01 september 2009

Vardag för en roskisdykare

Först och främst vill jag tacka för era kommentarer. Jag kommer nog inte att sluta blogga, men tar det lugnt emellanåt då det känns så. Just nu är det en ganska tung period, då Max ännu har svårt att somna om kvällarna. Han har dessutom eksem på mage och rygg, samt blöjeksem, så det kan ju ha att göra med att han har svårt att sova då det kliar. Det blev nu inget av sömnskolan den här gången..

Nu sitter jag snällt bredvid med min hand eller mitt finger tills han somnar. Sen smyger jag mig tyst ut och hoppas att han inte vaknar då det knakar i golvet.. Ibland önskar jag att jag hade haft en kamera installerad i Max rum, bara för att se hur rolig man ser ut då man tar sig ut ur rummet.. Det har hänt att jag har rullat för att det ska låta så lite som möjligt.. ja, ni kan ju tänka sig hur det ser ut..

Dagarna går fort, och jag tycker att jag inte hinner med någonting då jag är ensam med Max. (som för övrigt har en så stark vilja numera..ens nervers sätts verkligen på prov) Min vardag en vecka då Peter är på jobb ser ut ungefär enligt följande:

6.00 väckning

6.45 för Max till dagtanten

8.00-15.45 Jobb

16.30 hämtar Max

17.00 – 18.00 Lagar och äter mat

18.00 – 20.00 Hushållssysslor, lek med Max, lite sittande vid datorn för min del om Max hittar på något roligt att leka med själv. Kanske jag eventuellt får sytt några stygn..

19.30—20.00 Bada ibland, pyjamas och välling, tandborstning och saga.

20.00 – 22.00 Försöker få Max att sova.. Ibland går det fort, men ibland tar det nästan två timmar..Sen är jag helt slut och då finns det inte så mycket tid kvar att göra någonting. För följande morgon är det väckning kl.6.00 igen.

Idag var en kväll då han somnade ganska snabbt, så nu fick jag tid över att göra ett inlägg!

Något i inredningsväg ska jag väl också bjuda på.. Idag ska ni få se ett “fynd” jag gjorde på vår lokala avstjälpningsplats. Kunde inte motstå.. Att jag sedan från flera håll i efterhand har hört att man inte får ta saker därifrån struntar jag i.. Då kunde väl de som jobbade där ha kunnat komma och säga någonting. Men jag såg väl så ljuv ut i min blommiga sommarklänning då jag fladdrade omkring lycklig över mitt fynd!

 IMG_1173 

Stolen står nu i vardagsrummet och ska få en skön dyna snart. Den är bara lite sönder och korgmöbler är ju nästan alltid det.. För övrigt så blev jag nästan lite ledsen över att folk slänger bort så mycket användbara saker.. Har de inte hört talas om loppisar?

Förra veckan fick vi betonggolvet gjutet i mitt syrum, så det går framåt! Under den kommande veckan och i början av nästa vecka, så ska det sättas isolering och skivor. Det går långsamt framåt, men kommer att bli så fint sen!

Nu hoppas jag på att få lite blogginspiration tillbaka!

Ha en bra fortsättning på veckan allihopa!

Kram, Lotta

14 kommentarer:

Nettan sa...

Skönt & se dig här igen.
Det är inte lätt med allt som måste göras, ibland önskade man att man kunde dela på sig ;)

Hoppas detta med Max sömnproblem går över, men han kanske vill ha er i sin närhet, för honom kanske det känns tryggt "?
Vem vet..

Snygg korgstol du hittat =)

Hos mig blir det tyst i 2 v., jag drar till solen =)))

Kram Nettan

Moster sa...

Vilken fin stol den var nog ett riktigt fynd. Det är nog sant att man inte får nappa saker från soptippen men vilken logik det är i det vet jag inte. Inte skulle ju alla trivas där ändå. Jag tycker nog att det är roligt att någon har nytta av andras skrot. Jag är nog ärligt talat den som slänger i stället för att sälja på loppis. Jag tycker helt enkelt att det är för jobbigt att prissätta och sedan stå och sälja. Jag har över 10 kassar med barn kläder som jag tänkt sälja men vet nog att jag aldrig kommer att göra det ändå. Jag har helt enkelt inte tid eller ork.
Det är kämpigt med sovtider och just nu har vi det lugnt hemma hos oss men då är ju minstingen redan 2.5 år. I går somnade de två minsta på max 5 min det var nog säkert 1.5 min tror jag (lösning= ingen hade sovit dags sömn ;) )

Kram Moster

Lotta sa...

