peter åkte på Viking Lines 50-års fest i Helsingfors idag, så vi är ensamma hemma Max och jag. Jag har sytt (surprise!) och städat och plockat lite. Max har hjälpt med med eller mindre bra resultat. Vårt matsalsbord har agerat sybord en tid nu, och nu fick jag det äntligen städat lite. Flyttade också plats på ett klaffbor och en sekretär, så nu har jag alla sysaker på klaffbordet som står bredvid matsalsbordet. Det får helt enkelt funka så här nu tills mitt syrum i källaren blir klart.

IMG_1336

Tidtabellen för syrummet ser ut ungefär så här:

  • v. 37 Sätta upp skållning (eller vad det nu heter..)
  • v. 39 Elektrikern kommer den 22.9. Isolering och skivor.
  • v. 40 Spackla och måla väggar
  • v. 40-41 Takpanel och lister
  • v. 40-41 Laminat och lister
  • v. 41-42 Inflyttning och inredning!! Då är vi redan inne i mitten av oktober..

Eftersom ju Peter är borta varannan vecka, så går det ganska långsamt framåt.. Men den som väntar på något gott..

På bilderna idag ser ni utsikten från vårt köksfönster. Mårbackapelargonerna som jag importerade från Sverige i somras mår super bra! Hoppas på att jag ska klara av att sköta dom under vintern så att jag har dom kvar nästa sommar.. Tror att de ska få bo i mammas och pappas garage under vintern, för vi har inte riktigt något ljust och svalt ställe här hemma. Men ännu får de pryda vårt köksfönster en tid. De är så fina!

Ljusstaken fick jag av mor min då vi var i Ekenäs förra helgen. Har sneglat på den en tid.. Den är ganska speciell. Mamma kände att hon hade så mycket saker (vilket är mycket sant..) så jag fick den. Mina föräldrar är alterneringslediga ända fram till nästa höst, och hyr nu ut en del av huset till ett par. Deras hus är egentligen två lägenheter. Det betyder alltså att en hel tvåa skulle tömmas på saker.. Då blir det ju rätt mycket.. De flesta möblerna fick stanna kvar som tur var, men alla grejer måste ju förstås bort..

Ha en skön lördagskväll allihopa!

Kram, Lotta

7 kommentarer:

Frida sa...

Hej Lotta!
Tråkigt att ni är förkylda, hoppas att ni snart kryar på er. Jättefin ljusstake, det är så mysigt nu när man kan tända ljus på kvällarna igen.
Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida

Richie's 2ts Inspires sa...

Förkyllning tid är inte lek. Man vet ju aldrig om man får svinet eller bara vanlig flunzan. Tråkigt!

Själva hade mått pyton i 3 veckor nu. Hängig, spyfärdig, ont i huvét, fryser och allt möjligt. Men när man vaknar följande dag, så är det bra.

Eksem har jag oxå. Profyless eller Essex lotion är bra. Jag har använt starka kortison men hjälper icke.

Ha en underbar söndag min lilla vän och ta hand om varandra.

Många kramar...

Anonym sa...

Jobbigt med förkyldning men det är många som har snuva denna månaden. Hoppas ni piggar på er.

Kram L-F

Livet på Sjögård sa...

Uh, du skulle veta hur frustrerad jag var för en ca 3 år sedan då vi höll på med vårt renoverande. Maken (dåförtiden sambo) fixa och greja medan han var hemma men sen när han åkte på jobb stod ALLT stilla i ca4 veckor... Då sniglade vår renovering frammåt och jag var hemma med 2 barn i byggkaoset. Underligt att jag inte blivit knäpp (fast ibland undrar jag...) ;)
Våran lillebror är oxo lite torr om hyn och har lite exem. Han gillar oxo att bada mycket och hur hemsk det än kanske låter så blev det inte lika han inte lika torr och "frasig" när jag inte tvättade honom med tvål varjegång utan bara kanske var 2-3 gång.

Hoppas ni kryar på er!

Jag har oxo en kompis som var på samma 50-års fest faktiskt. :)

Oliwer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Moster sa...

Jag har helt missat att du lagi in ett inlägg därför denna sena kommentar.
Hoppas att du och Max mår bättre redan, det är riktigt skrot att vara förkyld. Ja alla sjukdomar är väl skrot när man har dem men förkylning tar ju kål på ork och humör mm.
Det var verkligen en vacker ljusstake som du fått. Gillar att den är hög och att där finns plats för flera ljus. Då sprider den nog säkert tillräkligt ljus för en mysmiddag i höstmörknet (om ni har tid med sådant mellan allt byggas och fixas)
Kram Moster

PS. Det var jag som tog bort det förra inlägget eftersom jag inte märkte att det var min son som var inloggad.

"lotteke" sa...

Hej Snogelshacke!!
Att vi int kom framåt på planeringsdan ha ha ha :-P
Ja ha säkert sagt d förr, elä kommentera om d, men alltså er säng e helt supersnädi ju :-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...