Tack för inlägget ;) !
Roligt att höra från dej igen. Kommer bra ihåg när vi hade det jobbigt med eksem på barnen då de var små. Det var just på kvällen/natten som de alltid började klia. Kan han vara allergisk för nåt? I vårt fall var det vällingar , tom en speciell sort som absolut ite gick... Testa om det kan vara fallet. Fortfarande har de atopisk hud och för tillfället ser Jenny ut som en panda på sina armar. Hösten är alltid vidrig . Jag brukar alltis skoja och säga att vi har använt såå mycket hydrokortison att det nästan blivit som en bassalva i vår familj, huj!

Söt stol. Synd att folk kastar bort så mycket fint , men å andra sidan är det ju kul för oss "skräpsamlare" ( som min man kallar mej...

Ha det så bra,
Lotta

Kamomilla sa...

Det är en tung period i livet det där, speciellt om man måste vara ensam mycket. Jag har varit i precis samma situation både med första grabben och med andra.(de har 4 år emellan) Mannen var borta varannan vecka, jag kämpade med studier och hushållsarbete. Det var inte lätt att räcka till eller få egen tid...

Kämpa på bara, och skriv av dig här. Kanske det lättar lite om man får pysa ut.

Vilket stolfynd du gjort! ja, det är svårt att fatta vad fok slänger bort!!! Tur att du var på rätt plats i rätt tid! :)

Snart helg! jipiii!!
Kram, Kamomilla

Kamomilla sa...

Ja, jag glömde skriva om syskrinet. Det var i uselt skick när jag fick det, mannen tog det i bitar och limmade och fixade. Så det var inte svårt att måla eftersom det var i bitar... Annars är det kanske knepigare.

Richie's 2ts Inspires sa...

Hej lilla goa Lotta,
Jodå! en kul familj träff.

Kul att du hittade din fynd. Själv hittade jag en från grannens garage §;-)

Lite "rough" vit men så mysig och underbar.

Ha en underbar natt min vän och glöm aldrig att krama lille M från mig.

xoxo

Jeanette S sa...

oj, ja det är verkligen inte lätt att vara mamma. Hoppas hans eksem försvinner snart.

Moster sa...

Hejsan

Vi hade inte ännu i går fått bokstäverna men väntar att de skall komma vilken dag som helst. De skulle skicka iväg dem efter mässorna och den sista var i helgen. Vi har en massa som väntar på bokstäver så vi lägger nog ut på bloggen när de kommer. Det kommer ju en hel massa annat fint på samma gång som också skall bloggas om.
Ja jag ger nog också bort till någon bekant eller välgörande inte är det direkt soporna som gäller här heller. Men alla har ju inte bekanta som gillar "skrot".
Kram Moster

Katta sa...

Vad jobbigt! Men det ser nog rätt komiskt ut när du rullar ut ur rummet. Mina barn har nog alltid varit lite storstadstörda som sovit bäst med en massa ljud omkring sig.Hoppas det vänder snart för er, kram Katta

Galleri MochB sa...

Minns själv den där tiden när man smög tyst ut ur rummet på alla möjliga sätt ;O) och så fort ett litet knirr eller knarr hördes var de som en sprättbåge upp ur sängen... Men jag lovar dej det blir bättre!!
Vilket fynd!! Och jag kan inte förstå att det inte skulle vara bättre att stolen omhändertas än att den bränns och förintas... ;O)
Kram Mia

Ullis/Leva på landet sa...

Så bra att du blir kvar. Skulle sakna dina inlägg annars. Skulle aldrig ha klart mig själv så mycket som du gör när barnen var små. Det är verkligen strongt gjort av dig. Hoppas att det löser dig med max och hans eksem. Våra killar har också haft eksem till och från och de blev bättre när de fick mindre med mjölkprodukter. Jättefint sopfynd.

Ha det bra!
Kram Ullis

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Önskar man fick ta med sig saker som ju faktiskt går att återanvända istället för att de eldas upp!

Hihi. Ser dig framför mig just nu...rullandes ut ur Max rum *ler*. VI mammor är väl för härliga


Kramkram
Annica

cinah sa...

Hej på dig!Vilken vacker stol =) å vad fin den kommer att bli med en snygg dyna på..Hmm,trist att han har eksem.Kollat upp allergier??Tex min Sofie fick eksem på mage,rygg,knäveck,armveck samt lite var stans när det visade sig att hon ej tålde mjölk.Har du inte kollat allergier så tycker jag att du bör göra det,ett enkelt pricktest hos en barnläkare.Hoppas det löser sig,så att ni kan återgå till att få till bra sovrutiner.
Stora varma kramar till dig =)

A-P sa...

Hej. Vilket fynd, tänka sig vad folk kastar fina saker. Jag har fyndat i morfars garage= ) visar på bloggen vad jag hittade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...